Glasgow

Haal een beetje Glasgow in je leven!

 

Er zijn veel dingen in Glasgow die het tot de perfecte dagtocht, weekendje weg of zelfs een langere vakantie maken. Je hebt wel wat tijd nodig om alles te ontdekken, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om je planning samen te stellen...of je kunt altijd terugkomen voor meer!

 

We varen elke dag Schotland binnen vanuit Noord-Ierland, dus we zijn goed bekend met deze prachtige stad. Het is slechts twee uur rijden van onze haven in Cairnryan, dus de reis over de weg is heel goed te doen.

 

Mensen maken Glasgow - dat is wat ze zeggen! De inwoners van Glasgow geven deze ongelooflijke stad zijn unieke warme en gastvrije accent, maar er is nog zoveel meer aan deze geweldige stad.

 

Als het je eerste keer is, zijn er enkele bezienswaardigheden die een absolute must zijn: Kelvingrove Art Gallery and Museum biedt een momentopname van alles wat met Glasgow te maken heeft, van oude meesterwerken tot moderne kunst, een kijkje in het industriële en ambachtelijke erfgoed van de stad en een tijdlijn van onze natuurlijke geschiedenis. Kinderen zijn er dol op! Als je je bezoek goed plant, kun je ook het orgelspel bijwonen dat de sfeer van dit ongelooflijke gebouw volledig verandert en bezoekers naar de prachtige centrale hal trekt. En het is allemaal GRATIS.

 

Zowel het Glasgow Science Centre als het Riverside Museum, het bekroonde transportmuseum van Glasgow, zijn een perfect dagje uit voor gezinnen, weer of geen weer. Je zult veel leren door gewoon van de tentoonstellingen te genieten; waarvan vele interactief zijn.

 

Als je wilt gaan winkelen, ben je hier op het juiste adres met tal van opties: Buchanan Street en zijn gallerieën verbinden Sauchiehall Street en Argyle Street, waardoor het een van de beste Great British High Streets van het land is.

 

In East End kun je The Merchant City verkennen, gebouwd voor de rijke tabaksbaronnen en scheepshandelaren van Glasgow. De voormalige pakhuizen zijn nu de thuisbasis van een levendige caféwijk en designerboetieks. En als je een beetje trek krijgt, geen probleem! Je kunt kiezen uit een scala aan bistro's: gastronomische Schotse, Indiase en Mediterrane smaken staan allemaal op het menu.

 

De sfeer in West End is een beetje anders. Het gebied rond Byres Road, dat ook bekend staat om zijn prachtige architectuur en schilderachtige winkels, bruist van de studenten en jonge professionals en er zijn ook heel veel cafés, bars en lanen. Ashton Lane staat bekend om zijn bars en restaurants, terwijl Hidden Lane de thuisbasis is van onafhankelijke winkels en een rustige tearoom.    

 

Je zult ook merken dat macaroni en kaas op vrijwel elk menu staat! Niemand weet precies hoe dit Italiaanse gerecht een vaste Schotse familiefavoriet is geworden, maar wat de reden ook is, als je naar Glasgow reist, kun je niet vertrekken zonder een macaronitaart te proberen!

 

Hebben we de muurschilderingen al genoemd? De straatkunst is ongelooflijk in Glasgow. En ze voetballen hier ook, dus bezoek een wedstrijd als je kunt; er zijn enkele teams in de stad die het bekijken waard zijn!    

Haal een beetje Glasgow in je leven!

 

Er zijn veel dingen in Glasgow die het tot de perfecte dagtocht, weekendje weg of zelfs een langere vakantie maken. Je hebt wel wat tijd nodig om alles te ontdekken, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om je planning samen te stellen...of je kunt altijd terugkomen voor meer!

 

We varen elke dag Schotland binnen vanuit Noord-Ierland, dus we zijn goed bekend met deze prachtige stad. Het is slechts twee uur rijden van onze haven in Cairnryan, dus de reis over de weg is heel goed te...

Meer weergeven Minder weergeven
Vertrek
Retour

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.