Zoek & boek

Reisinspiratie Engeland

Op zoek naar inspiratie voor je reis naar Engeland? De keus wordt nog lastig, want er zijn zoveel leuke dingen waar je uit kunt kiezen!


Reisinspiratie voor Engeland voor (avontuurlijke) ouders en kinderen

Op ons blog verzamelen we informatie over de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en geven we achtergronden bij Engelse tradities. Hier vind je een compilatie van de meest populaire artikelen.

Op onze blog lees je meer!

Leuk voor kinderen


De leukste winteractiviteiten
De leukste winteractiviteiten

Binnen-activiteiten met het hele gezin zijn er in Londen genoeg. De meeste musea zijn gratis te bezoeken. Een busritje met een dubbeldekker bus is ook een aanrader. Wist je dat kinderen tot 11 jaar gratis met het openbaar vervoer reizen, mits begeleid door een volwassene met een Oyster Card? Dat geldt trouwens niet voor de Emirates Airline kabelbaan over de Thames. Maar er zijn wel combi tickets te koop voor de kabelbaan en hop-on hop-off tickets van de Thames River Cruise.

Meer lezen

Hamleys speelgoedwinkel in Londen
Winkelen met kinderen

Sommige kinderen vinden winkelen saai, maar in Londen vind je veel leuke winkels die ook voor hen een feest zijn. Wat dacht je van Hamleys in Regent Street. Deze speelgoedwinkel is met 5.000 vierkante meter de grootste ter wereld! Ga op Leicester Square bij M&M’s World met de gekleurde snoepjes op de foto. Of droom in Oxford Street in de Disney Store weg bij de enorme verzameling merchandise van Disney-, Star Wars-, Pixar- en Marvel figuren.

Meer lezen

Jurassic Coast
Jurassic Coast

Voor kinderen die veel van dino’s houden is het goed toeven in zuidwest Engeland. Bij de krijtrotsen van Lyme Regis, Dorset zijn namelijk heel veel fossielen te vinden. Het is niet voor niets dat dit gebied de Jurassic Coast genoemd wordt. Ook in de winter is wandelen in dit gebied populair is bij fossil hunters. Wie liever een binnenactiviteit doet met dino’s: de interactieve tentoonstelling in het Dinosaur Museum in Dorchester is een aanrader.

Meer lezen

City Trips


Winkelen in Coventry Street in Londen
Londen in de uitverkoop

Wie denkt dat shoppen in Londen alleen in november en begin december leuk is, heeft het mis. Na Boxing Day (26 december) barst in England de uitverkoop los.

Meer lezen

Gratis musea in Londen
Gratis musea in Londen

Tijdens je bezoek aan Londen mag je zeker niet vergeten om een museum te bezoeken. De toegang tot veel musea in Londen is gratis en je kan hier uren in ronddwalen… een echte aanrader dus! Ontdek deze 5 gratis musea in Londen.

Meer lezen

10 bijzondere restaurants in Londen
bijzondere restaurants

Een restaurant heb je in Londen zo gevonden, deze wereldstad heeft een ontzettend breed culinair aanbod. Sommige restaurants zijn echter meer dan de moeite waard… De bijzondere restaurants die wij in Londen gevonden hebben delen we graag met jullie! Van unieke locaties, familierestaurants met een thema tot top-end Michelin ster kwaliteit.

Meer lezen

Kunst en cultuur


Afternoon Tea in Engeland
Afternoon Tea

Leuk, lekker en typisch Brits. We lichten een tipje van de sluier op van de geheimen voor een echte goede afternoon tea.

Meer lezen

Tips om geld te besparen tijdens een reis naar Groot-Brittannië
Tips om geld te besparen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees hoe je eenvoudig geld bespaart tijdens je reis naar Groot-Brittannië.

Meer lezen

Must see UNESCO werelderfgoed in Engeland
MUST SEE WERELDERFGOED

Engeland kent een rijke historie. Ontdek de mooiste UNESCO Werelderfgoed gebieden.

Meer lezen