Nationaal Park Rebild Bakker

Prachtige landschappen met een onverwachte Amerikaanse twist

 

Het Deense schiereiland Jutland is rijk aan fantastische natuurgebieden, en Nationaal Park Rebild Bakker is een van de meest unieke. Het 77 hectare grote natuurreservaat, gelegen op 25 km rijden of fietsen ten zuiden van Aalborg, heeft een geschiedenis als geen ander. 

 

Het land werd in 1912 door Deens-Amerikaanse kolonisten voor openbaar gebruik gedoneerd. Als onderdeel van de overeenkomst werd Rebild Bakker een bestemming voor de Deense en Amerikaanse cultuur. Het meest bekend is Rebildfesten. Als een van de grootste Amerikaanse onafhankelijkheidsfeesten buiten de VS, trekt Rebildfesten elke 4e juli expats en nieuwsgierige Denen naar Rebild Bakker.

 

De kleuren op dit heidelandschap zijn niet beperkt tot rood, wit en blauw. Van het diepgroene omringende Roldbos tot de levendige heidebloei en de intense herfstkleuren, Rebild Bakker is het hele jaar door prachtig. Met een uitgebreid netwerk van paden is het de perfecte plek voor wandelaars en fietsers van elk niveau. En als de winter aanbreekt, wordt het gebied ook een geweldige bestemming voor langlaufers. 

 

Klim naar de top van de Sønderkol voor een panoramisch uitzicht op de bronnen, wilde dieren, heuvels en valleien van Rebild Bakker vanaf 102 meter boven zeeniveau. Of verken de kalksteengroeve voor een kijkje onder de grond bij de unieke geologische wonderen van het gebied. En mocht je trek krijgen, dan is er een historisch restaurant met goede traditionele gerechten en niet in de laatste plaats een fika met heerlijke Deense gebakjes.  
 

De omgeving van Rebild Bakker zit vol met leuke bestemmingen die je tijd meer dan waard zijn, waaronder het majestueuze Roldbos en haar vele bezienswaardigheden. Een van de nieuwste attracties op korte rijafstand van het park is het REGAN Vest Cold War Museum. De voormalige atoombunker, die 60 meter onder het bos verborgen ligt, verwelkomt bezoekers nu niet alleen diep onder de grond, maar ook terug in de tijd!

Prachtige landschappen met een onverwachte Amerikaanse twist

 

Het Deense schiereiland Jutland is rijk aan fantastische natuurgebieden, en Nationaal Park Rebild Bakker is een van de meest unieke. Het 77 hectare grote natuurreservaat, gelegen op 25 km rijden of fietsen ten zuiden...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 80.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Comwell Rebild Bakker

Kies je route...

Geniet van een reis naar Denemarken

Vanaf 80.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.