Polen per ferry – laat je roadtrip beginnen!

Een unieke plek!

 

Officieel is dit prachtige land, de Republic of Poland, met een rijkdom aan steden, gevarieerde land- en zeegezichten, en één van de hartelijkste verwelkomingen die je waar dan ook in Europa zult vinden. Vaar met ons mee vanuit Karlskrona, Zweden, en Gdynia is je eerste stop op een roadtrip die zeker episch zal zijn...

 

Polen is ongeëvenaard voor schilderachtige routes. Of je nu liever rijdt of wandelt, je hebt honderden kilometers kustlijn om te verkennen – en daar horen enkele van de meest spectaculaire stranden ter wereld bij. Gdynia is in de zomer een populaire toeristenplaats en heeft één van de beste stranden van het land.

 

En hoewel van Polen vaak gedacht wordt dat het een vlak land is, heeft het toch zijn deel aan bergketens - waaronder de Tatra, de Karpaten, de Sudet Bieszczady en de Świętokrzyskie. Tatra, de bekendste, strekt zich uit over Polen en Slowakije en de hoogste top is Gerlach. De stad Zakopane ligt aan de voet van de bergen in het zuiden van Polen en is de populairste badplaats in de zomer bij klimmers en wandelaars, en in de winter bij skiërs en snowboarders. Van hieruit kun je naar Kasprowy Wierch en Gubałówka met de kabelbaan en de kabelspoorbaan. Zakopane is ook bekend om zijn unieke architectuur – mooie houten chalets die meestal allemaal rond de eeuwwisseling gebouwd werden – en een ongelooflijke markt waar je streekgerechten kunt proeven.

 

Je zult misschien verbaasd zijn te horen dat Polen de enige woestijn in Centraal Europa heeft. De Błędów Desert, tussen Kraków en Katowice, staat bekend als de Poolse Sahara. Je kunt hier paardrijden, wandelen of gewoon foto's maken - er zijn educatieve paden, picknickplaatsen en uitkijktorens van waaruit je de perfecte foto kunt maken.

 

Polen telt 16 werelderfgoederen, waarvan er enkele te vinden zijn in Krakau, Warschau, Wieliczka en het bos van Bialowieza. Als je in Polen bent, maken veel mensen ook een pelgrimstocht naar Auschwitz-Birkenau, een levend monument en museum dat van belang is voor historici, sociaaldenkende personen en iedereen die een beter inzicht wil krijgen in het na-oorlogse Europa en de wereld in het algemeen. 

 

In Polen staat ook één van de grootste kastelen ter wereld, het Malbork Castle, dat niet ver van Gdansk ligt en een van de andere Poolse UNESCO werelderfgoederen is.

 

Er zijn ook veel prachtige steden om te ontdekken tijdens je Poolse roadtrip. Ze zijn allemaal de thuisbasis van opvallende architectuur en bruisende stadspleinen, maar elk biedt een andere smaak van Polen. Vandaag is Warschau een uitgestrekte metropool waar de Poolse cultuur zich mengt met mondiale invloeden om het beste van alle werelden te bieden. Het is de grootste stad van Polen en toch zul je houden van de rust van de oude stad met zijn kerk en kasteel.

 

Fijnproevers houden ervan de zeer bijzondere Poolse keuken te ontdekken - het is thuis koken met een calorierijke twist! De Poolse lekkernijen zijn rijk en vlezig en omvatten Pierogi dumplings, Bigos stoofpot, Kielbasa worst, Oscypek gerookte kaas en Paczki - Poolse donuts. Je zult ook merken dat Polen echt heel voordelig is om uit eten te gaan, te winkelen en te overnachten - met één zloty kom je een heel eind! 

Een unieke plek!

 

Officieel is dit prachtige land, de Republic of Poland, met een rijkdom aan steden, gevarieerde land- en zeegezichten, en één van de hartelijkste verwelkomingen die je waar dan ook in Europa zult vinden. Vaar met ons...

Meer weergeven Minder weergeven

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Polen

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Havenlocaties

Map showing the routes to and from Poland

De haven van Stena Line in Gdynia ligt in het noordoosten van Polen, op ongeveer 40 km ten noorden van Gdansk. De haven is gemakkelijk te bereiken vanaf Expressway S6 en heeft goede openbaarvervoerverbindingen.

 

Kennisgeving aan voet- en fietspassagiers: Vanwege de lopende bouwwerkzaamheden in Karlskrona worden voet- en fietspassagiers per bus vervoerd tussen onze terminal en de ferry. Passagiers die vanuit Gdynia in Karlskrona aankomen, het ontschepingsproces kan tot 1 uur in beslag nemen. Houd hier rekening mee bij het reizen. Fietsen worden door onze bemanning van en naar de ferry vervoerd en kunnen bij aankomst in de terminal worden opgehaald. Onze excuses voor eventueel ongemak.  

Selecteer bestemmingen

Reis met de Stena Line

Geniet van een reis naar Polen

Vanaf 83.20€ enkele reis, auto met bestuurder

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.