Aalborg

Aalborg is de op drie na grootste stad van Denemarken en ligt in Jutland, op slechts 45 minuten rijden van Frederikshavn.

 

Het is een kleine stad met een uniek karakter die voor elk wat wils heeft. Van musea en historische gebouwen tot architectuur van wereldklasse, de beroemde dierentuin, geweldige winkels en uitstekende restaurants. Aalborg is een culturele hotspot met een spectaculaire waterkant.

 

Plan je reis met bezoeken aan het Utzon Center aan de waterkant van Aalborg, ontworpen door de beroemde Deense architect Jørn Utzon (ontwerper van het Sydney Opera House) en zijn zoon Kim. Het is een experimenteel centrum gericht op architectuur, design en kunst. Het Kunsten Museum of Modern Art is een "bezienswaardigheid voor 20e-eeuwse Deense en internationale kunst" en is een geweldige plek om te bezoeken als je een fan bent van moderne kunst. Het Aalborg Historisch Museum is de beste plek om meer te weten te komen over de 1000 jaar oude geschiedenis van de stad.

 

De concertzaal van Aalborg, Musikkens Hus, is een architectonische bezienswaardigheid met prachtige akoestiek, een uitgebreid concertprogramma en de thuisbasis van een gastronomisch restaurant - Musikkens Spisehus met een geweldig uitzicht op de Limfjord. Nordkraft is een cultureel centrum dat ooit een energiecentrale was en dat nu een theater, muziekcentrum, bioscoop, sportcentrum, toeristische informatie en nog veel meer biedt. Je kunt ook genieten van lekker eten bij Azzura Nordkraft en bij Café Mombay.

 

Geen reis naar Aalborg is compleet zonder een bezoek aan Aalborghus, een prachtig halfhouten kasteel gelegen in een schitterend park direct aan het water. Geniet van een wandeling in het park en bezoek de ondergrondse gangen waar je soms door een kerker kunt kruipen! Een bezoek aan het ondergrondse museum van het Grijze Broeders-klooster, Gråbrödrekloster, is niet voor angsthazen! Het klooster is gelegen naast het Salling Shopping Center en je kunt de lift omlaag nemen om de skeletten, de overblijfselen van huizen en de markt te zien die plaats maakten voor het monnikenklooster uit het jaar 1240.

 

Met meer dan 75 speciaalzaken is Aalborg Storcenter dé plek om te winkelen. Hier vind je geweldige mode- en sportwinkels, maar ook restaurants en cafés. Ben je een liefhebber van street food? Zet dan een trip naar Aalborg Streetfood Køkkenfabrikken op je agenda, met zijn gastronomische hoogstandjes. Een bezoek aan de microbrouwerij Søggards Bryghus is een must om het vers gebrouwen bier te proeven en om wat te kopen om mee naar huis te nemen!

 

Aan de rand van Aalborg bevinden zich een aantal kleinere parken, zoals het beeldenpark en Kildeparken, met monumenten en sculpturen van verschillende kunstenaars uit verschillende tijdperken. Een van de populairste attracties van Aalborg is de Aalborg Zoo, waar je diersoorten van over de hele wereld kunt zien, van chimpansees tot Afrikaanse olifanten en nog veel meer. 

 

Maak ook een uitstapje naar Ålborgstornet, het hoogste punt van Aalborg waar je kunt genieten van de rust op de top en een fantastisch 360-graden panoramisch uitzicht. De Vikingbegraafplaats in Lindholm Höje is een van de best bewaarde Viking-overblijfselen van Scandinavië met graven uit zowel de Duitse ijzertijd als de Vikingtijd. Ten noorden van de begraafplaats ligt een Vikingdorp dat je kunt verkennen. In het Steentijdcentrum Ertebølle kun je ook het leven tijdens het Stenen Tijdperk ervaren; op slechts 1 uur rijden van Aalborg is dat de reis zeker waard.

 

Als we zeggen dat Aalborg iets heeft voor iedereen, dan menen we dat!

Aalborg is de op drie na grootste stad van Denemarken en ligt in Jutland, op slechts 45 minuten rijden van Frederikshavn.

 

Het is een kleine stad met een uniek karakter die voor elk wat wils heeft. Van musea en...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Pier 5 Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Scandic Aalborg City

Afbeelding van de accommodatie

Cabinn Aalborg

Afbeelding van de accommodatie

Comwell Hotel Hvide Hus Aalborg

Afbeelding van de accommodatie

Prinsen Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Jomfru Ane

Afbeelding van de accommodatie

Milling Hotel Gestus

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.