Letland per ferry - de beste manier om op reis te gaan!

Laat alles achter en reis naar Letland.

 

Gelegen tussen Litouwen en Estland is Letland een zeer onderschatte reisbestemming. Dat is goed nieuws voor degenen die eens wat anders willen. In dit kleine land wonen slechts 2 miljoen mensen, waarvan ongeveer een derde in de hoofdstad, Riga. 

 

Het landschap van Letland is een totale openbaring voor de nieuwe bezoeker. De helft van het land is bedekt door bos en je kunt er fantastische nationale parken bezoeken. Daarnaast heeft Letland 500 km kustlijn, dus er is geen excuus om niet wat zand tussen de tenen te krijgen.

 

Het grootste en oudste nationale park in Letland is Gauja; 90.000 hectaren bos, kliffen, grotten, kastelen en kerken, water- en windmolens, natuurlijke bronnen en panoramische uitzichten. Het is perfect om te wandelen en fietsen, varen en in de winter te skiën. Neem de kabelbaan om te genieten van het fantastische uitzicht op de oude vallei van de rivier de Gauja, of als je van wat meer avontuur houdt, kun je in de zomer een bezoek brengen om de zipline of bungeejumpen te proberen. Terug op de vaste grond trap je je schoenen uit en geniet je van de blotevoetenpaden.

 

Reis in de lente als de vogelkers bomen in bloei staan waardoor het uitzicht bijna helemaal wit wordt, of in de herfst om te genieten van het Gouden Seizoen en een heel andere sfeer; Letland is een land voor alle seizoenen.

 

In de zomer trekken Letten en toeristen graag naar de kust. De Baltische zeekust biedt witte zandstranden, duinen, steile kliffen en zandstenen rotsen. Als je wilt surfen moet je een bezoek brengen aan Pavilosta. Dit kleine stadje is een toevluchtsoord voor outdoor- en watersportliefhebbers, en je zult ontdekken dat de lokaal gerookte vis perfect is na een dag golfen pakken.  

 

Als je niet van het strand houdt maar wel van water, dan is Livu Aquapark dé plek voor jou. Dit is één van de grootste waterparken van Noord-Europa en hier kun je heerlijk spetteren, glijden en ontspannen, met o.a. sauna's en een spazone. 

 

Avonturiers met een gezin kunnen een bezoek brengen aan het natuurpark Tervete, More Safari of AB Amusement Park en Tarzāns – Sigulda Avonturenpark, het grootste openluchtpark in de Baltische Staten.

 

Het uitgestrekte platteland van Letland is ook een bron van levensonderhoud. De lokale bevolking foerageert naar biologische ingrediënten, van berkensap tot bessen en paddenstoelen. 

 

Ontdek de wereldkeuken van Letland. Lokaal wordt roggebrood veel gegeten en je vindt dit in een flink aantal recepten; zowel hartig als zoet. Letland heeft zijn eigen vorm van knoflookbrood dat traditioneel gegeten wordt met een koud glas bier en, met zo’n lange kustlijn, staan er vele soorten vis op de Letse menu's. Meer naar het binnenland staan er stoofvleesgerechten en hartige groenten op het menu. Je zult ontdekken dat de Letten eten volgens de seizoenen, dus alles is vers. In Letland vind je ook de meest noordelijk gelegen wijngaard ter wereld, dus daar heffen we graag het glas op! 

Laat alles achter en reis naar Letland.

 

Gelegen tussen Litouwen en Estland is Letland een zeer onderschatte reisbestemming. Dat is goed nieuws voor degenen die eens wat anders willen. In dit kleine land wonen slechts 2 miljoen mensen, waarvan...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Havenlocaties

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

De haven van Liepaja is gemakkelijk te bereiken vanaf de A9 vanuit het oosten of de A11 vanuit het zuiden van Letland en ligt op minder dan 30 minuten lopen van het treinstation van Liepaja.

De haven van Ventspils ligt op minder dan een kilometer van het stadscentrum in het oude deel van de stad aan de rivier de Venta. De haven is gemakkelijk met de auto te bereiken via de snelweg E22 en intercitybussen arriveren bij het busstation van Ventspils, dat op slechts 7 minuten lopen van de haven ligt.

Selecteer bestemmingen

Kies je route...

Geniet van een reis naar Letland

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.