Zoek & boek

Reis met uw huisdier naar Engeland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry overtocht naar Engeland.


Er zijn maximaal 5 huisdieren per voertuig of maximaal 3 huisdieren per voetpassagier toegestaan voor reizen van/naar Engeland

Op vakantie met uw huisdier

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om je hond of kat mee op vakantie te nemen. Samen genieten van mooie wandelingen en een nieuwe omgeving! Om ervoor te zorgen dat zo'n reis voor zowel mens als dier een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig. Daarom hier wat handige tips.

Voor het vervoer van huisdieren (hond/hulphond, kat of fret) met Stena Line op de ferryroutes naar Ierland is het van belang dat je op de hoogte bent van de, voor de EU, geldende regels ten aanzien van huisdieren.

Stena Line wenst jou en je huisdier(en) een prettige overtocht.

Algemene vervoersvoorwaarden op de schepen

Om ons in staat te stellen de nodige formaliteiten op tijd klaar te kunnen hebben, vragen wij je 120 minuten voor vertrek aanwezig te zijn indien je reist op de route Hoek van Holland - Harwich. Voor overige routes geldt 60 tot 90 minuten voor vertrek.

Voor de reis


Voor welke dieren?
Het vervoer van maximaal 5 huisdieren (honden/hulphonden, katten en fretten) per voertuig of maximaal 3 huisdieren (honden/hulphonden, katten en fretten) per voetpassagier is gebonden aan de voorwaarden van het EU-dierenpaspoort. De dieren dienen minimaal 15 weken oud te zijn om te mogen reizen.

Verbod bepaalde hondenrassen
In het Verenigd Koninkrijk zijn de Pittbull, Japanse Tosa, Dogo Argentino en Fila Brasileiro helaas niet welkom. Het gaat hierbij niet alleen om de rashonden maar ook om alle honden die hierop lijken (kruisingen). Als een hond gevaarlijk/aggressief gedrag vertoont is in het Verenigd Koninkrijk de eigenaar altijd aansprakelijk voor alle schade en wordt de baas niet alleen beboet, maar kan hij ook veroordeeld worden voor het plegen van een strafbaar feit.

Geleidehonden
Geleidehonden reizen gratis en zijn toegestaan op de passagiersdekken en in de hutten met hun eigenaren, mits deze zichtbaar te herkennen zijn als geleidehond en passagiers moeten een medische indicatiebrief verstrekken voordat ze reizen. Zonder deze papieren mag de geleidehond niet samen met de reiziger in de hut reizen, maar moet in een van de kennels aan boord worden geplaatst.

Reizigers die met een assistentiehond in training reizen dienen de Guest Service aan boord op de hoogte te brengen. Neem voordat je op reis gaat in beide gevallen contact op met Stena Line 0174-315811, zodat wij het personeel aan boord kunnen informeren.

Geleidehonden vs emotioneel hulpdieren
Een geleidehond is een dier dat nodig is om een minder valide persoon te begeleiden of te helpen. Stena Line laat geleidehonden toe in de hut en in een speciaal gedeelte van het restaurant.

Emotionele hulpdieren, troostdieren en therapiehonden zijn geen geleidedieren en worden niet erkend door Stena Line. Zij moeten worden geplaatst in een kennel. Ook andere diersoorten, wild of gedomesticeerd, getraind of ongetraind, worden niet als geleidedieren beschouwd.

Bewijs van geleidehond: Een certificaat moet door de passagier worden verstrekt (een doktersbrief is geen geldig document)

Uitlaten
Zorg a.u.b. dat je hond zijn behoefte heeft kunnen doen voordat je aan boord gaat. Indien hoge nood, dan is er aan boord een eenvoudige uitlaatmogelijkheid.

Hond uitlaten in Hoek van Holland »
Hond uitlaten in Harwich »

EU-dierenpaspoort*
Het EU-dierenpaspoort vervangt alle in Europa gebruikte paspoorten en soortgelijke documenten die worden gebruikt voor het vervoer van huisdieren naar het buitenland. Het EU-dierenpaspoort bestaat uit twee delen. Een gedeelte met informatie over de identiteit van het dier, de gegeven vaccinaties en eventuele andere behandelingen. Achterin staat een gedeelte dat de uitgever zelf mag invullen. De Nederlandse versie van het EU-dierenpaspoort is verkrijgbaar via de eigen dierenarts.

* Niet geregistreerde EU landen kunnen reizen met een Animal Health Certificate.

Stena Line voorwaarden voor het vervoer van huisdieren

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier gedurende de overtocht.

 • Alle huisdieren, behalve honden, moeten in je voertuig blijven gedurende de overtocht.

 • Honden moeten in een door Stena Line beschikbaar te stellen kennel vervoerd worden. Indien je besluit je hond niet in een kennel te vervoeren moet je hond in het voertuig verblijven gedurende de overtocht.

 • Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je huisdier voldoet aan alle voorwaarden van het EU-dierenpaspoort. Indien je huisdier niet voldoet aan de hierboven gestelde voorwaarden is Stena Line gerechtigd je huisdier aan boord te weigeren. Stena Line kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de verstrekte informatie.

