Een mooi lesbisch jong stel omarmt en houdt zachtjes liefdevol een regenboogvlag vast, gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap,

Vier Pride 2023 in Europa met Stena Line

In de zomer van 2023 wapperen er tijdens de jaarlijkse Pride-evenementen regenboogvlaggen in steden over de hele wereld, ter ere van de LHBTQ+-gemeenschap. Deze evenementen combineren activisme, festiviteiten en gemeenschapszin en omvatten vaak kleurrijke optochten, livemuziek, exposities en nog veel meer. 

 

Onze ferryroutes bieden een fantastische manier om enkele van de beste Pride-feesten van Europa te bezoeken. Hieronder vind je alle Pride-festivals die plaatsvinden in onze thuissteden, of op een korte autorit van onze havens. Vaar met ons mee naar het hart van Pride-maand en verder, voor een maritieme ervaring waarbij echt iedereen welkom is.

 

***We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie correct is op het moment van publicatie. Neem rechtstreeks contact op met de organisatoren voordat je boekt of naar een Pride-evenement reist, aangezien details aan verandering onderhevig zijn.***

Header
PRIDE IN GROOT-BRITTANNIË
Body

Pride Cymru

Datum: 17-18 juni 2023

Afstand vanaf onze terminal in Fishguard: 183 km 

Pride Cymru in Cardiff juicht dit jaar gelijkheid en diversiteit toe met een tweedaags muziekfestival en markt, en natuurlijk een populaire Pride-optocht op zaterdag 17 juni. Ga naar Cardiff Castle voor optredens van onder andere The Feeling, Sophie Ellis-Bextor en Claire (van Steps) Richards!

Boek je ferry van Rosslare naar Fishguard.

 

Pride Edinburgh

Datum: 24 juni 2023

Afstand vanaf onze terminal in Cairnryan: 202 km 

 

Na een teruggeschaald evenement in 2022 als gevolg van Covid-19 keert de langstlopende viering van diversiteit in Schotland, Pride Edinburgh, terug in volle glorie. Binnenkort worden meer details bekendgemaakt. 

Boek je ferry van Belfast naar Cairnryan.

 

Pride in London  

Datum: 1 juli 2023

Afstand vanaf onze terminal in Harwich: 137 km 

Afstand vanaf onze terminal in Liverpool: 373 km 
 

Vorig jaar zorgde Pride in Londen voor een spectaculaire show, die meer dan 1,5 miljoen mensen bijeenbracht rond vijf podia in het centrum van Londen. De organisatoren willen in 2023 voortbouwen op dit succes, vooral door de relaties met LHBT+-gemeenschappen aan te halen. Binnenkort worden meer details onthuld.

Boek je ferry van Hoek van Holland naar Harwich of van Belfast naar Liverpool.

 

Pride Glasgow 

Datum: 15 juli 2023

Afstand vanaf onze terminal in Cairnryan: 130 km   

In 2022 organiseerde Glasgow Pride de grootste Pride-mars in de Schotse geschiedenis. In 2023 hoopt men op een nog grotere impact, met een thema dat de vrouwen van de LHBTQ+-gemeenschap en -beweging in het zonnetje zet. Binnenkort worden meer details bekendgemaakt.

Boek je ferry van Belfast naar Cairnryan.

 

Norwich Pride

Datum: 29 juli 2023

Afstand vanaf onze terminal in Harwich: 118 km

Norwich Pride wordt dit jaar een evenement dat welzijn combineert met bruisend entertainment. En dat alles om de talenten van de lokale LHBTQ+-gemeenschap te ondersteunen en in het zonnetje te zetten. Geniet naast de optocht van akoestische podia, liveoptredens, een ambachtsmarkt, een Pride-kunstexpositie, dj's, een educatiecentrum en een eet- en drinkgedeelte. De middeleeuwse stad Norwich ligt op een klein stukje rijden van de Stena Line-terminal in Harwich, die Europa verbindt met de oostkust van Engeland.

Boek je ferry van Hoek van Holland naar Harwich.

 

Chester Pride

Datum: 19 augustus 2023 

Afstand vanaf onze terminal in Liverpool: 30 km 

Afstand vanaf onze terminal in Holyhead: 134 km 

Chester Pride hangt dit jaar trots de regenboogvlag uit, met een fantastische optocht door het stadscentrum. Houd een oogje in het zeil voor onze Stena Line-deelnemers! Feest verder op Castle Square, waar vier podia een scala aan muziek, Runway Drag, Glitterlounge-cabaret en burlesque-entertainment zullen opvoeren. Er is ook een vol programma met gezinsvriendelijk entertainment als onderdeel van het Youth Pride-evenement.

Boek je ferry van Belfast naar Liverpool of van Dublin naar Holyhead.

