Over ons

Ons bedrijf

Wij zijn Stena Line, een van ’s werelds grootste ferrybedrijven met meer dan 33.300 jaarlijkse overtochten. Alles wat we doen is gebaseerd op onze kenwaarden van zorg: de zorg voor klanten, grondstoffen en elkaar.

 

De roots van Stena Line liggen in Zweden en we zijn een internationaal bedrijf. We tellen meer dan 6.100 werknemers uit 40 landen in Europa. Met ons hoofdkantoor in Göteborg in Zweden, leiden we een op routes gebaseerde organisatie in zeven regio’s.

 

We bieden betaalbaar en betrouwbaar ferrytransport voor al onze klanten met een absolute toewijding aan veiligheid en betrouwbaarheid en een lagere milieuvoetafdruk.

 

We zijn een ferrybedrijf met de visie om Europa te verbinden voor een duurzame toekomst samen.

Ons Zweedse erfgoed

Sten A. Olsson groeide op op een eiland aan de westkust van Zweden. Op jonge leeftijd leerde hij dat hard werken, samenwerking en zorgen voor elkaar loont. In 1939, toen hij 23 was, richtte hij een schroothandel op in Göteborg. Een paar jaar later kocht hij zijn eerste schip en de rest is geschiedenis. Vandaag is zijn zoon Dan CEO van de Stena Group. Stena Line blijft een familiebedrijf met Zweedse wortels en we zijn trots op ons erfgoed.

 

Onze visie

Onze visie ‘Europa verbinden voor een duurzame toekomst’ is ons belangrijkste doel. We beschikken al over het meest uitgebreide routenetwerk in Europa. Maar uiteindelijk gaat het niet om wat we doen, maar waarom en hoe we het doen. Dat heeft allemaal een relatie met elkaar. Door mensen samen te brengen, stellen we bedrijven en samenlevingen in staat om te groeien. Hierdoor wordt het mogelijk om ons te ontwikkelen als een nog veiliger en betrouwbaarder bedrijf, dat zijn milieuvoetafdruk met iedere stap vermindert.

 

Een routegebaseerde organisatie

We leiden een op routes gebaseerde organisatie in zeven geografische regio’s: Denemarken, Duitsland, Oostzee Noord, Oostzee Zuid, Ierse Zee Noord, Ierse Zee Zuid en Noordzee. De zakelijke regio’s maken het mogelijk voor het bedrijf om te profiteren van synergieën en zich te richten op winstgevendheid. Iedere routeorganisatie is verantwoordelijk voor zijn eigen winstgevendheid.

 

Onze uitgebreide familie, Stena AB

Stena Line maakt deel uit van Stena AB en samen hebben we 17.400 werknemers over de hele wereld die iedere dag waarde leveren aan onze klanten.

 

 Stena Line in het kort:

  • 6.100 werknemers
  • 20 ferryroutes
  • 40 schepen
  • omzet van 19 miljard SEK

Onze routes

Onze ferry’s

Ons duurzaamheidstraject