Skagen

Skagen, dat bekend staat als het “Land van het Licht”, is een oud vissersdorp met een 600 jaar lange geschiedenis en gelegen in het meest noordelijke puntje van Denemarken, waar de Noordzee de Oostzee ontmoet op het schiereiland Jutland.

 

Grenen is de populairste bestemming in Skagen en in Grenen ontmoeten de twee zeeën elkaar - je kunt zelfs met één voet in elke zee staan - het Kattegat en het Skagerrak. Skagen staat bekend om het geweldige licht en de natuur, de prachtige witte zandstranden en de gele huizen met hun rode dakpannen. Vergeet niet een souvenir te kopen om mee naar huis te nemen! Geniet van de prachtige zonsondergangen bij Gammel Skagen en bij Solnedgångsplatsen, een uitgelezen plek om de zonsondergang te bekijken omdat de grote zonneschijf met granieten cirkels de zonnestralen op spectaculaire wijze opvangt en weerkaatst.

 

Skagen beschikt over diverse gezellige restaurants met klassieke Deense, Aziatische en Franse gerechten op de kaart. De vele havencafés en restaurants bieden geweldige plekken om de wereld aan je voorbij te zien trekken. Maak een stop bij Skagenbryggan, gelegen in de jachthaven, waar je kunt genieten van het uitzicht en van de frisse zeelucht. Brouwerij Skagen is de noordelijkste brouwerij van Denemarken en biedt een geweldige plek om te genieten van een rondleiding, bierproeverijen en een lichte lunch. In het weekend is er meestal ook livemuziek.

 

Skagen is een droom voor kunstliefhebbers! Skagen heeft zoveel geweldige musea om te bezoeken, waaronder de teddybeercollectie in het Bamsemuseum en het Skagen Museum, waar je de beroemde Skagen-schilderijen kunt bekijken. De ‘Skagenschilders’ vormden een groep kunstenaars die naar Skagen kwamen en zich lieten inspireren door het licht en het landschap. Breng een bezoek aan het Anchers Hus, een mooi en goed bewaard gebleven huis uit 1935.  Ook het Drachmanns Hus is een bezoek waard. Het lokale geschiedenismuseum, Kystmuseet Skagen, is een gecombineerd openluchtmuseum en tentoonstellingscentrum met speciale collecties op het gebied van visvangst, de reddingsbootdienst en de scheepvaart.

 

Ongeveer 16 km voordat je in Skagen aankomt, vind je de Råbjerg Mile, algemeen bekend als de Sahara van Noord-Jutland! Het is een geweldige plek om je schoenen uit te doen en over het prachtige zand te wandelen. Op een paar kilometer van Skagen vind je ‘De door zand bedekte kerk’ of Den Tilsandede Kirke. De kerk is naar schatting gebouwd in de tweede helft van de 14e eeuw en was in die tijd de grootste kerk in het noordelijkste deel van Jutland. Zandmigratie betekende dat de parochie zich een weg naar de kerk moest graven als ze de diensten wilden bijwonen! Vandaag de dag is alleen de toren van de oude kerk zichtbaar.

 

Denen houden van winterzwemmen en de traditie van winterzwemmen is vooral sterk in Noord-Denemarken. Hier vind je diverse mooie plekken om te winterzwemmen en Skagen is een van de populairste. Wie houdt er niet van een duik in ijskoud water voor een winterse kick?  

 

Ben je klaar voor een bezoek aan Skagen?

Skagen, dat bekend staat als het “Land van het Licht”, is een oud vissersdorp met een 600 jaar lange geschiedenis en gelegen in het meest noordelijke puntje van Denemarken, waar de Noordzee de Oostzee ontmoet op het schiereiland Jutland...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Skagen Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Skagen Motel

Afbeelding van de accommodatie

Color Hotel Skagen

Afbeelding van de accommodatie

Skagen Harbour Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Foldens Bed & Breakfast

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Marie

Afbeelding van de accommodatie

Skagen Hotel Annex

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.