Lübeck

Lübeck in het noorden van Duitsland is een zeer oude Hanzestad die "Koningin van de Hanze" werd genoemd.

 

De middeleeuwse sfeer, de gotische architectuur en de historische en culturele bezienswaardigheden domineren de stad en maken het een geweldige plek om te bezoeken. Het is gemakkelijk om naar Lübeck te reizen met de ferry van Göteborg naar Kiel of Trelleborg naar Rostock, en met je auto kun je Lübeck en verder verkennen.

 

De Oude Stad, omgeven door water, heeft zeven torens en vijf kerken en is doordrongen van meer dan 1000 jaar geschiedenis. De Holstentor, het beroemdste oriëntatiepunt van de stad, is een van de vier oorspronkelijke stadspoorten van Lübeck en werd vooral gebouwd als symbool van de macht en rijkdom van de stad. In de Mariënkirche staat 's werelds hoogste bakstenen gewelf en vlakbij bevindt zich de moderne MuK - de muziek- en congreszaal en de locatie voor het Schleswig-Holstein Music Festival. Met zijn ongewone muren en kleine torens is het stadhuis van Lübeck sinds 1226 een belangrijk en statig gebouw voor de stad. Lübeck is een stad die bekend staat om zijn Nobelprijswinnaars: Willy Brandt, Günter Grass en Thomas Mann komen allemaal uit deze stad. In het Europees Hanzemuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van de Hanze via een interactieve tentoonstelling en daarna kun je genieten van een kopje koffie in "Café Fräulein Brömse" van het museum. Het Museum Drägerhaus herbergt kunstwerken van bekende namen als Edvard Munch, die in het begin van de 20e eeuw in Lübeck woonde. Het museum is gevestigd in een prachtig 18e eeuws gebouw, dat een van de mooiste van heel Noord-Duitsland is. Verwonder je over de zes historische bakstenen gebouwen van de Salzspeicher aan de Trave, vlak naast de Holstentor. De huizen, gebouwd in de 16e tot 18e eeuw, sloegen zout op dat in de buurt van Lüneburg werd gewonnen en over het Stecknitz-kanaal naar Lübeck werd gebracht.

 

Lübeck is over de hele wereld bekend om zijn marsepein. Bij Niedereggers kun je zien waar het marsepein gemaakt wordt en wat marsepein kopen om mee naar huis te nemen voor vrienden en familie. Als je nog niet genoeg zoetigheid hebt gehad, dan is een bezoek aan de Lübecker Bonbon Manufaktur een echte traktatie waar al het snoepgoed met de hand gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten. Als je naar Lübeck reist, kun je zowel exclusief als goedkoop winkelen! Aan de Hüxstrasse zijn de winkels vrij luxe, maar als je klassieke warenhuizen wilt bezoeken, ga dan naar de Königstrasse, Holstenstrasse en Mühlenstrasse. Maak een wandeling door de geplaveide straten van Fleischhauerstasse en Wahmstrasse en stop in een van de charmante cafés en restaurants en geniet van de sfeer van deze prachtige plek. Lübeck staat bekend om zijn cultuur en geschiedenis, maar de stad is ook een levendige plek voor entertainment met veel tavernes, bars en nachtclubs die tot leven komen als de zon ondergaat.

 

Zoek je iets heel leuks voor het hele gezin? Zorg dat een bezoek aan Hansapark op je lijstje staat. Het maritieme pretpark in Sierksdorf bij Lübeck heeft geweldige attracties en avonturen voor het hele gezin. Het Museum für Puppentheater (Poppentheatermuseum) bestaat uit vijf met elkaar verbonden historische vakwerkhuizen en heeft een van 's werelds grootste collecties marionetten, podia, rekwisieten en affiches uit drie eeuwen en van over de hele wereld tentoongesteld. 

 

Lübeck – staat op je te wachten!

Lübeck in het noorden van Duitsland is een zeer oude Hanzestad die "Koningin van de Hanze" werd genoemd.

 

De middeleeuwse sfeer, de gotische architectuur en de historische en culturele bezienswaardigheden domineren de stad en maken het een geweldige plek...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Afbeelding van de accommodatie

Atlantic Hotel Lübeck

Afbeelding van de accommodatie

Park Inn by Radisson Lübeck

Afbeelding van de accommodatie

H+ Hotel Lübeck

Afbeelding van de accommodatie

Mercure Hotel Luebeck City Center

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Kaiserhof DELUXE

Afbeelding van de accommodatie

B&B Hotel Lübeck

Afbeelding van de accommodatie

TOP CityLine Klassik Altstadt Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Bob W Lübeck Old Town

Afbeelding van de accommodatie

The Layhead B&B

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.