Zoek & boek

Reis met uw huisdier naar Ierland

Neem uw huisdier mee op een Stena Line ferry overtocht van Cherbourg naar Rosslare.


Op vakantie met uw huisdier

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om je hond of kat mee op vakantie te nemen. Samen genieten van mooie wandelingen en een nieuwe omgeving! Om ervoor te zorgen dat zo'n reis voor zowel mens als dier een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig. Daarom hier wat handige tips.

Voor het vervoer van huisdieren (hond/hulphond, kat of fret) met Stena Line op de ferryroutes naar Ierland is het van belang dat u op de hoogte bent van de, voor de EU, geldende regels ten aanzien van huisdieren.

Cherbourg - Rosslare

Met de auto
Katten en honden kunnen gratis reizen in uw voertuig of in één van onze kennels gelegen op autodek 4 en 5. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes. Let op: Bepaalde hondenrassen zijn gevoeliger voor warmte / slechte luchtcirculatie in voertuigen dan andere hondenrassen. We adviseren eigenaren om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en gebruik te maken van de kennel faciliteiten indien beschikbaar.
 
Te voet
Katten en honden mogen gratis reizen in één van onze kennels gelegen op het autodek. Kennels zijn afhankelijk van beschikbaarheid en moet vooraf gereserveerd worden. U dient ons te adviseren dat u van plan bent om te reizen met een huisdier vóór de reis wanneer u boekt. Er is een maximum van 5 huisdieren per boeking. Huisdieren, met uitzondering van gids of hulphonden, worden niet aan boord toegestaan in de passagiers ruimtes.
 
Zorg ervoor dat u bekend bent met de EU en PETS regels voordat u op reis gaat.

Stena Horizon kennels afmetingen:
- diepte 102 cm, hoogte 86 cm en breedte 75 cm
- diepte 102 cm, hoogte 75 cm en breedte 86 cm

Bezoektijden:
Huisdieren in kennels
• Op elk moment gedurende de overtocht
• Laat uw hond uit in het specifieke gebied voor huisdieren op dek 5
• Passagiers worden eraan herinnerd dat zij verantwoordelijk zijn voor het schoon achter laten van het autodek

Huisdieren in voertuigen
• Afspraken kunt u maken bij Guest Services
• Dinsdag tot vrijdag: 10.00 uur & 22.00 uur
• Zaterdag: 10.00 uur & 19.00 uur
• Zondag & maandag: 07.00 uur & 19.00 uur
• Bezoeken aan het autodek kunnen niet langer dan 10 minuten duren
• Een bezoek aan huisdieren in voertuigen zal afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid personeel