Image
Onherkenbare verlichte menigte met regenbogen, vlaggen en borden in de jaarlijkse Pride Parade terwijl deze door Greenwich Village loopt.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN NOORD-IERLAND
Body

Belfast Pride

Datum: 21-30 juli 2023

Afstand vanaf onze terminal in Belfast: 3,2 km

 

Belfast Pride, een van de grootste festivals van de stad, omvat meer dan 150 evenementen. De Pride-optocht op zaterdag 29 juli is het hoogtepunt. Belfast Pride, zowel een protestactie als een feest, is het belangrijkste evenement op de LHBTQ+-kalender van de stad en een evenement voor iedereen, waar Stena Line met trots aan deelneemt. Bezoek voor nog meer plezier Pride Village bij de Big Fish op Donegall Quay en feest mee op het nabijgelegen Custom House Square.

 

Boek je ferry van Liverpool naar Belfast of van Cairnryan naar Belfast.

Image
Twee vriendinnen die in de stad rondhangen en met LHBT zwaaien met trotsvlag
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN IERLAND
Body

Dublin Pride Festival

Datum: 20-25 juni 2023, met de hele maand lang evenementen. 
Afstand vanaf onze terminal in Dublin: 6,6 km 

Het is een belangrijk jaar voor het Dublin Pride Festival. De eerste LHBQT+-groep werd 50 jaar geleden opgericht in Dublin, 40 jaar geleden vond de eerste protestmars plaats en 30 jaar geleden werd homoseksualiteit gedecriminaliseerd in Ierland. De stad is zeer goed bereikbaar vanaf de Stena Line-terminal zodat je binnen no-time kunt genieten van hoogtepunten zoals de Dublin Pride-optocht op zaterdag 24 juni, het Pride-dorp op Merrion Square en de Mother Pride Bloq Party.  

Boek je ferry van Holyhead naar Dublin

 

Cork LGBT+ Pride Festival

Datum: 30 juli - 6 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Rosslare: 191 km 

Het Cork LGBT+ Pride Festival keert in 2023 terug met een week boordevol evenementen en activiteiten ter ondersteuning van de LHBT+-gemeenschap. De festiviteiten eindigen op zondag 6 augustus met een uitbarsting van regenboogkleuren, wanneer de kleurrijke Pride-optocht door de straten van de stad trekt. Haal alles uit je reis door tijdens je bezoek de adembenemende zuidelijke kustlijn van Ierland te verkennen. 

Boek je ferry van Fishguard naar Rosslare of van Cherbourg naar Rosslare.

Image
Witte man glimlacht en toont plakkaat tijdens pride parade in de straat van de stad
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN NEDERLAND
Body

Rotterdam Pride

Datum: 1-11 juni 2023

Afstand vanaf onze terminal in Hoek van Holland: 30 km 

 

De op één na grootste stad van Nederland is goed bereikbaar vanaf de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Maak de reis en neem deel aan de 10e verjaardag van Rotterdam Pride, met een perfecte mix van blits entertainment en prikkelende discussies. Van ballroompresentaties, drag-brunches en catwalk-lessen tot Pride Talks over onderwerpen als queer masculiniteit, lichamelijk bewustzijn, familie en het verbinden van generaties: Rotterdam Pride heeft het allemaal. Het festival omvat ook een volledig programma van evenementen georganiseerd door partners uit de gemeenschap.

 

Boek je ferry van Harwich naar Hoek van Holland.

 

Amsterdam Pride

Datum: 1-6 augustus 2023

Afstand vanaf onze terminal in Hoek van Holland: 82 km

 

De fantastische Amsterdam Pride is uitgegroeid tot een van de meest iconische homo-evenementen ter wereld. Bewonder de voorbijdrijvende Kanaaloptocht vanaf de bruggen en rivieroevers, meng je in het feestgedruis op het Amstelveld, de Dam of het Rembrandtplein en geniet van de vele culturele evenementen die de carnavalssfeer aanvullen. Van openluchtbioscopen, fototentoonstellingen en theatervoorstellingen, tot een Senior Pride-concert ter ere van roze pioniers: Pride Amsterdam is een bruisend eerbetoon aan de LHBTQ+-gemeenschap.

 

Boek je ferry van Harwich naar Hoek van Holland.

Image
Jongeren die trots vieren terwijl ze bij elkaar zitten. Vier leden van de LGBTQ+ gemeenschap glimlachen vrolijk terwijl ze de pride-vlag hijsen. Groep queer individuen die samen buiten feestvieren.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN ZWEDEN
Body

West Pride Göteborg

Datum: 5-11 juni 2023

Afstand vanaf onze terminal in Göteborg: 1,7 km 

Het grootste Pride-evenement van West-Zweden is een stadsbrede viering van de LHBTQ+-gemeenschap met een iconische optocht (10 juni) en het Pride Park, plus concerten, wedstrijden en exposities in musea door de hele stad. Dit jaar valt West Pride samen met de viering van het 400-jarig jubileum van Göteborg, wat onze thuishaven tot een uitstekende bestemming maakt voor een zomer vol activiteiten.  

