Maastricht

De geluiden van onder de grond!

 

In welk tempo je ook van het leven geniet, en of je nu liever op het land, onder de grond of op het water op verkenning gaat, Maastricht heeft voor elk wat wils.

 

Terwijl je door Maastricht wandelt en de prachtige architectuur van de kerken en monumenten in je opneemt, zul je je snel realiseren dat het een van de oudste steden van Nederland is. 

 

Reis naar het oude deel van Maastricht en bekijk de geplaveide straten van het Vrijthof. Ga lekker zitten en geniet van de sfeer in een van de vele restaurants terwijl je geniet van een stukje Limburgse vlaai. De Sint Servaasbrug wordt beschouwd als de oudste brug van Nederland en loopt over de Maas. Dit prachtige 13e-eeuwse bouwwerk is een bezienswaardigheid en een must-see tijdens een bezoek aan de stad.

 

De Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek, die dateert uit de 11e eeuw, is een beroemde rooms-katholieke basiliek. De belangrijkste attractie is het standbeeld van Onze Lieve Vrouwe, Ster van de Zee.

 

Ontdek Maastricht per boot en breng de dag door op een cruise naar Maastricht. Je kunt ook profiteren van een arrangement en de cruise combineren met een activiteit naar keuze, misschien een bezoek aan een brouwerij of wijnmakerij. 

 

Als je een enthousiaste shopper bent, dan zul je blij zijn met het scala aan winkels dat Maastricht te bieden heeft met winkelcentra en speciale boetieks met luxe merken. Op welke dag van de week je ook in Maastricht bent, je kunt altijd een van de vele markten van de stad bezoeken.

 

Tik iets leuks op de kop op de vlooienmarkt, geopend van 10.00 tot 16.00 uur, en besteed urenlang aan het bekijken van antiek meubilair en het doorzoeken van dozen met oude boeken en platen. Kom in de feeststemming met een bezoek aan de kerstmarkt van Maastricht van 1 december tot 31 december en koop wat kersttraktaties. Ga schaatsen op de ijsbaan op het Vrijthof en geniet van de spectaculaire lichtzee vanaf de top van een reuzenrad. 

 

Er is een overvloed aan musea en kunstgalerieën om te verkennen in Maastricht. Centre Ceramique is ideaal voor mensen die meer willen weten over Limburg en Maastricht en toont archeologische vondsten, Maastrichts aardewerk en glaswerk. Tweemaal per jaar herbergt het Fotomuseum aan het Vrijthof een gigantische tentoonstelling met werk van prominente fotografen. 

 

Maastricht wordt beschouwd als een van de beste culinaire steden van Nederland en heeft ook prachtige wijngaarden, waarvan sommige dateren uit de Romeinse tijd. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis en aan een wijnproeverij deelnemen. Ga een stap verder en verblijf in de wijngaard Domein Holset en trakteer jezelf op een wijnervaring tegen de achtergrond van de heuvels van Limburg. 

 

Als je liever bier drinkt, stop dan bij Brouwerij Bosch, een van de resterende brouwerijen in Maastricht. Meld je aan voor de twee uur durende rondleiding en bekijk de brouwapparatuur, leer over het proces en proef enkele van de heerlijke bieren. 

 

Combineer geweldige wijn met heerlijk eten als je in Maastricht dineert. Of je nu een beperkt budget hebt of op zoek bent naar een verfijnde dinerervaring, je zult versteld staan van het aanbod aan restaurants en gerechten. Probeer zuurvlees, een traditionele stoofpot met rundvlees, geserveerd met patat en appelmoes.  

 

Wat dacht je van een rondleiding onder de Sint-Pietersberg en het verkennen van meer dan 80 kilometer aan grotten? Er zijn rondleidingen met gids beschikbaar en je kunt leren hoe het leven was in de donkere tunnels toen mensen zich in oorlogstijd in deze tunnels moesten verstoppen toen Maastricht bezet was. Op een gegeven moment werden de grotten zelfs gebruikt om het iconische schilderij ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt veilig te stellen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beleef de kazematten van Maastricht, een netwerk van ondergrondse doorgangen die werden gebruikt om de vijand te verrassen toen de stad aangevallen werd. 

 

Een reis naar Maastricht is gegarandeerd een avontuur vol actie, vol smaakvol eten, iconische architectuur en kilometers aan ondergrondse werelden die erop wachten om ontdekt te worden. 

De geluiden van onder de grond!

 

In welk tempo je ook van het leven geniet, en of je nu liever op het land, onder de grond of op het water op verkenning gaat, Maastricht heeft voor elk wat wils...

Meer weergeven Minder weergeven

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Nederland

Vanaf 114.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

The Green Elephant Hostel & Spa

Afbeelding van de accommodatie

Kaboom Hotel Maastricht

Afbeelding van de accommodatie

Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

Afbeelding van de accommodatie

Hotel BE41

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Botticelli

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Dis

Afbeelding van de accommodatie

Maison Haas Hustinx & Spa

Afbeelding van de accommodatie

Trash Deluxe

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Beez

Afbeelding van de accommodatie

Saillant Hotel Maastricht City Centre

Afbeelding van de accommodatie

The Social Hub Maastricht

Afbeelding van de accommodatie

Crowne Plaza Maastricht, an IHG Hotel

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Nederland

Vanaf 114.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.