Den Haag

Een koninklijk avontuur wacht op je!

 

Den Haag heeft veel meer te bieden dan alleen politiek. Wist je dat het de enige stad is met een strand aan de Noordzeekust? Geniet van het drukke stadsleven met kunst, cultuur en designerboetieks voordat je op een tramrit van 20 minuten stapt en de zeebries van het strand van Scheveningen voelt.

 

Net als Amsterdam barst Den Haag van de fantastische kunstgalerieën en musea. Het is misschien een klein museum, maar er is genoeg te ontdekken in het Mauritshuis, waaronder het iconische 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer. ‘Escher in het Paleis’ is een permanente tentoonstelling in het voormalige paleis van de koninklijke familie. De tentoonstelling is een overzicht van het werk van de optische illusionist Maurits Cornelis Escher en als onderdeel van de museumervaring kun je zelfs je eigen optische illusie creëren! Je kunt gemakkelijk de tijd vergeten wanneer je een bezoek brengt aan het Kunstmuseum Den Haag, met 's werelds grootste Mondriaan-collectie, zeven historische kamers, moderne kunst van Claude Monet en Pablo Picasso, en nog veel meer.

 

Er is geen tekort aan winkels in Den Haag. Bezoek de Denneweg en de Frederikstraat en struin door een mekka van winkels en haute couture, voordat je jezelf beloont met een luxe dinerervaring in een van de vele fantastische restaurants van Den Haag. Maak een wandeling door het Hofkwartier en vind een schat aan steegjes vol met lekkernijen en heerlijke culinaire ervaringen.

 

Geen reis naar Den Haag is compleet zonder een bezoek aan het Vredespaleis, een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad. Het Internationaal Hof van Justitie en het Permanent Hof van Arbitrage zijn slechts twee van de instellingen die in het gebouw gevestigd zijn. Je kunt een rondleiding boeken en meer te weten komen over de geschiedenis en architectuur. Toptip: rondleidingen met gids zijn alleen beschikbaar in bepaalde weekenden, dus controleer dit van tevoren bij het plannen van een bezoek.

 

Met meer dan 500 kraampjes is de Haagse markt de grootste buitenmarkt van Europa en je kunt er eten, bloemen, kleding en computerproducten kopen.

 

Net als veel andere Nederlandse steden heeft Den Haag zijn eigen grachten. Vaar mee op een boottour of reis in je eigen tempo door je eigen boot te huren. Als je het geluk hebt om de stad in augustus te bezoeken, profiteer dan en geniet van het jaarlijkse festival “Jazz in de Gracht”. Muzikanten spelen op podia aan het water en pontons in de grachten.

 

Een van de beste dingen aan Den Haag is het gemak van het ervaren van zowel de sfeer van de stad als het strand in één dag. Op korte afstand van de stad reis je naar het strand van Scheveningen en geniet je van een ontspannende wandeling langs het strand en de pier of probeer iets uitdagenders met surfen en ziplining. 

 

Ontdek de magie van Nederland in een uur wanneer je Madurodam bezoekt, een interactief pretpark met prachtige miniatuurreplica's van beroemde gebouwen, windmolens en bloembollenvelden, evenals attracties om aan deel te nemen. Een ander themapark dat je kunt verkennen is Drievliet, dat plezier biedt voor het hele gezin met shows en attracties. Toptip: Drievliet heeft onregelmatige openingstijden, dus zorg ervoor dat je de openingstijden controleert bij het plannen van een reis.

 

Rond een drukke dag in Den Haag af met een bezoek aan de Haagse Toren. Het is een van de hoogste gebouwen in de stad. Trakteer jezelf op een drankje naar keuze in de Skybar (die zich op de 40e verdieping bevindt) en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

 

In Den Haag is het het hele jaar door een gezellige bedrijvigheid met markten en festivals, dus kijk wat er te doen is als je je bezoek plant, zodat je niets mist!

 

Het is een stad die rijk is aan cultuur, geschiedenis en adembenemende ervaringen. Boek een reis naar Den Haag en kijk uit naar buitengewone kunst, architectuur, uitgestrekte landschappen en herinneringen die een leven lang meegaan! 

Een koninklijk avontuur wacht op je!

 

Den Haag heeft veel meer te bieden dan alleen politiek. Wist je dat het de enige stad is met een strand aan de Noordzeekust? Geniet van het drukke stadsleven met kunst, cultuur en...

Meer weergeven Minder weergeven

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Nederland

Vanaf 148.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Mercure City Den Haag Central Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Best Western Plus Plaza Den Haag City Center

Afbeelding van de accommodatie

De Salon van Fagel

Afbeelding van de accommodatie

Novotel Den Haag City Centre

Afbeelding van de accommodatie

Corona

Afbeelding van de accommodatie

The Velvet Lodge

Afbeelding van de accommodatie

Cove - Centrum, Passage

Afbeelding van de accommodatie

Carlton Ambassador Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Hilton The Hague

Afbeelding van de accommodatie

Park Centraal Den Haag, part of Sircle Collection

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Nederland

Vanaf 148.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.