Jūrmala

Vier het strandleven in Jūrmala!

 

Vlakbij Riga (de hoofdstad) ligt het enige officiële resort van Letland; letterlijk vertaald 'kust’. Jūrmala staat bekend om zijn therapeutische modder, bronwater, bos en strand van 25 km lang. Na een lange dag aan het strand kun je een bezoek brengen aan de stad om te genieten van iets te eten en te drinken…

 

Jūrmala, een heerlijke bestemming voor insiders en een spabestemming sinds de 18e eeuw, biedt het beste van het land, de stad en de kust. De stad wordt gekenmerkt door de kilometerslange witte kwartsiet stranden en weelderige groene bossen, die een natuurlijk herstellende omgeving bieden en die je geest goed zullen doen. Voeg daar de frisse en gezonde Baltische bries aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt voor een verfrissende break. 

 

Zeven van de badzones van Jūrmala voldoen aan de Blauwe Vlag-normen en worden begrensd door gemengde berken- en dennenbossen. In de lente en herfst kom je schatzoekers tegen die het strand afstruinen op zoek naar aangespoeld amber.

 

Zoals je kunt verwachten, heeft Jūrmala een gezonde keuze aan spa’s en spahotels, waarvan vele gezinnen verwelkomen. Het hart van Jūrmala is een straat genaamd: Jomas iela. Dit voetgangersgebied wordt omlijnd door prachtige houten huisjes en art-nouveaugebouwen met cafés, restaurants en winkels. Het is de perfecte plek om te gaan zitten en te kijken hoe het lokale leven zich afspeelt, terwijl je geniet van traditionele lokale gerechten en bier.

 

Jūrmala heeft meer dan 400 voorbeelden van historische houten architectuur. Je vindt één van de mooiste aan Jūras iela, een populaire toeristische wandelroute. Misschien minder bekend maar zeker zo interessant is het openluchtmuseum, waar je een stap terug in de tijd kunt doen naar een traditioneel vissersdorp. Je kunt er leren voor touwslager en vissersschepen uit de 19e en 20e eeuw bekijken. Een goede optie voor daarna is het natuurpark van Ragakāpa om een wandeling door het door de wind gevormde duin te ervaren, waarbij je kunt genieten van het landschap vanaf de uitkijkplatformen en eco-trail.

 

Wat bijzonder is, is het eigen bospark dat in de stad Jūrmala ligt: Dzintari is een beschermde natuurlijke omgeving met drie verschillende speeltuinen, een uitkijktoren, wandel- en rolschaatspaden, een skatepark en een streetballcourt. In de winter kun je hier zelfs langlaufen.  

 

Als je meer een waterliefhebber bent, zul je het geweldig vinden dat in Jūrmala een van de grootste waterparken van Noord-Europa te vinden is. Livu Aquapark heeft iets leuks voor iedereen: van kleine kinderen die graag willen rondspetteren, thrill seekers die glijbanen zoals 'The Kamikaze' geweldig zullen vinden, tot volwassenen die wat rustiger van hun watertherapie willen genieten!

 

In de zomer gaat iedere 30 minuten een trein van Jūrmala naar Riga. De reis duurt 30 minuten.

Vier het strandleven in Jūrmala!

 

Vlakbij Riga (de hoofdstad) ligt het enige officiële resort van Letland; letterlijk vertaald 'kust’. Jūrmala staat bekend om zijn therapeutische modder, bronwater, bos en strand van 25 km lang. Na een lange dag aan...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 69 single, auto, chauffeur en zitplaats

Afbeelding van de accommodatie

SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences

Afbeelding van de accommodatie

MaMa Boutique Hotel & Restaurant

Afbeelding van de accommodatie

Aparthotel Wooden Villa

Afbeelding van de accommodatie

Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Elīna

Afbeelding van de accommodatie

KURSHI Hotel & SPA

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 69 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.