Eiland, Göteborg

De beste outdooractiviteiten in Göteborg

Zie zelf wat Göteborg tot een van de groenste steden van Europa maakt!

 

Göteborg wordt vaak een van de groenste steden van Europa genoemd, en dat wordt al snel duidelijk als je er bent. Van dichtbegroeide bossen tot kristalkleurige meren, en van natuurgebieden tot stranden, de stad leeft in harmonie met de natuur. Elke buurt en elk park belichaamt de unieke schoonheid van West-Zweden.

 

Het hoeft dus geen wonder te heten dat Göteborg een grote aantrekkingskracht heeft op fietsers, wandelaars, natuurfotografen en bootliefhebbers. Göteborg is de perfecte plek om jezelf onder te dompelen in de natuur terwijl je geniet van het eten, de cultuur en de activiteiten van een grote stad. Hier volgen enkele manieren waarop je de natuur kunt opzoeken en kunt genieten van Göteborg bij je volgende bezoek.

Header
Ontdek de wonderbaarlijke bossen van Slottsskogen
Body

Slottsskogen is de perfecte plek om te genieten van de natuur zonder de stad te hoeven verlaten. Het park heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden, trainingsplekken en nog veel meer ter grootte van 137 hectare. Het is een plek vol dichte bossen en panoramische uitzichten. Maak kennis met elanden, pinguïns, geiten en pony’s in de gratis dierentuin. De kinderen kunnen heerlijk rondrennen en spelen in de enorme Plikta-speeltuin. Stil je trek bij de verschillende standjes die van alles bieden van heerlijke gelato tot versgemaakte wafels, of rooster zelf je worstjes in een vuurplaats. Het is het kroonjuweel van de parken in Göteborg en een geweldige bestemming voor alle seizoenen.  

Image
Walpurgis in het stadspark Slottsskogen
Image caption
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Ga eilandhoppen op de archipel
Body

Een bezoek aan de archipel van Göteborg is een typisch Zweedse belevenis. Deze meer dan 20 eilanden voor de kust bieden prachtige stranden, charmante gemeenschappen zoals Styrsö en Hönö, uitgebreide natuurreservaten, en nog veel meer. Op enkele plekken kun je zelfs met de auto komen. Anderen zijn alleen bereikbaar met de ferry. De archipel is een plek die je niet mag missen, met mogelijkheden voor duiken, wandelen, zonnebaden, wilde dieren spotten en gewoon lekker wandelen over een wonderlijk eiland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. 

Image
Het eiland Fotö in de archipel van Göteborg.
Image caption
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Wandelen, fietsen en zwemmen in Delsjön
Body

Het natuurgebied Delsjön ligt op een korte tram- of fietstocht van het stadcentrum. Zodra je dit gebied binnenstapt, krijg je het gevoel alsof je een stap terug in de tijd doet. Het is een adembenemend gebied met twee meren (Stora en Lilla Delsjön) omringd door ruige wandelpaden, prachtige kliffen en dichtbegroeide bossen. Er is ook zoveel leuks te doen: het is altijd gezellig op het populaire strand als het warm is. In het rustieke café kun je kennismaken met vriendelijke geiten en jezelf verwennen met kanelbullar. Huur een kano om over het meer te peddelen of ontdek het gebied te voet: je kunt de eilanden met een landbrug bereiken, waardoor je heel gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt gaan picknicken.  

Image
Man fietsend in een bos
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Maak een tour door de kanalen per boot
Body

Wil je op ontdekkingstocht door de historische kanalen van Göteborg? Je kunt bij warmer weer elektrische boten huren bij Let’s Boat of gebruik maken van de kajakken of waterfietsen die je bij verschillende verhuurders aan het water per uur kunt huren. Of hoor je liever grappen die expres slecht zijn terwijl je op het water bent? De beroemde Paddan-tour combineert typische grappen in de stijl van Göteborg met een van de meest uitgebreide tours van de historische waterkant van de stad.  

Image
Mensen kajakken in de gracht vlak bij Drottningtorget in het centrum van Göteborg
Image caption
Copyright: Beatrice Törnros/ Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Wandel door de Göteborgs Botaniska Trädgård
Body

De Göteborgs Botaniska Trädgård (botanische tuin Göteborg) is een van de grootste en weelderigste tuinen van Europa, een heerlijk rustige plek om te ontsnappen aan de drukte in het centrum van de stad. Als je wandelt door deze tuin kun je jezelf volledig onderdompelen in de natuur met kleurrijke bloemen, rotstuinen en een Japanse dell. Klim naar de top van het Håberget-uitkijkpunt voor een prachtig uitzicht op de stad. Een ontdekkingstocht door Änggårdsbergen, een natuurgebied en bomentuin naast de tuin, is perfect voor een prachtige wandeling. 

Image
Violetkleurige bloemen in botanische tuin in Göteborg
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Naar het strand
Body

De stranden van Göteborg zijn de perfecte plek voor mensen die houden van zwemmen, zonnebaden, krabben vangen of nieuwe dingen ontdekken in de zomer (of in de winter, voor de dappere helden onder ons). De westkust van Zweden ligt vol prachtige stukken zand en rotsachtige kliffen, maar in Göteborg heb je slechts een tram-, fiets- of busritje nodig om het perfecte strand te bereiken. Populaire plekken zijn Fiskebäcksbadet, Billdalsbadet, Näset en Saltholmen. Je kunt echter ook, met de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, op zoek gaan naar een paradijsje aan het water dat het best past bij jouw voorkeur. 

Image
Achteraanzicht van vrouw met zoon lopend aan de zee tijdens een zonnige dag
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Wandel door het grootste park van Göteborg
Body

Het grootste park van Göteborg, Hisingsparken, wordt vaak overschaduwd door Slottsskogen. Het park, vernoemd naar het centrale eiland Hisingen, is een bezoekje waard voor wandelaars, fietsers en dierenliefhebbers. De goed onderhouden paden maken het de perfecte plek voor het ontdekken van de wetlandgebieden en dichtbegroeide bossen van het park. Je krijgt hier echt het gevoel dat je de wildernis binnenwandelt zonder de stad te hebben verlaten. En de rustieke Kättilsröds 4H Gård is een geweldige plek om kennis te maken met paarden, geiten, konijnen, varkens en ander vee.  

Image
Uitzicht op Lake Johnson, een populair stadspark in Raleigh, NC
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Ga op een roadtrip!
Body

Göteborg is meer dan een geweldige stad vol avonturen in de natuur: het biedt je de kans om de natuurpracht van de westkust van Zweden en daarbuiten te ontdekken. Neem je auto mee en ontdek de prachtige stadjes en stranden langs de kust, of ga naar het binnenland en ontdek weelderige bossen en 100.000 meren die Zweden de droomplek van elke natuurliefhebber maken. Je kunt zelfs het binnenland doorkruisen op weg naar nog meer ontdekkingstochten in Noorwegen, waarvan de grens op slechts 3 uur rijden door een prachtige natuur ligt. Göteborg is de perfecte plek voor een onvergetelijk avontuur in de natuur.

Image
Achteraanzicht van klein meisje met gezin op fietstrip op het platteland, lopend.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.