Kinderen in een park

De beste gezinsvriendelijke activiteiten in Göteborg

Göteborg is een genot voor alle leeftijden!

 

De tweede grootste stad van Scandinavië is de enige plek waar een gezin zich onder de apen kan mengen in een wetenschappelijk centrum, een achtbaan kan nemen en met een bus direct in het water kan duiken, en dan is het pas lunchtijd! Göteborg is een van de beste bestemmingen voor het hele gezin in heel Europa met enorm veel open ruimtes, tientallen speeltuinen, vriendelijke restaurants en eindeloos veel plekken om te ontdekken.

 

Het ontdekken van deze vriendelijke stad is een waar genot voor kinderen van alle leeftijden (en iedereen die zich kind voelt). Dit zijn enkele van de beste gezinsactiviteiten, -evenementen en -bestemmingen in de stad.

Ontdek de bossen van Slottsskogen

Slottsskogen is een waar genot om te ontdekken, van de enorme speeltuin Plikta tot een gratis dierentuin met elanden, pinguïns, en nog veel meer. De groene ruimte van 137 hectare is het kroonjuweel van het zo geliefde parkensysteem van Göteborg, en de perfecte manier om te genieten van de natuur zonder dat je de stad hoeft te verlaten. Je vindt er een prachtig netwerk van toegankelijke boswandelpaden, een heggendoolhof, meerdere speeltuinen, een minigolfbaan, picknick- en vuurplaatsen, prachtige panoramische uitzichten en, uiteraard, meerdere standjes met hotdogs, ijs en wafels.

"Plikta" is een populaire speeltuin in het stadspark Slottsskogen.
Copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co
Voel de adrenaline bij Liseberg

Liseberg, dat zijn 100-jarig jubileum viert in 2023, is een waar genot voor bezoekers van alle leeftijden. Het grootste pretpark van Scandinavië biedt torenhoge achtbanen en kindvriendelijke attracties, plus heerlijk eten, kermisspelletjes en concerten. Je kunt er op verschillende manieren van genieten, van bloedstollende attracties tot een relaxte show met de iconische konijnen van het park Kaninlandet. Het bezoek is echter pas compleet als je in het Liseberg-rad hebt gezeten, met prachtige uitzichten op Göteborg. Het park krijgt een extra spookachtige makeover tijdens Halloween en transformeert tot een van de grootste kerstmarkten van Scandinavië tijdens de kerstvakantie. 

Kleurrijke ingang van het pretpark Liseberg in Göteborg
Copyright: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Een met de natuur in het Universeum

Een tropisch regenwoud vol apen in het hart van Scandinavië? Haaien en pijlstaartroggen die zwemmen op de bovenste verdiepingen van een hoog gebouw? Alles is mogelijk bij het wetenschappelijk museum Universeum. Je gezin kan niet anders dan plezier beleven aan al de wilde natuur in het indoorregenwoud van meerdere verdiepingen en de tropische vissen in het aquarium. En extra leuk: je leert zoveel nieuwe dingen, zonder dat je er erg in hebt! Dit wetenschappelijk museum van wereldklasse heeft ook displays over gezondheid, ruimtereizen, technologie en nog veel meer. Dit maakt het tot een van de meest boeiende educatieve belevenissen in de stad.

Gelukkig gezin bij aquarium in oceanarium. Samen tijd doorbrengen
Voel de prehistorie in het Göteborgs Naturhistoriska Museum

Het Göteborgs Naturhistoriska Museum (natuurhistorisch museum) ligt op een handige locatie op een heuvel boven Slottsskogen en biedt prachtig opgezette dieren die meer dan 3,8 miljoen jaar planetaire evolutie in kaart brengen. Je vindt hier gefossiliseerde dinosaurusskeletten, opgezette vogels en nog veel meer dieren uit de oceanen, savannes en bergen van onze aarde. Het is ook de plek van een van de beroemdste bewoners van Göteborg: een volledig opgezet walviskalf van 16 meter. In tegenstelling tot de mythe, heeft het geen café in de buik. Er is echter wel een replica in de Plikta-speeltuin met een kleine tafel in de buik voor een snelle ‘fika’. 

