Zoek & boek

Reizen met huisdieren


Hond meenemen naar Engeland
met uw huisdier naar Engeland, Ierland of Scandinavie

Wilt u uw huisdier meenemen op onze ferry routes? Dat kan! Op onze ferry's neemt u huisdieren mee in uw auto of caravan of in onze kennels aan boord. 

Reis met uw huisdier naar Engeland
Huisdieren Engeland

Neem maximaal 5 huisdieren mee op de Stena Line ferry's naar Engeland.

Meer informatie »

Reizen met uw huisdier naar Engeland en Ierland
Huisdieren Scandinavië

Neem uw huisdier mee op de Stena Line ferry's naar Scandinavië

Meer informatie »

Top Tips

In samenwerking met De Chamber of Shipping en de RSPCA hebben we een een aantal tips voor reizen met huisdieren aan boord van onze ferry's. Wij delen graag deze Top Tips zodat u samen met uw huisdier ontspannen kunt beginnen aan de vakantie.

Ventilatie
Ventilatie

Sommige hondenrassen zijn meer gevoelig voor warmte/slechte luchtcirculatie dan andere. Neem extra maatregelen en boek vooraf een kennel of zorg ervoor dat het raam van uw auto een stukje open staat zonder dat uw hond kan ontsnappen.

Beweging & Speelgoed
Beweging & Speelgoed

Het is belangrijk dat u voor u aan boord gaat een eindje met de hond gaat lopen zodat hij of zij rustig is en een lege blaas heeft. Vergeet ook niet zijn/haar favoriete speeltje mee te nemen, zodat hij/zij zich tijdens de reis niet verveelt.

Eten & drinken
Eten & drinken

Geef het dier voor de ferry vertrekt niet teveel te eten en zorg voor voldoende water in het voertuig voor het geval uw dier dorst krijgt.

Testrit
Testrit

Reist u voor het eerst met uw huisdier? Dan is het verstandig een paar testritjes te maken, zodat het dier aan de auto kan wennen.

Huisdieren paspoort
Huisdieren paspoort

Een huisdieren EU-paspoort* is verplicht voor het reizen van/naar Europa. Het huisdier moet ook zijn voorzien vaneen elektronische transponder (chip) waarmee het dier geidentificeerd kan worden.

* Niet geregistreerde EU landen kunnen reizen met een Animal Health Certificate.

Essentiële vaccinaties
Essentiële vaccinaties

Alle huisdieren die van / naar Groot-Brittannië en Europa reizen, moeten beschikken over documentatie waaruit blijkt dat de nodige vaccinaties zijn uitgevoerd. Zoals behandeling tegen rabiës, teken en worm.