Haven van Dublin

De haven van Dublin is een speciaal gebouwde faciliteit voor de superferries van Stena Line. De ferryterminal van Stena Line in Dublin bevindt zich 6 km (4 mijlen) ten oosten van het stadscentrum van Dublin. De vele borden op alle hoofdwegen die naar de haven leiden, geven duidelijke aanwijzingen.

Tickets & reservations

Image
Title
Tickets en reserveringen

Toilets

Image
Title
Toiletten

Baby changing facilities

Image
Title
Faciliteiten om baby's te verschonen

Passenger Lounge

Image
Title
Passagierslounge

Vending machines

Image
Title
Verkoopautomaten

Wi-Fi

Image
Title
Gratis Wifi

Disability assistance

Image
Title
Hulp bij beperking

Short term car park (payable)

Image
Title
Kort parkeren (betaald)

Long term car park (payable)

Image
Title
Lang parkeren (betaald)

Drop off area

Image
Title
Aflevergebied

Disabled toilets

Image
Title
Toiletten voor mindervaliden

Locatie

GPS: 53.349866,  -6.196624

 

Adres: Terminal 2, Alexandra Rd, Dublin Port, Dublin, D01 WD28, Ierland.

 

De ferryterminal van de Stena Line in Dublin bevindt zich 6 km (4 mijlen) ten oosten van het stadscentrum van Dublin. De vele borden op alle hoofdwegen die naar de haven leiden, geven duidelijke aanwijzingen.

 

Er zijn 30 parkeerplaatsen in de haven:

• Tarief voor kort parkeren: € 2,00 per uur (minimaal € 1,00)

• Dagelijks parkeertarief: € 9,00 per 24 uur (of dagdeel)

• Tarief voor lang parkeren: € 50,00 per 7 dagen

 

Er is korte termijn parkeren beschikbaar buiten het terminalgebouw. Tickets kunnen worden gekocht bij de parkeermachine die zowel creditcards/pinpassen als munten accepteert, maar geen bankbiljetten accepteert. Zorg ervoor dat je ticket de door jou gewenste verblijfsduur dekt. Het is belangrijk om een geldig parkeerticket op het dashboard te tonen voor de duur van je verblijf en als je dit niet doet, kan je voertuig een wielklem krijgen. Wielklemmen worden geplaatst en deze verwijderen kost € 80,00. Houd er rekening mee dat de machine alleen euromunten accepteert. Verloren tickets worden tegen het volledige wekelijkse tarief in rekening gebracht.

 

M50 tolheffing

De M50 is een tolweg zonder barrières. Dit betekent dat de camera's, die zich bevinden tussen knooppunt 6 en 7 op de M50, je plaatnummer scannen en de tolheffing aan de eigenaar van het voertuig in rekening brengen.

Betalen voor je reis over de M50 is eenvoudig  - download de M50 Quick Pay-app op Android of Apple of ga naar eFlow.ie en betaal online.

Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de tol voor de M50 te betalen voor 20.00 uur de dag na de reis. Het niet betalen voor de deadline leidt tot een boete die aan de eigenaar van het voertuig in rekening wordt gebracht.

Er is geen rechtstreekse treinverbinding naar de haven van Dublin.

 

Er is een tramhalte van de Luas Red Line bij 'The Point' tegenover de ingang van de haven van Dublin. Dit is echter 40 minuten (3,2 km) lopen vanaf de ferryterminal van de Stena Line. Er zijn taxi's beschikbaar.

Busdienst van Stena Line Terminal 2 naar/van Dublin City Centre en Connolly Station

De dienst rijdt dagelijks van/naar Connolly Station, Dublin 1.

(Bushalte 135121 op Amiens Street, net voorbij de halte Connolly Luas - Red Line)

 

Vanaf Stena Line Vanaf Dublin City Centre
Vertrek Vertrek
06.15 uur 06.45 uur
13.00 uur 13.30 uur
18.45 uur 19.15 uur
00.10 uur 00.40 uur
Tarief: £ 3/€ 3 per persoon, enkele reis* (baby's 0 – 3 GRATIS)

 

Opmerking:

  • Tickets kunnen vooraf worden gekocht wanneer je online boekt op stenaline.ie of stenaline.co.uk en zijn te koop bij de Holyhead & Dublin Travel Centres of bij de Guest Services Desk aan boord
  • Je kunt je ticket ook online kopen op nolancoaches.palisis.com
  • De bus rijdt niet voor de aankomst om 20.30 uur vanuit Holyhead of het vertrek om 02.15 uur vanuit Dublin
  • *Het tarief is £ 3 bij aankoop op stenaline.co.uk, bij het Holyhead Travel Centre of bij onze Guest Services Desk aan boord en € 3 bij aankoop aan boord van de bus (alleen betaling met kaart) of bij het Dublin Travel Centre.

 

Er zijn talloze taxistandplaatsen in Dublin, waaronder één bij de ferryterminal van de Stena Line waar je een taxi kunt nemen. Er zijn ook online diensten zoals Uber, Free Now en Bolt beschikbaar, evenals tal van inbeldiensten zoals Dublin Dial a Cab (+353 1 80 80 800) of NCR (+353 1 67 72 222).

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.