Wat is een bedrijfsvoertuig?

Bedrijfsvoertuigen moeten worden geboekt als vracht en omvatten het volgende:

• alle voertuigen die commerciële goederen of apparatuur vervoeren op een deeltraject van een afvaart.

• alle voertuigen die de standaard voertuigcategorieën van Stena Line overschrijden.

• alle voertuigen die zijn gebouwd voor commercieel gebruik en een aanhangwagen trekken waarvan de gecombineerde lengte de hierboven vermelde lengtes overschrijdt.

• alle voertuigen die gevaarlijke goederen vervoeren.

• alle voertuigen geregistreerd in de Republiek Ierland en geclassificeerd en belast als een bedrijfsvoertuig volgens de Ierse motorbelasting. Btw, indien van toepassing, zal worden toegepast op voertuigen van 7 m of langer.

 

Snel in- en ontschepen is niet beschikbaar voor bestelwagens of paardentrailers van meer dan 7 meter lang. Bel 0845 070 4000 (gesprekken kosten 7 cent per minuut plus de verbindingskosten van je telefoonprovider) voor meer informatie over vrachttarieven en hoe je kunt boeken, of e-mail: freightbooking.uk.roi@stenaline.com

 

Routes Cairnryan - Belfast en Liverpool - Belfast:

Bestelwagens/paardentrailers, ongeacht de grootte, die goederen of apparatuur vervoeren voor commerciële doeleinden (met uitzondering van goederen in bagage met een waarde van minder dan £ 873 naar Noord-Ierland of £ 1500 naar Groot-Brittannië), en waar een HMRC Goods Movement Reference (GMR) vereist is, moeten worden geboekt via ons vrachtreserveringskantoor door te bellen naar 0845 070 4000. Als een btw-factuur vereist is, dien je ook te boeken via vracht.

Beschikbare niet-commerciële voertuigtypes

Bestelwagens tot 7 m (geen btw van toepassing)

Bestelwagens tot 8 m (btw van toepassing)

Bestelwagens/paardentrailers tot 10 m (btw van toepassing)

Bestelwagens/paardentrailers tot 12 m (btw van toepassing)

 

Routes Holyhead - Dublin en Fishguard - Rosslare:

Bestelwagens/paardentrailers die commercieel geregistreerd zijn in Ierland en bestelwagens/paardentrailers, ongeacht de grootte, die goederen of apparatuur voor commerciële doeleinden vervoeren (exclusief goederen in bagage met een waarde van minder dan € 260 naar Ierland of £ 1500 naar Groot-Brittannië) en een Ierse pre-boarding kennisgeving (PBN) moet worden geboekt via ons vrachtreserveringskantoor door te bellen naar 0845 070 4000. Als een btw-factuur vereist is, dien je ook te boeken via vracht.

Beschikbare niet-commerciële voertuigtypes

Bestelwagens tot 7 m (geen btw van toepassing)

Bestelwagens tot 8 m (btw van toepassing)

Bestelwagens tot 10 m (btw van toepassing)

Bestelwagens tot 12 m (btw van toepassing)

 

Route Rosslare - Cherbourg:

Voor voertuigen langer dan 7 m of hoger dan 2,6 m of als je goederen of apparatuur vervoert voor commerciële doeleinden, dien je als vracht te boeken via ons vrachtsysteem door te bellen naar 0845 070 4000.

Beschikbare niet-commerciële voertuigtypes

Bestelwagens tot 7 m (geen btw van toepassing)

 

Snel in- en ontschepen, indien beschikbaar als voordeel van ons Premium-tarief, is niet beschikbaar op alle routes voor bestelwagens of paardentrailers van meer dan 7 m lang.