Een mooi lesbisch jong stel omarmt en houdt zachtjes liefdevol een regenboogvlag vast, gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap,

Vier Pride 2024 overal in Europa met Stena Line

In de zomer van 2024 wapperen de regenboogvlaggen tijdens de jaarlijkse Pride evenementen in steden over de hele wereld ter ere de LGBTQ+-gemeenschap. Deze evenementen combineren activisme, festiviteiten en gemeenschapszin en omvatten kleurrijke optochten, livemuziek, exposities en nog veel meer. 

 

Onze ferry routes bieden een fantastische manier om enkele van de beste Pride-feesten te bezoeken. Hieronder vind je alle Pride-festivals die plaatsvinden in onze thuissteden, of op een korte autorit van onze havens. Vaar met ons mee naar het hart van de Pride-maand en verder voor een maritieme beleving waar ‘iedereen aan boord’ écht betekent dat iedereen welkom is.

***We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie correct is op het moment van publicatie. Neem rechtstreeks contact op met de organisatoren voordat je boekt of naar een Pride-evenement reist, aangezien details onderhevig zijn aan verandering.***

PRIDE IN GROOT-BRITTANNIË

Pride Cymru

Datum: 22-23 juni 2024

Afstand vanaf onze terminal in Fishguard: 183 km 


Maak deel uit van het grootste feest in Wales waar gelijkheid en diversiteit gevierd worden tijdens Pride CYMRU. Vindt plaats in Cardiff in het weekend van 22-23 juni. Feest mee en ontdek de twee podia met onder meer de Vengaboys, Kara Marni, Donna Mara als Lady Gaga en Hallie Clark als gastvrouw.


Boek je ferry van Rosslare naar Fishguard.

 

Pride Edinburgh

Datum: 22 juni 2024

Afstand vanaf onze terminal in Cairnryan: 202 km 

 

Welkom op Pride Edinburgh, het langstlopende diversiteitsfeest van Schotland. Neem een kijkje op Bistro Square en verspreid de regenbogen over de hele stad. Dans op Louisa Johnson en Bradley van S-Club die plaatjes draait, en nog veel meer acts en artiesten. Het geheel wordt gehost door Ruby Murray en Cherry West.


Boek je ferry van Belfast naar Cairnryan.

 

Pride in London  

Datum: 29 juni 2024

Afstand vanaf onze terminal in Harwich: 137 km 

Afstand vanaf onze terminal in Liverpool: 373 km 
 


Neem deel aan een van de grootste Pride-evenementen in het Verenigd Koninkrijk. Terwijl dit geschreven wordt, zijn er nog een aantal in de maak. Hou dus zeker hun website in de gaten voor de laatste updates over het evenement.


Boek je ferry van Hoek van Holland naar Harwich of van Belfast naar Liverpool.

 

Pride Glasgow 

Datum: 20 juli 2024

Afstand vanaf onze terminal in Cairnryan: 130 km   


In 2023 namen maar liefst 50.000 mensen deel aan de Glasgow Pride-optocht. Dit jaar willen ze groter, intenser en beter zijn dan ooit en records blijven breken wat het aantal deelnemers betreft. Binnenkort worden meer details bekendgemaakt.


Boek je ferry van Belfast naar Cairnryan.

 

Norwich Pride

Datum: 29 juli 2023

Afstand vanaf onze terminal in Harwich: 118 km


Dit jaar is het tijd voor de 16de Norwich Pride. De mars loopt van het stadhuis naar Chapelfield garden. Naast de parade, kun je ook genieten van akoestische podia, liveoptredens, een ambachtsmarkt, een Pride-kunstexpositie, dj’s, een educatiecentrum en een eet- en drinkgedeelte. De middeleeuwse stad Norwich ligt op een klein stukje rijden van de terminal van Stena Line in Harwich, die Europa met de oostkust van Engeland verbindt.


Boek je ferry van Hoek van Holland naar Harwich.

 

Chester Pride

Datum: 19 augustus 2023 

Afstand vanaf onze terminal in Liverpool: 30 km 

Afstand vanaf onze terminal in Holyhead: 134 km 


Op Chester Pride zijn tienduizenden mensen solidair met de LGBTQ+-gemeenschap van Cheshire en Noord-Wales. Sluit je aan bij de fantastische parade door het centrum van de stad en feest verder op Castle Square, waar op vier podia een scala aan muziek te horen zal zijn. Daarnaast is er een uitgebreid programma met entertainment voor het hele gezin.


Boek je ferry van Belfast naar Liverpool of van Dublin naar Holyhead.