Vrolijke moeder en dochter die tentoonstellingen over de afgelopen eeuwen in een museum bekijken
Leer en speel in het Alfons Åberg Kulturhus

Het Alfons Åbergs Kulturhus, een interactief leer- en speelcentrum, is geïnspireerd door de meest geliefde creatie van de Zweedse schrijfster Gunilla Bergström. Net als het personage met dezelfde naam (ook wel Alfie Adkins in sommige landen), is het Kulturhus gericht op waarden als ‘gulheid, plezier en nieuwsgierigheid’ in een interactieve ruimte waar leren, verhalen vertellen, optreden en fantasie met elkaar zijn verweven. Combineer een bezoek met een wandeling door de aangrenzende Trädgårdsföreningen (kun je de “geheime” speeltuin in het midden vinden?) voor twee culturele belevenissen in één!

Alfons Åberg Kulturhus
Copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co
Sla een hole-in-one

Göteborg is een stad vol kleine en grote parken met in de hele stad minigolfbanen die perfect zijn voor een snel spelletje golf met een heerlijk ijsje. Je vindt banen naast de voetbalvelden van Heden Park, vlak bij het kleine meer in Slottskogen, en op nog veel meer plekken. 

Schattig peutermeisje speelt minigolf met gezin. Gelukkige peuter heeft plezier met buitenactiviteit. Zomersport voor kinderen en volwassenen in de buitenlucht. Gezinsvakanties of resort
Duik aan boord van de Ocean Bus

Net als de meeste sightseeingtours, rijdt de Ocean Bus (geschilderd als een haai) langs de meest iconische delen en bezienswaardigheden van Göteborg. En op het moment dat je denkt dat het weer zo’n standaardbustour is, duikt de Ocean Bus recht in de Göta-rivier: ineens is je bustour een boottour geworden! Het is een unieke manier om de stad vanuit elke hoek te bekijken en een normale sightseeingtour een vleugje extra spanning te geven.  

Kinderen in een bus
Tour de kanalen met Paddan

Göteborg staat bekend om heel veel dingen, maar is vooral trots op de historische kanalen en de “dad jokes”. Je kunt deze twee combineren in de Paddan-tour, waarbij de tour door de kanalen en langs de waterkant wordt gecombineerd met een gids die dol is op dit soort grappen. Een dag op het water is altijd een genot. Paddan is de perfecte manier om je kinderen wat cultuur op te laten snuiven en tegelijk een lach op hun gezicht te toveren. 

Uitzicht op een kanaal in het centrum van Göteborg, Zweden
Ga de piste op bij Skidome

Het hele jaar genieten van een winterwonderland? Het is altijd winter bij Skidome, en de sneeuw is altijd klaar voor skiërs van alle leeftijden. De perfect onderhouden banen en kleine heuvels van Skidome maken het de perfecte plek voor skiliefhebbers om af te koelen in de zomer of te ontsnappen aan de regen in de winter. Je kunt ski’s huren en les krijgen, dus je hoeft niet eens je eigen spullen mee te nemen om te kunnen genieten van deze unieke attractie.

Skidome in Göteborg
Copyright: Dino Soldin/Göteborg & Co
Vier het 400-jarig jubileum van Göteborg

Het Göteborgs Jubileumsfirande  vindt van 2 tot en met 5 juni plaats in Frihamnen, met livemuziek, dans, tentoonstellingen, en nog veel meer. Het is een van de grootste gezinsevenementen van de zomer met optredens van pop- tot klassieke muziek, een bezoek van de koninklijke familie en verschillende heerlijke lekkernijen. En wat het extra leuk maakt: het is volledig gratis en toegankelijk voor alle leeftijden. Gefeliciteerd met je verjaardag, Göteborg! 

 

Klik hier voor een volledige lijst met gezinsvriendelijke evenementen voor de viering van het 400-jarig jubileum van Göteborg.

Het 400-jarig jubileum van Göteborg
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.