Liepāja

Vier vakantie als een rockster in Liepāja!

 

Gelegen aan de Baltische westkust van Letland is Liepāja de derde grootste stad die bekend staat om veel dingen. Het strand is er één, de voormalige militaire en nu drukke commerciële zeehaven is een andere. Maar misschien staat Liepāja wel het meest bekend als een cultureel centrum en om de pop-rock muziekscene. Het is ook populair onder fotografen; kijk vooral zelf maar waarom!

 

Het strand van Liepāja Blauwe Vlag is al populair sinds de jaren 60 van de 19e eeuw, toen de Russische tsaar zijn oog erop liet vallen. Tegenwoordig biedt het strand verschillende faciliteiten om het voor iedereen toegankelijk te maken en liggen de sprankelend witte stranden soms vol met stukjes amber na een storm, dus een beetje strandjutten is een goed idee!

 

Het strand wordt omgeven door het Seaside Park, één van de grootste beboste parken in Letland. Het park, echt ontworpen om te verkennen, is een prettige combinatie van natuurlijk groen en architectuur. Ontdek de Ghost Tree, een gedenkteken voor de legendarische rockband Līvi, een art-nouveaufontein, zwanenvijver en het grootste drumstel in Letland! Je vindt er ook de Letse Musicians’ Alley of Fame en een concertpodium, dus als je het goed weet te plannen kun je misschien wel een optreden zien.

 

Een heel andere muzikale noot is een bezoek aan de Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid in september, om het Internationale Orgelmuziekfestival te ervaren en het grootste niet-gereconstrueerde mechanische orgel. Beklim als je er toch bent de kerktoren van 55 meter hoog voor het beste panoramische uitzicht op de stad.

 

Liepāja staat ook bekend om zijn marinehaven, Karosta. Deze unieke locatie van wereldwijde betekenis vormt ongeveer een derde van de hele stad en speelde ooit een belangrijke rol in de oorlogsmachine van de Sovjet-Unie. Tegenwoordig wordt het omschreven als een paradoxale en unieke plek waar creatievelingen en toeristen graag komen. Bezoekers zullen het geweldig vinden om het ondergrondse doolhof van het lang verlaten Noordelijke Fort te verkennen; voor de meer avontuurlijk ingestelden kan dit met een zaklamp! Of wandel langs de Noordelijke golfbrekers en bewonder het fantastische uitzicht op zee; de zonsondergangen hier zijn een pure weldaad.

 

Sommige mensen brengen hier graag een nachtje in de gevangenis door; het is een hotelervaring als geen andere! Dit is de enige militaire gevangenis in Europa die bezoekers verwelkomt, maar wees gewaarschuwd: er is nog nooit iemand ontsnapt, de lunch wordt in de gevangeniskantine geserveerd door medewerkers in Sovjetstijl en discipline wordt gehandhaafd! Als je toch liever niet blijft slapen, kun je ook gewoon een bezoek brengen aan de cellen en de tentoonstelling over de geschiedenis van Liepāja tot aan de onafhankelijkheid.

 

Ook voor reizigers die van wat meer traditionele bestemmingen houden is er volop wat te doen in Liepāja. Streetfood kraampjes zorgen voor je tijdens die luie dagen aan het strand en je kunt zeker uitkijken naar de avonden in stijlvolle restaurants. Op de meeste menu’s staat Liepāja's menciņš, het karakteristieke gerecht van de stad met gerookte kabeljauw, aardappelen en uien. We raden je aan een restaurant of café te zoeken met zeezicht om echt van de unieke Liepāja-ervaring te genieten.

 

We varen direct naar Liepāja vanaf Travemünde in Noord-Duitsland.

Vier vakantie als een rockster in Liepāja!

 

Gelegen aan de Baltische westkust van Letland is Liepāja de derde grootste stad die bekend staat om veel dingen. Het strand is er één, de voormalige militaire en nu drukke commerciële zeehaven...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Afbeelding van de accommodatie

Liva Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Art Hotel Roma

Afbeelding van de accommodatie

Amrita Hotel

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.