Kan ik reizen als ik zwanger ben?

Er zijn geen beperkingen voor zwangere vrouwen om tijdens hun zwangerschap op onze ferry’s mee te reizen, met uitzondering van de routes Rosslare naar Cherbourg en Harwich naar Hoek van Holland (zie hieronder). Passagiers moeten zich er echter van bewust zijn dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat ze fit genoeg zijn om te reizen.

 

Omdat het van invloed kan zijn op hun reisverzekering, dienen alle zwangere passagiers voor hun reis contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij om duidelijkheid te krijgen over hun dekking.

 

In bepaalde specifieke omstandigheden behouden wij ons het recht voor om je de toegang tot onze veerboten te weigeren of om een medisch certificaat te vragen, ongeacht het stadium van je zwangerschap.

 

Voor reizen op de Rosslare - Cherbourg-route kunnen zwangere vrouwen tot 28 weken zonder beperkingen reizen. Als je 28-31 weken zwanger bent, is een doktersverklaring nodig om te bevestigen dat je in staat bent om te reizen. Vanaf 32 weken zwangerschap is reizen niet toegestaan op deze route.

 

Voor reizen op de route Harwich - Hoek van Holland mogen zwangere vrouwen slechts tot 36 weken zwanger zijn. Als je meer dan één baby verwacht, mag je slechts tot 34 weken zwangerschap reizen. Een huisarts moet vóór de reis worden geraadpleegd en het afsluiten van een reisverzekering wordt aanbevolen.