Gdynia

Gdynia - het is er geweldig!

 

Gdynia heeft het allemaal: witte zandstranden, een schilderachtige waterkant, opvallende modernistische architectuur en een stadsgezicht met leuke plaatsen om te eten, te drinken en te dansen. Als het je eerste keer in Polen is, geeft Gdynia je een voorproefje van wat dit ongelooflijke land te bieden heeft. Het is ook de perfecte plaats om een roadtrip te beginnen of te eindigen.

 

Gdynia is de noordelijkste stad van de Tri-City die ook Sopot en Gdansk omvat. Het is ook een van de jongste steden van Polen – minder dan 100 jaar geleden was Gdynia een piepklein vissersdorpje. De stad die je nu ziet werd grotendeels na WO I gebouwd, bedacht als een avant-gardistische 'stad uit zee' door vooraanstaande architecten en stedenbouwkundigen. Het is een van de weinige stadscentra in de wereld die in de Modernistische stijl ontworpen en uitgevoerd werden. Als je een liefhebber van architectuur bent, kom je hier helemaal aan je trekken!

 

De beste manier om een indruk van de stad te krijgen is door er rond te wandelen en het zeevarende erfgoed van de stad op te snuiven. De Gdynia Maritime Legend Route is populair bij toeristen en omvat tentoonstellingen die tot 300 jaar oud zijn. De destroyer ORP Blyskawica uit de Tweede Wereldoorlog ligt hier afgemeerd en is de oudste in zijn soort ter wereld. En je kunt ook Dar Pomorza bezoeken, een prachtig Pools tall ship dat in 1909 werd gebouwd. In de jachthaven van Gdynia wordt ook een jaarlijks filmfestival gehouden, dat de stad de bijnaam 'het Poolse Cannes' geeft. Time je reis goed en je zou wel eens een paar filmsterren kunnen zien!

 

Het echte hoogtepunt van Gdynia's kalender is echter het jaarlijkse Sea Festival in juni. Met boottochten in de Golf van Gdansk, een nachtelijke jachtparade, rondvaarten met schepen, tentoonstellingen en concerten is het een heel spektakel!

 

Dit is ook een stad voor natuurliefhebbers en gezinnen. Neem de tijd om het bosreservaat aan het strand bij Kepa Redlowska en de Orlowski klif te verkennen - er is veel ruimte voor een wandeling of een meer inspannende wandeling. Als je met kinderen wandelt, zal de botanische tuin van Marszewo Forest hun belangstelling vasthouden met boeiende educatieve activiteiten en belangstelling wekken voor een verantwoorde ontwikkeling.

 

Er is ook een stadsspeeltuin op het strand en gezinnen kunnen van het uitzicht over de Baltische Zee genieten vanuit één van de cafés of restaurants aan het water. De mooie pier en de voetgangerspromenade bieden meer mogelijkheden om de benen te strekken. Terwijl het wetenschapsmuseum, Experyment, en het aquarium mogelijkheden bieden om je geest te verruimen – kinderen zullen ze allemaal geweldig vinden!

 

Voor het beste uitzicht over de stad is het de moeite waard de steile heuvel bij Kamienna Góra te beklimmen en van het panorama te genieten.    

 

De haven van Gdynia heeft veel mensen de kusten van Polen zien verlaten, en het Emigratiemuseum verkent de routes die de emigranten namen en viert hun bijdrage aan de wereld.  

 

Gdynia biedt alle warme gastvrijheid waar Polen bekend om staat, maar als je vooral geïnteresseerd bent in authentieke eethuisjes, zoek dan de Culinary Centrum Route op. Die is samengesteld door mensen met een passie voor koken en helpt je de beste plaatselijke keukens te vinden.

Gdynia - het is er geweldig!

 

Gdynia heeft het allemaal: witte zandstranden, een schilderachtige waterkant, opvallende modernistische architectuur en een stadsgezicht met leuke plaatsen om te eten, te drinken en te dansen. Als het je eerste keer in Polen...

Meer weergeven Minder weergeven

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Polen

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Mercure Gdynia Centrum

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Gdynia Boutique

Afbeelding van de accommodatie

Sea Premium Apartments

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Gdynia Boutique

Afbeelding van de accommodatie

SQUARE APARTMENTS GDYNIA

Afbeelding van de accommodatie

Apartamenty Pomorski Park Technologiczny

Afbeelding van de accommodatie

Roxy by Q4Apartments

Afbeelding van de accommodatie

Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Polen

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.