 

Liverpool Pride

Datum: 26-27 juli 2024

Afstand vanaf onze terminal in Liverpool: 6 km 

Afstand vanaf onze terminal in Holyhead: 152 km 


Na een recordopkomst in 2023 keert het Pride in Liverpool-festival terug naar het iconische Pier Head. De evenementen vinden de hele maand juli plaats, met Pride Classical op vrijdag de 26ste, gevolgd door de optocht en het hoofdfestival op zaterdag de 27ste.


Boek je ferry van Belfast naar Liverpool of van Dublin naar Holyhead.

Onherkenbare verlichte menigte met regenbogen, vlaggen en borden in de jaarlijkse Pride Parade terwijl deze door Greenwich Village loopt.
PRIDE IN NOORD-IERLAND

Belfast Pride

Datum: 19-28 juli 2024

Afstand vanaf onze terminal in Belfast: 3,2 km

 

Als een van de grootste festivals van de stad, vrolijkt de Belfast Pride de stad op met meer dan 150 evenementen verspreid over 10 dagen. Het thema van dit jaar is “Hou van je geest” Het festival loopt van 19 tot 28 juli, met Pride Day en de belangrijkste Pride-optocht op zaterdag 27 juli. Belfast Pride, zowel een protest als een feest, is het belangrijkste evenement op de LGBTQ+-kalender van de stad en een evenement voor iedereen. Bezoek voor nog meer plezier Pride Village bij de Big Fish op Donegall Quay en feest mee op het nabijgelegen Custom House Square.

 

Boek je ferry van Liverpool naar Belfast of van Cairnryan naar Belfast.

Twee vriendinnen die in de stad rondhangen en met LHBT zwaaien met trotsvlag
PRIDE IN IERLAND

Dublin Pride Festival

Datum: 20-29 juni 2024
Afstand vanaf onze terminal in Dublin: 6,6 km 


Dublin Pride viert dit jaar zijn 50ste verjaardag! Het festival duurt maar liefst 9 dagen en bereikt zijn hoogtepunt op zaterdag met de optocht. Je hoeft je niet aan te melden om mee te doen. Vergeet echter niet om tickets te boeken voor The Mother Pride Block Party, waar de Zweedse rapper, zanger en producer COBRAH op het hoofdpodium staat. Ook Robin S, een echte oudgediende en unieke zanger, brengt je aan het dansen. Er worden nog meer dj’s en acts aan het programma toegevoegd.


Boek je ferry van Holyhead naar Dublin

 

Cork LGBT+ Pride Festival

Datum: 27 juli - 4 augustus 2024
Afstand vanaf onze terminal in Rosslare: 191 km 


Het Cork LGBT+ Pride Festival keert in 2024 terug met een programma boordevol evenementen en activiteiten als steun aan de LGBT+-gemeenschap. De festiviteiten duren een week, met als hoogtepunt de levendige Pride-optocht, die door de straten van de stad zal trekken. Aan de bezoekers wordt aangeraden om van hun tijd in Cork te profiteren en de schilderachtige zuidkust van Ierland te verkennen.

 

Boek je ferry van Fishguard naar Rosslare of van Cherbourg naar Rosslare.

Witte man glimlacht en toont plakkaat tijdens pride parade in de straat van de stad
PRIDE IN NEDERLAND

Amsterdam Pride

Datum: 2-4 augustus 2024

Afstand vanaf onze terminal in Hoek van Holland: 82 km

 

De fantastische Amsterdam Pride is uitgegroeid tot een van de meest iconische homo-evenementen ter wereld. Bewonder de drijvende Kanaal-optocht vanaf de bruggen en rivieroevers, meng je in het feestgedruis op het Amstelveld, de Dam of het Rembrandtplein en neem deel aan de vele kunst- en cultuurevenementen die de carnavalssfeer aanvullen. Van openluchtbioscopen, fototentoonstellingen en theatervoorstellingen tot een Senior Pride-concert ter ere van de roze pioniers: Pride Amsterdam is een bruisend eerbetoon aan de LGBTQ+-gemeenschap.

 

Boek je ferry van Harwich naar Hoek van Holland.

Jongeren die trots vieren terwijl ze bij elkaar zitten. Vier leden van de LGBTQ+ gemeenschap glimlachen vrolijk terwijl ze de pride-vlag hijsen. Groep queer individuen die samen buiten feestvieren.
PRIDE IN ZWEDEN

West Pride Göteborg

Datum: 10-16 juni 2024

Afstand vanaf onze terminal in Göteborg: 1,7 km 

Het grootste Pride-evenement van West-Zweden is het feest van de LGBTQ+ gemeenschap dat de hele stad inpalmt met de de iconische optocht (15 juni) en Pride Park, plus concerten, wedstrijden en exposities in musea doorheen de stad. Alles bij elkaar gaat het om meer dan 250 evenementen gedurende de hele week. Het is een festival met kunst, cultuur, dans, theater, seminaries, film en nog zo veel meer. Het maakt van onze thuisstad een uitstekende bestemming voor een zomer vol activiteiten.


