Zoek & boek

Reis met uw huisdier naar Letland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry overtocht van Travemünde naar Liepaja.


Op vakantie met uw huisdier

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om je hond of kat mee op vakantie te nemen. Samen genieten van mooie wandelingen en een nieuwe omgeving! Om ervoor te zorgen dat zo'n reis voor zowel mens als dier een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig. Daarom hier wat handige tips.

Aan boord van de Stena Line schepen op de Baltische routes is het mogelijk uw huisdier(en) (hond/hulphond of kat) mee te nemen. Het vervoer van huisdieren is gebonden aan de voorwaarden van het EU-dierenpaspoort. Wij verzoeken u deze voorwaarden aandachtig door te lezen vóór u de boeking maakt.

Stena Line wenst u en uw huisdier(en) een prettige overtocht.

Belangrijk: de onderstaande eisen moeten door de eigenaar van het dier in de hieronder genoemde volgorde worden uitgevoerd. Stena Line is niet verantwoordelijk voor de informatie en kan niet aansprakelijk worden gesteld indien informatie onvolledig is of tussentijds wordt gewijzigd. De eigenaar is zelf verantwoordelijk voor alle reisdocumenten van het dier. Voor het vervoer van dieren en eventuele verliezen c.q. schade kan Stena Line niet aansprakelijk worden gesteld.

Baltische routes

Voor (hulp)honden en katten, die worden vervoerd over de grenzen binnen de Europese Unie is een dierenpaspoort verplicht. Het dierenpaspoort moet duidelijk worden toegewezen aan uw huisdier. Uw huisdier moet een ISO tatoeage of microchip hebben en het identificatienummer moet in het paspoort staan. Naast gegevens over uw huisdier en uw gegevens moet er een veterinair bewijs zijn van een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid. Gedetailleerde informatie is te vinden bij de respectievelijke toeristische diensten.