Zoek & boek

Reizen met huisdier naar Ierland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry naar Ierland.

Huisdieren kunnen in uw auto reizen of in een van onze vooraf te boeken kennels (afhankelijk van beschikbaarheid) op alle routes tussen Groot-Brittannië en Ierland. Let op: alle huisdieren moeten vooraf worden geboekt.

Zorgt u ervoor dat het huisdierenpaspoort actueel is. Houdt u er tevens rekening mee dat uw huisdier vóór de reis een verplichte reeks specifieke behandelingen moet hebben gehad.

Stena Line wenst u en uw huisdier(en) een prettige overtocht.


Cherbourg - Rosslare

Met de auto
Katten en honden kunnen gratis reizen in uw voertuig of in één van onze kennels gelegen op autodek 4 en 5. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes. Let op: Bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor warmte / slechte luchtcirculatie in voertuigen dan andere hondenrassen. We adviseren eigenaren om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en gebruik te maken van de kennel faciliteiten indien beschikbaar.
 
Te voet
Katten en honden mogen gratis reizen in één van onze kennels gelegen op het autodek. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes.
 
Zorg ervoor dat u bekend bent met de EU en PETS regels voordat u op reis gaat.

Stena Horizon kennels afmetingen:
- diepte 102 cm, hoogte 86 cm en breedte 75 cm
- diepte 102 cm, hoogte 75 cm en breedte 86 cm

Bezoektijden:
Huisdieren in kennels
• Op elk moment gedurende de overtocht
• Laat uw hond uit in het specifieke gebied voor huisdieren op dek 5
• Passagiers worden eraan herinnerd dat zij verantwoordelijk zijn voor het schoon achter laten van het autodek

Huisdieren in voertuigen
• Afspraken kunt u maken bij Guest Services
• Dinsdag tot vrijdag: 10.00 uur & 22.00 uur
• Zaterdag: 10.00 uur & 19.00 uur
• Zondag & maandag: 07.00 uur & 19.00 uur
• Bezoeken aan het autodek kunnen niet langer dan 10 minuten duren
• Een bezoek aan huisdieren in voertuigen zal afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid personeel

DE PROCEDURE (STAP VOOR STAP)


Stap 1 - Microchip/tatoeage

Uw huisdier moet voorzien zijn van een elektronische transponder (chip) waarmee het dier geïdentificeerd kan worden. De chip moet voldoen aan de ISO-norm 11784 en bijlage 1 van ISO-norm 11785. Er zijn verschillende organisaties waar het elektronische identificatienummer kan worden geregistreerd. Het nummer, de locatie en de datum van inbreng van het microchip moeten worden vermeldt in het EU dierenpaspoort.

De plaatsing van de microchip moet gedaan worden voordat het huisdier de rabiësinenting krijgt. Op alle documenten voor je huisdier moet namelijk het nummer van de microchip staan, anders zijn ze niet geldig.

Een goed leesbare tatoeage, geplaatst voor 3 juli 2011, wordt ook geaccepteerd.

Stap 2 - Vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Het huisdier moet gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Dit moet na het aanbrengen van de microchip gebeuren. De dierenarts is bevoegd een aantekening van de vaccinatie te maken in het EU-dierenpaspoort. Check of de dierenarts de onderstaande gegevens correct en volledig invult in het EU-dierenpaspoort:

  • Geboortedatum en leeftijd
  • Nummer, datum van plaatsing en de locatie van de microchip op het lichaam van het huisdier
  • Datum van vaccinatie (met geldigheidsduur en hervaccinatie datum)
  • Productnaam van het vaccin
  • Serienummer van het vaccin
  • Handtekening en stempel van de praktijk

Per december 2014 dient de rabiës vaccinatie 12 weken na geboorte te zijn uitgevoerd.

De geldigheidsduur van de rabiësinenting wordt bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter en kan variëren van 1 tot 3 jaar). Uw dierenarts dient de geldigheidsdatum duidelijk in het EU-dierenpaspoort te vermelden.

Na rabiësvaccinatie is de wachttijd voor EU & geregistreerde landen 21 dagen. Reizen is toegestaan vanaf de 22ste dag. Voor niet geregistreerde landen bedraagt de wachttijd 30 dagen na vaccinatie en blijft de bloedtest verplicht. Reizen is dan mogelijk 3 maanden na de 30 dagen wachttijd (totaal 4 maanden).

Stap 3 - Bloedtest

Bij het vervoer van huisdieren naar Groot-Brittannië en Ierland, afkomstig uit de Europese Unie of een geregistreerd land hoeft geen bloedtest te worden uitgevoerd. Huisdieren afkomstig uit een NIET geregistreerd land moeten huisdieren nog wel een bloedtest hebben ondergaan (nadat de microchip is aangebracht). Deze test moet aantonen dat het dier is gevaccineerd tegen rabiës. Deze test moet binnen de termijnen die zijn vastgesteld in de nationale regelgeving zijn uitgevoerd. Voor Groot-Brittannië en Ierland betekent dit: een test vier maanden voor vertrek. De bloedtest hoeft maar één keer te worden uitgevoerd. Maar dan moet het huisdier, volgens bijsluiter van het vaccin, worden ingeënt tegen rabiës. De dierenarts moet dit af tekenen in het dierenpaspoort middels een handtekening en stempel van de praktijk.

Informatie over welke landen lid zijn van de Europese Unie & geregistreerde en niet-geregistreerde landen

Stap 4 - Wormen- en tekenbehandeling

Alleen een hond moet een wormenbehandeling hebben gehad, uitgevoerd door een officiële dierenarts. Deze behandeling moet tussen 24 en 120 uur voor aankomst in Harwich plaatsvinden. Behandeling tegen teken is niet meer verplicht maar wordt wel zeer aangeraden. De dierenarts moet deze gegevens invullen in het EU-dierenpaspoort onder sectie VII (worm).

Onderstaande gegevens moeten correct en volledig ingevuld in het EU-dierenpaspoort staan:

  • Productnaam en fabrikant
  • Datum en tijdstip van de behandeling
  • Stempel en handtekening van je dierenarts