Boek je ferry van Kiel naar Göteborg of van Frederikshavn naar Göteborg

 

Malmö Pride

Datum: 3-6 juli 2024
Afstand vanaf onze terminal in Trelleborg: 33 km

Gelegen op slechts 30 minuten rijden van onze haven in Trelleborg, brengt het bruisende jaarlijkse Pride-festival van Malmö de regio Skåne in het zuidwesten van Zweden samen om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren. Het evenement draait om het Pride House en je vindt er feesten, workshops, een optocht op de slotdag en nog veel meer.


Boek je ferry van Rostock naar Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Datum: 29 juli -3 augustus 2024
Afstand vanaf onze terminal in Nynäshamn: 57,6 km

Maak in augustus een korte rit vanuit onze haven in Nynäshamn en dompel je helemaal onder in het grootste Pride-feest van Zweden. Vorig jaar vierde Stockholm zijn 25ste verjaardag in grootse stijl. Het stadsevenement bestaat uit lezingen van auteurs, internationale exposities, workshops, concerten, optredens, het gratis Pride House en Pride Youth.


Boek je ferry van Ventspils naar Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Datum: 10 augustus 2024
Afstand vanaf onze terminal in Karlskrona: 12 km 

Karlskrona, een barokke maritieme schat aan de zuidoostkust van Zweden, is door zijn legendarische marinegeschiedenis opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vorig jaar heeft de LGBTQ+-gemeenschap haar eigen geschiedenis geschreven met de 10de jaarlijkse Karlskrona Pride- optocht. Dit jaar zal het niet anders zijn, alleen maar groter en beter. Sluit je aan en stap in augustus mee door de kronkelende straatjes van deze prachtige kuststad. 


Boek je ferry van Gdynia naar Karlskrona

Ondersteunende handen maken hartteken en zwaaien voor een regenboogvlag die wappert op een praalwagen van een zomerse gay pride-parade
PRIDE IN DENEMARKEN

Aarhus Pride

Datum: 01 juni 2024
Afstand vanaf onze terminal in Grenaa: 66 km


De op één na grootste stad van Denemarken ligt op minder dan een uur rijden van onze haven in Grenaa en de jaarlijkse Pride-optocht is een uitstekende reden om deze prachtige en artistieke stad te leren kennen. De optocht slingert door de stad voordat hij “onder de regenboog” aankomt in Musikhusparken. Hier gaat het feest verder met eten, drinken en nog veel meer.


Boek je ferry vanaf Halmstad naar Grenaa.

Mensen zwaaien LGBTQ-gaypride-vlaggen bij een solidariteitsmars
PRIDE IN DUITSLAND

Christopher Street Day Kiel

Datum: 13 juli 2024
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 500 m

 

Kiel herdenkt Christopher Street Day met zijn jaarlijkse parade door de straten van deze historische maritieme stad. Dit jaar staat de anti-discriminatieslogan “Mijn leven. Mezelf. Mijn vrijheid” centraal. De optocht volgt op een week vol evenementen gericht op de LGBTQ+-gemeenschap, met lezingen, feesten, karaokeavonden en nog veel meer.  


Boek je ferry vanaf Göteborg naar Kiel.

 

Hamburg Pride

Datum: 27 juli - 4 augustus 2024
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 97 km
Afstand vanaf onze terminal in Rostock: 199 km


Het altijd energieke Hamburg bruist tijdens de jaarlijkse Pride-week, en de stad is vanuit Rostock of Kiel heel eenvoudig te bereiken om deel te nemen aan de festiviteiten. Zodra je aankomt, geniet je een week lang van activiteiten in een van de meest opwindende steden van Duitsland. En zodra de Christopher Street-demonstratie op 4 augustus van start gaat, wordt verwacht dat meer dan 100.000 mensen eensgezind de straat op gaan om zich uit te spreken tegen transfobie.


Boek je ferry van Göteborg naar Kiel of van Trelleborg naar Rostock.

 

Lübeck Pride

Datum: 16-17 augustus 2024
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 86 km
Afstand vanaf onze terminal in Rostock: 131 km


Deze opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse stad in Duitsland biedt een surrealistisch historisch decor voor een van de grootste Christopher Street Day-optochten en -demonstraties in Noord-Duitsland. Houd de website van Lübeck Pride in de gaten voor meer details naarmate het evenement dichterbij komt. 


Boek je ferry van Göteborg naar Kiel of van Trelleborg naar Rostock.

Pride parade
GETAGD
  • Pride

Geselecteerde bestemmingen in deze gids

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.