 • Indien je huisdier in quarantaine gebracht dient te worden, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen en opvolgen van deze procedure, waarbij alle daaruit voortvloeiende kosten voor eigen rekening zijn.

 • Stena Line kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gemaakte kosten in relatie tot het niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden.

BOEKEN


In de boekingsdialoog geef je, in de "aan boord extra's" stap, aan of je je huisdier(en) in de auto of in de kennel meeneemt. Lees hier met welke kosten je rekening moet houden.

OPMERKING: Vergeet na je boeking niet jouw boekingsnummer, EU-dierenpaspoort nummer en chipnummer van je huisdier aan ons door te geven. Je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken. Kies "Dierenpaspoort - chipnummer doorgeven" bij de optie "Waar gaat uw bericht over".

Tijdens de reis


Huisdieren tjdens de reis autopassagiers
Reizen met auto (max. 5 huisdieren)

De gekleurde hanger die je bij check-in hebt gekregen moet te allen tijde zichtbaar zijn achter de voorruit, aan de spiegel, totdat je het terrein van de haven verlaten hebt. Tijdens het inschepen moet je de aanwijzingen van onze medewerkers op volgen. Meld je vervolgens met je huisdier bij de Guest Service op dek 9. Mocht je je huisdier in de auto willen laten tijdens de overtocht dan moet je dat melden bij de Guest Service.

Als je géén gebruik wilt maken van de door Stena Line aangeboden kennels, dan kan dat alleen onder de volgende voorwaarden:

 • Huisdieren mogen alleen vervoerd worden in je eigen voertuig.
 • De ventilatie en het drinkwater in je voertuig moet meer dan voldoende zijn. Je moet hier zelf voor zorgen.
 • Stena Line kan niet aansprakelijk worden gesteld voor zowel materiële als immateriële schade die voortvloeit uit het niet gebruikmaken van de door haar aangeboden kennels.

 

* Huisdieren dienen minimaal 15 weken oud te zijn voor ze mogen reizen

Huisdieren tjdens de reis voetpassagiers
Reizen te voet (max. 3 huisdieren)

Voetpassagiers met huisdieren dienen zich te melden bij de Guest Service op dek 9. De medewerker van de Guest Service zorgt ervoor dat jouw huisdier in één van de kennels geplaatst wordt. Kinderen moeten minimaal 16 jaar oud zijn om met een huisdier te mogen reizen.

* Huisdieren dienen minimaal 6 maanden oud te zijn voor ze mogen reizen.

Huisdieren in kenelKennels
Alle huisdieren kunnen in je voertuig blijven gedurende de overtocht. Echter, bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor warmte of mindere luchtcirculatie in voertuigen. Wij adviseren eigenaars om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en indien beschikbaar je hond in de kennel te plaatsen.

De kennels hebben de volgende afmetingen:

 • 2 kennels: diepte 100 cm, hoogte 64 cm en breedte 108 cm

 • 7 grote kennels: diepte 100 cm, hoogte 97 cm en breedte 94 cm

 • 16 kleine kennels: diepte 100 cm, hoogte 65 cm en breedte 50 cm

Huisdieren zijn niet toegestaan in de openbare ruimten en ook niet in de hutten. Bij overtreding kan een boete worden opgelegd. De hoogte van de boete bedraagt €150. Kennels zijn beperkt beschikbaar en je dient deze vooraf te reserveren. Dit kan je bij het online boeken doen bij stap 4. Onze medewerkers van de Guest Service aan boord zullen je de kennel voor jouw huisdier toekennen.

Check-in
Bij het inchecken dien je aan te geven dat je een huisdier vervoert. Eén van onze check-in medewerkers zal het EU- dierenpaspoort en de identiteit van jouw huisdier controleren. Indien je huisdier niet aan de voorwaarden voldoet is Stena Line verplicht je huisdier te weigeren voor vervoer. Indien je niet de eigenaar bent van het huisdier zoals vermeldt in het dierenpasspoort, dan dien je een formulier bij zich te hebben van de eigenaar. Dit heet een Declaration of owner not accompanying pet during journey. Zonder dit formulier mag er niet gereisd worden.

Formulier opslaan »

Bezoek tijdens de overtocht
Zowel voor honden, katten en fretten in de kennels als voor huisdieren die de overtocht in de auto maken raden wij één kort tussentijds bezoek aan. Het bezoek aan je huisdier in de auto moet worden afgestemd met de Guest Service. De medewerker van de Guest Service zal zorgen voor een korte inspectie op een door de Stena Line medewerker te bepalen tijdstip. Je huisdier mag niet uit de kennel of uit de auto. Het autodek wordt afgesloten.

Webcam bij de kennels
In de ruimte bij de kennels op dek 8 is een webcam aanwezig. Je kunt op de TV in jouw hut op kanaal 6 je huisdier in de kennel zien tijdens de overtocht.

Na de reis


Nadat je in één van de Stena Line havens van boord gaat kan je gecontroleerd worden op de benodigde papieren en het EU- dierenpaspoort. Zorg er daarom voor dat je deze papieren bij de hand heeft voor het geval je een dergelijke controle krijgt.