Norwich

Een juweel van een stad – Compleet met zijn eigen landelijke gebieden!

 

Norwich, een juweel gevestigd in het noordoostelijk deel van East Angliaje, is niet wat veel mensen zouden beschouwen als een bestemming die een must is om te bezoeken. Maar het is een ongelooflijke bestemming en wij denken dat je ook zeer aangenaam verrast zult zijn; er is voor ieder wat wils.

 

Norwich is de enige stad in het Verenigd Koninkrijk met een eigen nationaal park en de gehele 280 hectare is helemaal GRATIS te bezoeken. Whitlingham Country Park is de toegangspoort tot de Norfolk Broads en is geliefd bij wandelaars, fietsers, gezinnen en vogelaars. Als je wat avontuurlijker wilt zijn, kun je het water op om te zeilen, windsurfen of kanoën. Of je blijft op het droge om boogschieten of bushcraft te proberen.

 

De stad kan het beste te voet worden verkend, dus neem comfortabele schoenen mee, want hoewel alles redelijk dichtbij is, is er veel te zien. Norwich is de thuisbasis van maar liefst twee kathedralen: de kathedraal van Norwich met zijn beroemde torenspits van 315 voet en de kathedraal van St Johannes de Doper, in de omgeving van de prachtige Plantation Garden; nog zo'n verborgen juweeltje!

 

Terug in de Cathedral Quarter vind je ook Elm Hill, een kronkelende geplaveide straat met meer middeleeuwse gebouwen dan de City of London. Hier wil je vast veel foto's maken! De Britons Arms is het enige gebouw dat een brand in 1537 overleefde, maar de straat werd herbouwd en is tot op de dag van vandaag grotendeels intact. Deze schilderachtige Tudor-gebouwen herbergen een aantal van de meest bijzondere zelfstandige winkels van de stad.

 

Als je naar Norwich reist vind je in het hart van de stad de Guildhall, het grootste middeleeuwse stadhuis van Engeland, aan de poort van de Norwich Lanes. Dit kleine deel van de wereld waar 'vreemden vrienden worden' trekt al sinds de 14e eeuw buitenbeentjes en kunstenaars uit de hele wereld aan. En we begrijpen waarom: het bruist van de charme en cultuur, gevoed door een sterk gevoel van gemeenschapszin.  Jarrold's Department Store is een plaatselijk instituut en bevindt zich tussen winkels die hier al sinds jaar en dag zijn! Er is zelfs een bioscoop in een 14e -eeuws koopmanshuis.

 

De diepte van de geschiedenis wordt gecompenseerd door de smaak van het nieuwe en het heden: Norwich is een artistiek centrum dat nog steeds ambachtslieden en makers aantrekt die de modernste mode produceren en experimentele restaurants runnen. De markt van Norwich is een van de grootste en oudste openluchtmarkten van het Verenigd Koninkrijk, en je vindt hier alles, van de ingrediënten voor een picknick tot lokale kunstnijverheid; perfecte cadeaus!  

 

Voor de set-jetter (iemand die graag filmlocaties bezoekt) heeft Norwich meer dan een groot deel van de boek-, film- en tv-koppelingen georganiseerd, waaronder recentelijk de films Fighting With My Family en Avengers: Age van Ultron.

 

Als je een voetbalfan bent, ben je al bekend met Norwich City FC of de Canaries zoals ze bekend staan! Dit Premier League-team zorgt ervoor dat Carrow Road uitverkocht is voor de meeste thuiswedstrijden tegen giganten als Manchester United, Liverpool en Arsenal. Maar als je het geluk niet hebt om een wedstrijd mee te maken, kun je altijd nog een rondleiding krijgen; neem snel een kijkje in de Trophy Room!

Een juweel van een stad – Compleet met zijn eigen landelijke gebieden!

 

Norwich, een juweel gevestigd in het noordoostelijk deel van East Angliaje, is niet wat veel mensen zouden beschouwen als een bestemming die een must is om te...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Groot-Brittannië

Vanaf 169.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Belmonte

Afbeelding van de accommodatie

Riverside Hotel Bed and Breakfast

Afbeelding van de accommodatie

Station Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Namaste Palace Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Holiday Inn Norwich City, an IHG Hotel

Kies je route...

Geniet van een reis naar Groot-Brittannië

Vanaf 169.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.