Zoek & boek

Reizen met huisdier naar Engeland en Ierland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry naar Engeland en Ierland.

Voor het vervoer van huisdieren (hond/hulphond, kat of fret) met Stena Line op de ferryroutes naar Engeland en Ierland is het van belang dat u op de hoogte bent van de, voor de EU, geldende regels ten aanzien van huisdieren.


Algemene vervoersvoorwaarden op de schepen

Om ons in staat te stellen de nodige formaliteiten op tijd klaar te kunnen hebben, vragen wij u 120 minuten voor vertrek aanwezig te zijn indien u reist op de route Hoek van Holland - Harwich. Voor overige routes geldt 60 tot 90 minuten voor vertrek.

Ierse Zee

Huisdieren kunnen in uw auto reizen of in een van onze vooraf te boeken kennels (afhankelijk van beschikbaarheid) op alle routes tussen Groot-Brittannië en Ierland. Let op: alle huisdieren moeten vooraf worden geboekt.

Op de routes Holyhead-Dublin, Fishguard-Rosslare en Liverpool-Belfast zijn huisdieren niet toegestaan op de passagiersdekken en moet uw huisdier in de auto blijven. U kunt uw huisdier niet bezoeken tijdens de overtocht. Tevens zijn er op deze routes kennels beschikbaar. Huisdieren van voetpassagiers worden gedurende de overtocht in een kennel geplaatst op het autodek.

Op de route Cairnryan-Belfast mogen kleine honden wel aan boord, mits ze gedurende de overtocht worden vervoerd in een gesloten reistas voor huisdieren. Echter, dit is ter beoordeling van het personeel aan boord. Indien gevraagd moet u uw huisdier plaatsen in een kennel op het autodek.

Op de route Liverpool-Belfast raden we u aan vooraf een kennel te boeken (aanwezig op het Promenade dek). Met deze mogelijkheid heeft u ook toegang tot uw huisdier gedurende de overtocht. U kunt hem niet alleen bezoeken, maar ook in beperkte mate uitlaten.

Cherbourg - Rosslare

Met de auto
Katten en honden kunnen gratis reizen in uw voertuig of in één van onze kennels gelegen op autodek 4 en 5. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes. Let op: Bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor warmte / slechte luchtcirculatie in voertuigen dan andere hondenrassen. We adviseren eigenaren om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en gebruik te maken van de kennel faciliteiten indien beschikbaar.
 
Te voet
Katten en honden mogen gratis reizen in één van onze kennels gelegen op het autodek. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes.
 
Zorg ervoor dat u bekend bent met de EU en PETS regels voordat u op reis gaat.

Stena Horizon kennels afmetingen:
- diepte 102 cm, hoogte 86 cm en breedte 75 cm
- diepte 102 cm, hoogte 75 cm en breedte 86 cm

Bezoektijden:
Huisdieren in kennels
• Op elk moment gedurende de overtocht
• Laat uw hond uit in het specifieke gebied voor huisdieren op dek 5
• Passagiers worden eraan herinnerd dat zij verantwoordelijk zijn voor het schoon achter laten van het autodek

Huisdieren in voertuigen
• Afspraken kunt u maken bij Guest Services
• Dinsdag tot vrijdag: 10.00 uur & 22.00 uur
• Zaterdag: 10.00 uur & 19.00 uur
• Zondag & maandag: 07.00 uur & 19.00 uur
• Bezoeken aan het autodek kunnen niet langer dan 10 minuten duren
• Een bezoek aan huisdieren in voertuigen zal afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid personeel