Rostock

Het mooie Rostock is een levendige havenstad met een mooie ziel en persoonlijkheid.

 

Je kunt er gemakkelijk komen met de ferry met Stena Line vanuit Trelleborg - Rostock. Neem de auto, reis naar Rostock en verken alles wat Noord-Duitsland te bieden heeft. Rostock combineert grootstedelijke flair met prachtige architectuur uit de Hanzetijd, een voortreffelijke culturele scene, moderne gastronomie en heerlijk winkelen, zodat het een ideale bestemming is voor een korte of een langere vakantie. Het is de thuisbasis van de oudste universiteit van Noord-Europa, middeleeuwse kerken, musea, stadspoorten, traditionele zeebaden en nog veel meer.

 

De omgeving van Kröpeliner Tor Vorstad heeft veel restaurants, bars en cafés om van te genieten - het is een prima plek om iets te drinken of 's avonds lekker te eten. Rostock is een fantastische stad om te winkelen; van Doberander Platz tot Neuer Markt en van Universitätzplatz tot de haven met zijn voetgangersstraten zoals Kröperliner Strasse.  Bezoek in de Oude Stad de middeleeuwse St-Mariënkirch en bekijk de astronomische klok die uit 1472 dateert.  Maak een uitstapje naar Warnemünde met de traditionele zeebaden, kleurrijke kraampjes, kleine winkeltjes en populaire restaurants en cafés. Maak een ontspannen wandeling op Graal-Müritz en geniet van het uitzicht op de Oostzee.  's Avonds wordt de pier vaak gebruikt door plaatselijke vissers en overdag kun je op een ferry stappen en de Oostzee meer verkennen. In juli vindt elk jaar het Seebrückenfest Festival plaats, waarbij de opening van de pier gevierd wordt met vuurwerk.

 

De botanische tuinen van Rostock hebben een arboretum en prachtige alpentuinen, en ook een Japanse tuin.  

 

Voor gezinnen is Karls Erlebnis Dorf een rustiek, gezinsvriendelijk avonturenpark met kartbaan, een kinderboerderij en een boerderijwinkel.  Kinderen zullen het hier geweldig vinden. De prachtige boerenmarkt verkoopt zelfgemaakte aardbeienjam, versgebakken brood, woonaccessoires en nog veel meer. In Rostock Zoo kun je bijna 1700 dieren van meer dan 250 verschillende soorten van over de hele wereld zien. 

 

Rostock wacht op je! 

Het mooie Rostock is een levendige havenstad met een mooie ziel en persoonlijkheid.

 

Je kunt er gemakkelijk komen met de ferry met Stena Line vanuit Trelleborg - Rostock. Neem de auto, reis naar Rostock en verken alles wat Noord-Duitsland...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf 59.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Vienna House Sonne Rostock

Afbeelding van de accommodatie

pentahotel Rostock

Afbeelding van de accommodatie

Radisson Blu Hotel, Rostock

Afbeelding van de accommodatie

Ibis Hotel Rostock

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf 59.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.