Boek je ferry van Kiel naar Göteborg of van Frederikshavn naar Göteborg

 

Malmö Pride

Datum: 5-8 juli 2023
Afstand vanaf onze terminal in Trelleborg: 33 km

Gelegen op slechts 30 minuten rijden van onze haven in Trelleborg, brengt het bruisende jaarlijkse Pride-festival van Malmö de regio Skåne in het zuidwesten van Zweden samen om de LHBTQ+-gemeenschap te vieren. Het evenement draait om het Pride House en omvat feesten, workshops, een afsluitende optocht en nog veel meer. Daarnaast vindt er van 5-9 juli een Youth Pride-festival plaats. 

Boek je ferry van Rostock naar Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Datum: 1-8 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Nynäshamn: 57,6 km

Maak in augustus een korte rit vanuit onze haven in Nynäshamn en dompel jezelf onder in de grootste Pride-viering van Zweden, wanneer Stockholm zijn 25-jarig jubileum in grootse stijl viert. Het stadsbrede evenement omvat lezingen, internationale exposities, workshops, concerten, optredens, het gratis Pride House en nog veel meer, en wordt afgesloten met een Pride-optocht om nooit te vergeten. 

Boek je ferry van Ventspils naar Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Datum: 12 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Karlskrona: 12 km 

Karlskrona, een barokke maritieme schat aan de zuidoostkust van Zweden, staat dankzij haar legendarische maritieme geschiedenis op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit jaar schrijft de LHBTQ+-gemeenschap geschiedenis met de 10e jaarlijkse Karlskrona Pride-optocht, die in augustus de kronkelende straatjes van deze prachtige kuststad zal vullen. 

Boek je ferry van Gdynia naar Karlskrona

 

Lund Pride

Datum: 19-26 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Trelleborg: 44 km
Afstand vanaf onze terminal in Halmstad: 127 km

De middeleeuwse universiteitsstad Lund, op 45 minuten rijden van Trelleborg en 90 minuten ten zuiden van Halmstad, belooft tijdens de Pride-viering een sprookjesachtig decor. Naast de stadsoptocht omvat het festival drag-optredens, concerten en nog veel meer. 

Boek je ferry van Rostock naar Trelleborg of van Grenaa naar Halmstad.

Image
Ondersteunende handen maken hartteken en zwaaien voor een regenboogvlag die wappert op een praalwagen van een zomerse gay pride-parade
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN DENEMARKEN
Body

Aarhus Pride

Datum: 24 juni 2023
Afstand vanaf onze terminal in Grenaa: 66 km

De op één na grootste stad van Denemarken ligt op minder dan een uur rijden van onze haven in Grenaa en de jaarlijkse Pride-optocht is een uitstekende reden om deze prachtige en artistieke stad te leren kennen. De optocht slingert door de stad voordat hij “onder de regenboog” aankomt in Musikhusparken. Hier gaat het feest verder met eten, drinken en nog veel meer.

Boek je ferry vanaf Halmstad naar Grenaa.

Image
Mensen zwaaien LGBTQ-gaypride-vlaggen bij een solidariteitsmars
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
PRIDE IN DUITSLAND
Body

Christopher Street Day Kiel

Datum: 8 juli 2023
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 500 m

Kiel herdenkt Christopher Street Day met zijn jaarlijkse parade door de straten van deze historische maritieme stad. Dit jaar staat de anti-discriminatieslogan “STOP - Geen stap terug!” centraal. De optocht volgt op een week vol evenementen gericht op de LHBTQ-gemeenschap, met lezingen, feesten, karaokeavonden en nog veel meer.  


Boek je ferry vanaf Göteborg naar Kiel.

 

Hamburg Pride

Datum: 29 juli - 6 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 97 km
Afstand vanaf onze terminal in Rostock: 199 km

Het altijd energieke Hamburg bruist tijdens de jaarlijkse Pride-week, en de stad is vanuit Rostock of Kiel heel eenvoudig te bereiken om deel te nemen aan de festiviteiten. Zodra je aankomt, geniet je een week lang van activiteiten in een van de meest opwindende steden van Duitsland. En zodra de Christopher Street-demonstratie op 5 augustus van start gaat, wordt verwacht dat meer dan 100.000 mensen eensgezind de straat op gaan om zich uit te spreken tegen transfobie.

Boek je ferry van Göteborg naar Kiel of van Trelleborg naar Rostock.

 

Lübeck Pride

Datum: 19 augustus 2023
Afstand vanaf onze terminal in Kiel: 86 km
Afstand vanaf onze terminal in Rostock: 131 km

Deze opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse stad in Duitsland biedt een surrealistisch historisch decor voor een van de grootste Christopher Street Day-optochten en -demonstraties in Noord-Duitsland. Houd de website van Lübeck Pride in de gaten voor meer details naarmate het evenement dichterbij komt. 

Boek je ferry van Göteborg naar Kiel of van Trelleborg naar Rostock.

Image
LGBT Madrid Pride Parade deelnemers, AI generatieve LGBTQ festival illustratie
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
GETAGD
  • Pride

Geselecteerde bestemmingen in deze gids

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.