Ga met de ferry naar Duitsland en de reis begint!

Duitsland - Een land voor alle seizoenen.

 

Duitsland is zonder twijfel een grootmacht in de EU. Zoals één van de vele luxe automerken zou zeggen, wordt het land aangedreven door Vorsprung durch Technik – wat zich in het Nederlands laat vertalen als "vooruitgang door technologie". Maar er is zoveel meer in dit gevarieerde land; een land met twee millennia geschiedenis om over te praten, vele wereldleidende steden om te verkennen en een landschap dat voor elk wat wils biedt en in elk seizoen: dit is waar je warmwaterbronnen, het grootste strand van Europa en een aantal van de coolste skiplaatsen in Europa kunt ontdekken.

 

Cultuurliefhebbers kunnen hun nieuwsgierigheid naar kunst bevredigen in de metropolen München, Frankfurt en Hamburg. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een actief avontuur in de Beierse Alpen, het Zwarte Woud of het Rijndal.

 

Naast auto's van topkwaliteit heeft Duitsland nog een paar andere opmerkelijke exportproducten. Het Oktoberfest is er één van en dit volksfeest wordt nu waarschijnlijk gevierd in een stad bij jou in de buurt. Maar om het authentieke bier, eten en plezier te beleven, moet je naar München. München, de hoofdstad van de Beierse regio, verwelkomt tot zes miljoen mensen voor het Oktoberfest, dat in september begint en wel 18 dagen duurt. Als je Duitsland op een ander tijdstip bezoekt, kun je nog steeds een voorproefje van het festival krijgen door het Hofbräuhaus am Platzl te bezoeken. De beroemdste taverne ter wereld werd in 1589 geopend. In 1828 kreeg het publiek er toegang en nu is het 365 dagen per jaar open. Probeer de varkensknokkel en spoel het weg met een Hofbräu; dat is traditie!

 

Een andere Duitse traditie die de hele wereld is overgegaan, is de tegenwoordige kerstmarkt. De Duitse kerstmarkten, die soortgelijke evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Europa inspireren, blijven de originele en de beste. De markt van Leipzig dateert van 1458 en is daarmee niet alleen een van de oudste, maar ook een van de grootste van Duitsland: er zijn 250 kraampjes verspreid over zes gebieden – kijk uit naar de Saksische sparrenkerstboom die meer dan 20 meter hoog kan worden. In Braunschweig staan op de pleinen rond de St. Blasii kathedraal 150 ambachtslieden en verkopers met hun verlichte kraampjes: de perfecte achtergrond om culinaire lekkernijen en kunstnijverheid te bekijken en een warme chocolademelk te drinken. Feestelijker kan het niet!

 

Bovenaan de toeristische route staat natuurlijk de hoofdstad Berlijn, de thuishaven van Duitslands grootste toeristische attractie, de Brandenburger Tor. Eén van de weinige overgebleven delen van de Berlijnse Muur is nu een nationaal symbool van vrede en eenheid. Imposant, indrukwekkend en beroemd op Instagram is deze ongelooflijke bezienswaardigheid 26 meter hoog, heeft het 12 Dorische zuilen en de Quadriga, een strijdwagen met vier paarden die de godin van de overwinning draagt.

 

Buiten de stedelijke landschappen is Duitsland bezaaid met historische steden en dorpen, bossen en bergen. Duitsland telt maar liefst 20.000 kastelen, waaronder Neuschwanstein, het model voor het Disney-kasteel dat in elke openingsfilm te zien is. Het Zwarte Woud is een van de meest bezochte berggebieden in Europa en is niet alleen een toevluchtsoord voor wandelaars, je kunt er ook een ritje maken met de trein of de panoramaroute van het Zwarte Woud rijden: je hoeft alleen maar een kaart te pakken en achter het stuur te kruipen!

 

We hebben drie routes naar Duitsland; naar Rostock vanuit Trelleborg, Zweden, naar Kiel vanuit Göteborg, Zweden en naar Travemünde vanuit Liepāja, Letland - handig om te weten als je een Europese roadtrip plant! We bieden op elke route comfortabele hutten voor elk budget, met alles wat je nodig hebt om te ontspannen en je op te frissen voor de reis die voor je ligt.

Duitsland - Een land voor alle seizoenen.

 

Duitsland is zonder twijfel een grootmacht in de EU. Zoals één van de vele luxe automerken zou zeggen, wordt het land aangedreven door Vorsprung durch Technik – wat zich in het Nederlands...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Havenlocaties

Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany

De haven van Kiel ligt aan de Duitse kust van de Oostzee en is makkelijk bereikbaar via de weg vanaf de A7 en andere belangrijke routes. Openbare vervoersverbindingen zijn goed, omdat de hoofdtrein en het busstation op slechts 10 minuten lopen van de terminal liggen.

De haven van Rostock aan de Oostzeekust van Duitsland ligt aan het einde van de A19 en is goed bewegwijzerd en dus makkelijk te bereiken met de auto. Er zijn ook reguliere busdiensten beschikbaar voor voetpassagiers.

De haven van Travemünde maakt deel uit van de beroemde en historische hanzestad Lubeck en ligt aan de Lubecker Bocht, aan de oevers van de rivier de Thrave, op ongeveer 20 km van het stadscentrum van Lubeck. De haven is goed aangegeven vanaf de A1.

Selecteer bestemmingen

Kies je route...

Geniet van een reis naar Duitsland

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.