Kalmar

Ontdek Kalmar - Een van onze allergrootste favorieten!

 

Een prachtig historische stad met een zeer charmante kust. Je reist niet alleen naar Kalmar: je reist ook door de tijd als je er aankomt. De architectuur en de oude stad vermengen zich met moderne gebouwen en eigentijdse gastvrijheid om je het beste van twee werelden te geven - en dat is nog voor je miljoenen jaren door de geschiedenis reist naar de tijd van de dinosaurussen!

 

Kalmar ligt in de provincie Småland, die de bijnaam 'Het echte Zweden' draagt, en wordt vaak gepasseerd op weg naar het eiland Öland. Maar het heeft zo veel te bieden. We vinden het leuk omdat het een beetje van het grote toeristenpad afligt. Er zijn veel landschappen om te verkennen en er is alle ruimte om dat te doen. 

 

Het juweel in de kroon van Kalmar is het kasteel. Het komt zo uit een sprookjesboek, compleet met torentjes en wallen, gracht, ophaalbrug en kerker. Steek de houten ophaalbrug over en ga door de tunnel met stenen bogen en je zult zien dat het binnen helemaal ingericht is. Verken de Koningskamer, de Suite van de Koningin, en de Gouden Kamer. Vraag je rondleider naar de vele geesten die in de zalen zouden rondwaren!  Hier zijn ze er trots op dat er sinds 1592 niets veranderd is, dus je maakt echt een reis terug in de tijd.

 

Vlak bij het kasteel vind je de oude stad, die het verhaal vertelt van het eens machtige verleden van Kalmar. Volg de geplaveide straten naar het middeleeuwse stadscentrum en stop voor een kopje koffie om de sfeer op te snuiven. Moderne winkels mengen zich met klassieke huizen van hout en steen en, slechts een paar straten verder, kun je je tenen in de Kalmarsund steken die Småland van Öland scheidt.

 

Als je naar Öland reist, neem dan de 6 km lange brug met de auto of spring op een voetgangersferry; beide ongelooflijk winderige en schilderachtige routes. Andere historische hoogtepunten van Kalmar zijn de 17e -eeuwse Castenska Gården en de kathedraal van Kalmar, of pik wat plaatselijke geschiedenis op in het County Museum, waar je delen van de tot zinken gebrachte Regalskeppet Kronan vindt, inclusief de kanonnen.

 

De eilanden en schiereilanden van de stad strekken zich uit tot in de Baltische Zee, en scheppen de perfecte omstandigheden voor watersporten. Je kunt een SUP of kajak huren en in je eigen tempo gaan, een cursus volgen of genieten van een rondleiding. En je bent in Kalmar altijd in de buurt van een strand; zelfs als je in het centrum van de stad bent!

 

Småland is een streek die bekend staat om zijn voedselproducenten en ambachtslieden. Boeren en voedingsproducenten zijn gericht op smaak en duurzaamheid, en veel van hun producten zijn bestemd voor de vele restaurants en cafés van Kalmar. Het wordt allemaal verwerkt in Zweedse zelfgemaakte gerechten en heerlijke baksels, de basis van een ‘fika’, die een geweldige manier is om een middag door te brengen.       

 

Als je nog tijd over hebt en vele miljoenen jaren terug in de tijd wilt reizen, bezoek dan Europa's grootste dinosaurustentoonstelling! Je komt oog in oog te staan met meer dan tweehonderd van de grootste en meest gevreesde wezens die ooit geleefd hebben. Gelukkig voor jou zijn ze in skeletvorm. Helaas zijn er ook zo'n vijftig van de levende, ademende animatronic soort om mee te strijden. Je kunt oog in oog komen te staan met een T-Rex als je je dapper voelt…  

Ontdek Kalmar - Een van onze allergrootste favorieten!

 

Een prachtig historische stad met een zeer charmante kust. Je reist niet alleen naar Kalmar: je reist ook door de tijd als je er aankomt. De architectuur en de oude stad...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Kalmar

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Kies je route...

Geniet van een reis naar Kalmar

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

 • Göteborg

  Beroemd om zijn grachten, groene boulevards, cafés en geweldige winkels - er staat je een avontuur te wachten in Göteborg!

 • Stockholm

  Stockholm wordt ook wel 'Schoonheid op het Water' genoemd en dat is geen wonder - het is een prachtige en levendige stad met zoveel te verkennen!

 • Malmö

  Een kuststad met een kustsfeer, musea om te verkennen, eclectisch winkelen en een levendige culturele scene.

 • Sälen

  Salen is een skiparadijs en het hele jaar door een prachtige bestemming met prachtige landschappen, meren en paden.

 • Åre

  Åre staat bekend om zijn geweldige skipistes, winkels, restaurants en bars en heeft een echte grootstedelijke sfeer.

 • Småland

  Of je nu fietst, wandelt, een kano vaart of vist, je zult verliefd worden op de natuur in Småland, het is 'echt Zweden'.

 • Halland

  Het prachtige Halland aan de westkust van Zweden heeft een rijke eetcultuur, een prachtig landschap en nog beter golfmogelijkheden!

 • Öland

  Het zomereiland paradijs van Zweden! Een bestemming met een verschil, allemaal natuurlijk en uniek mooi.

 • Glasriket

  Er is zoveel te zien in het Glasriket (Glasrijk) van Zweden! Hier vindt je Kosta Boda, natuurreservaten, serene meren en bossen. 

 • Skåne

  Klein van formaat, groot in charme. Skane is een toevluchtsoord voor wandelaars, trekkers en liefhebbers van het buitenleven.

 • Värmland

  Als je houdt van de spanning van avonturen in de buitenlucht of van de serene rust van de natuur, je vindt wat je zoekt als je naar Värmland reist!

 • Dalsland

  De 'merenprovincie van Zweden' is perfect voor natuurliefhebbers met zijn adembenemende landschappen en relaxte sfeer.

 • Västervik

  De beste zomerstad van Zweden, boordevol bezienswaardigheden heerlijk eten en cultuur, het is een speciale plek om te bezoeken.

 • Hoge kust

  Ga terug naar de natuur wanneer je de Hoge Kust bezoekt en proef van het beste buitenleven en de rustieke charme van Zweden. 

 • Karlskrona

  Ontdek een schat aan geschiedenis en erfgoed, evenals de prachtige natuurlijke schoonheid van de archipel. 

 • Idre Fjäll

  Het betoverende Idre Fjäll met zijn prachtige landschap, zijn geweldige ski- en wandelpaden is het hele jaar door een ideale bestemming.

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.