Zoek & boek

Reis met uw huisdier naar Ierland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry overtocht van Holyhead naar Dublin.


Op vakantie met uw huisdier

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om je hond of kat mee op vakantie te nemen. Samen genieten van mooie wandelingen en een nieuwe omgeving! Om ervoor te zorgen dat zo'n reis voor zowel mens als dier een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig. Daarom hier wat handige tips.

Voor het vervoer van huisdieren (hond/hulphond, kat of fret) met Stena Line op de ferryroutes naar Ierland is het van belang dat u op de hoogte bent van de, voor de EU, geldende regels ten aanzien van huisdieren.

Ierse Zee

Huisdieren kunnen in uw auto reizen of in een van onze vooraf te boeken kennels (afhankelijk van beschikbaarheid) op alle routes tussen Groot-Brittannië en Ierland. Let op: alle huisdieren moeten vooraf worden geboekt.

Op de routes Holyhead-Dublin, Fishguard-Rosslare en Liverpool-Belfast zijn huisdieren niet toegestaan op de passagiersdekken en moet uw huisdier in de auto blijven. U kunt uw huisdier niet bezoeken tijdens de overtocht. Tevens zijn er op deze routes kennels beschikbaar. Huisdieren van voetpassagiers worden gedurende de overtocht in een kennel geplaatst op het autodek.

Op de route Cairnryan-Belfast mogen kleine honden wel aan boord, mits ze gedurende de overtocht worden vervoerd in een gesloten reistas voor huisdieren. Echter, dit is ter beoordeling van het personeel aan boord. Indien gevraagd moet u uw huisdier plaatsen in een kennel op het autodek.

Op de route Liverpool-Belfast raden we u aan vooraf een kennel te boeken (aanwezig op het Promenade dek). Met deze mogelijkheid heeft u ook toegang tot uw huisdier gedurende de overtocht. U kunt hem niet alleen bezoeken, maar ook in beperkte mate uitlaten.