Haven van Rostock

De haven van Rostock aan de Oostzeekust van Duitsland ligt aan het einde van de A19 en is goed bewegwijzerd en dus makkelijk te bereiken met de auto. Er zijn ook reguliere busdiensten beschikbaar voor voetpassagiers.

Tickets & reservations

Image
Title
Tickets en reserveringen

Toilets

Image
Title
Toiletten

Coffee shop

Image
Title
Koffiebar

Short Term Car Park (Free)

Image
Title
Kort parkeren (gratis)

Short term car park (payable)

Image
Title
Kort parkeren (betaald)

Long term car park (payable)

Image
Title
Lang parkeren (betaald)

Drop off area

Image
Title
Aflevergebied

ATM

Image
Title
Geldautomaat

Restaurant

Image
Title
Restaurant

Bureau de change

Image
Title
Wisselkantoor

Border shop

Image
Title
Duty Free Shop

Locatie

GPS: 54.141775, 12.104687

 

Adres: Zum Fahrterminal 1, Uberseehafen, DE – 18147, Rostock, Duitsland.

 

Als je vanaf Lubeck rijdt, neem je de A20-route richting Rostock en ga je verder over de A19 richting Rostocker Kreuz. Neem de afslag met de borden Rostock Uberseehafen en volg de Ost-West-Straße (oost-west-weg) tot je de ferryterminal van de Stena Line bereikt.

 

Als je vanuit Berlijn komt, neem dan de A24 tot je het knooppunt Wittstock/Dosse A19 bereikt. Blijf de A19 volgen tot je de borden naar Rostock Uberseehafen ziet en volg vervolgens de Ost-West-Straße (oost-west-weg) tot je bij de ferryterminal van de Stena Line bent.

 

Een overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden vind je hier: www.rostock-port.de/rostock-port-gmbh/parkplaetze

Als je vanaf het centraal station reist, kun je de S-Bahn nemen (richting Warnemunde) en uitstappen bij Lutten Klein. Je kunt ook bus 45 nemen (in de richting van Warnowblick) en van boord gaan bij Seehafen Fahre. Deze bus rijdt elke 30 minuten van maandag tot vrijdag en zaterdag tot zondag per uur.

 

Als je vanaf het centraal station naar het zuiden reist, kun je bus 49 nemen die via Kropeliner Tor en Dierkower Kreuz rechtstreeks naar de haven rijdt. Stap uit bij Seehafen Fahre. Deze bus rijdt elke 60 minuten van maandag tot vrijdag en elke 120 minuten op zaterdag en zondag.

 

Als alternatief is het mogelijk om bus 19 te nemen naar Dierkower Kreuz, bereikbaar met tramlijnen 3 en 4 (treinen rijden elke 60 minuten van maandag t/m vrijdag). Stap uit bij Seehafen Fahre.

 

Houd er rekening mee dat er geen voetgangerspad is van de terminal naar de veerboten. Een terminalbus rijdt 30 minuten voor vertrek van het terminalgebouw naar de veerboot.

 

Je kunt goedkoop en comfortabel naar Rostock reizen met de groene bussen van Flixbus. Alle vertrekpunten voor je individuele aankomst in Rostock zijn te vinden op: www.FlixBus.de

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.