Ventspils

De meest gezinsvriendelijke stad van Letland!


Deze havenstad heeft het allemaal: stranden met Blauwe Vlag-normen, een modern stadsgezicht, een oude stad, sport, entertainment en ongekend veel toeristische bezienswaardigheden. Het is bijzonder gezinsvriendelijk, waardoor het vooral in de zomer zeer populair is.


Begin je verkenning vanuit de oude stad, waar je straten met kinderkopjes en pakhuizen uit de 17e eeuw vindt. Hier staat ook het Livonian Order-kasteel, wat het enige overgebleven middeleeuwse gebouw in de stad is. Tegenwoordig vind je daar het stadsmuseum. Het marktplein ligt daar ook en er worden iedere dag tot 12 uur ‘s middags markten gehouden. Zaterdag is de beste en drukste dag en kun je profiteren van een weelde aan verse lokale producten en iets uitkiezen voor de lunch.


Het strand van Ventspils heeft meer te bieden dan een Blauwe Vlag en prachtige duinen. Je vindt er ook een waterpark dichtbij; compleet met warme baden, veel glijbanen - sommige sneller dan andere - plus sauna’s en bubbelbaden. Het Seaside Park biedt zelfs nog meer om te zien en te doen. Het is een ontspannende en weelderige omgeving met picknickplekken en een trein die je meeneemt naar het Openluchtmuseum. Mazbānītis’ mini-locomotief en smalspoor zijn de populairste attracties en het is allemaal verbonden met het avonturenpark van Ventspils waar je je behendigheid kunt testen op een hindernisbaan, een fiets kunt huren, naar de kinder verkeersschool kunt gaan of, in de winter, kunt skiën of snowboarden.


En als ze nog energie over hebben, kun je naar Children’s town gaan. Dit gratis park biedt meer dan de gemiddelde speeltuin. Er zijn meer dan 40 toestellen, de meeste van epische proporties.


Sterrenkijkers en degenen die wel even willen uitrusten kunnen een bezoek brengen aan het Ventspils Creative House waar je kunt ontspannen en naar planetarium-sterrenshows en 360° films over de natuur, het universum en de planeten kunt kijken. Breng een bezoek aan het observatorium om de zon en sterren door een ultramoderne telescoop te bekijken.


Er zijn een aantal andere ongewone manieren om de stad te ontdekken: stap op de Ventspils excursietrein om de hoogtepunten van de stad te zien, geniet van de toeristische attracties, historische gebouwen, schitterende stadsparken en pleinen, terwijl je naar een vermakelijke audiogids luistert met fascinerende verhalen. Of ga aan boord van de "Hercogs Jēkabs" die in de zomer vanaf zijn ligplaats op het kruispunt van de straten Tirgus en Ostas vertrekt. Rondvaarten duren ongeveer een uur en je krijgt een heel ander beeld van de stad over de rivier de Venta, langs de promenade van Ostas en de vrijhaven van Ventspils.


Je kunt met ons direct naar Ventspils varen vanuit Nynäshamn in Zweden; het is een geweldige manier om naar Letland te reizen. Je komt fris aan en je bent klaar om te ontdekken wat dit uitzonderlijke land allemaal te bieden heeft tijdens je vakantie met de auto.

De meest gezinsvriendelijke stad van Letland!


Deze havenstad heeft het allemaal: stranden met Blauwe Vlag-normen, een modern stadsgezicht, een oude stad, sport, entertainment en ongekend veel toeristische bezienswaardigheden. Het is bijzonder gezinsvriendelijk, waardoor het vooral in de zomer zeer...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 93 single, auto, chauffeur en zitplaats

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 93 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.