Klaipėda

Klaipėda: geniet optimaal van de kust!

 

Klaipėda is geen toeristische trekpleister, maar wel een drukke havenstad die gekenmerkt wordt door Duitse vakwerkhuizen uit de 18e eeuw. Voor wie er op doorreis is, is Klaipėda een tussenstop en een plek om te verblijven tijdens een bezoek aan de Koerse Schoorwal, een van Europa's best bewaarde geheimen...

 

Met de ferry vanuit Klaipėda op het vasteland ben je in tien minuten al in Smiltynė. Je bevindt je dan nog steeds in Klaipėda, maar op het noordelijke punt van de Koerse Schoorwal. Dit is een 100 km lange zandbank die zich zuidwaarts uitstrekt tot in de enclave Kaliningrad. Dit is feitelijk een schiereiland en een van de vier door UNESCO beschermde locaties in Litouwen. Hier vind je enkele van de grootste zandduinen van Europa, spectaculaire dennenbossen en een prachtig uitzicht op de Baltische Zee. Ook barst het er van de idyllische dorpjes. Zo ligt Nida, de laatste stad van Litouwen voor de Russische grens, op ongeveer een uur rijden. Laat je hier verrassen door de felgekleurde houten huizen waarin nu restaurants en pensions zijn gevestigd. En vergeet vooral de Parnidis zandduin niet, de grootste op het hele schiereiland en zeker het beklimmen waard.

 

Voordat je terugkeert naar Klaipėda, moet je echt nog even het Litouwse Zeemuseum aandoen en het dolfinarium dat er onderdeel van is om de pinguïns, grijze zeehonden en zeeleeuwen te ontmoeten. Het museum telt bijna 100.000 voorwerpen die een hommage zijn aan de diversiteit van de Baltische Zee, een traditionele visserswoning en een paar perfect bewaard gebleven vissersschepen. Ons favoriete onderdeel is het dolfinarium waar je Zwarte Zee-tuimelaars kunt ontmoeten en misschien zelfs kunt genieten van een educatieve show. Er valt veel te ontdekken!

 

Eenmaal terug in Klaipėda is de oude binnenstad zeker het verkennen waard. Rondom het geplaveide theaterplein vind je hier juist schilderachtige houten gebouwen en het neoklassieke dramatheater. De stad is echt heel anders dan andere Litouwse steden. Terwijl Kaunas en Vilnius meer een cultureel en creatief karakter hebben, draait alles in Klaipėda om rust. En dat merk je aan de relaxte sfeer en het lage tempo van het leven, wat de stad tot een ontspannen uitstapje maakt.

 

Omdat Klaipėda maar een kleine stad is, is het gemakkelijk om je er te verplaatsen. Als je van wandelen houdt, zit je hier goed. Verken de Friedrich-passage met haar kleine binnenplaatsen vol cafés, restaurants en winkels. Misschien heb je geluk en is er ergens livemuziek. Maak een wandeling langs de rivier in het Danepark waar je vissers, zeemeerminnen en de met hangsloten beladen Liefdesboom vindt. 's Avonds komen de promenades van de stad tot leven en is de rivieroever gewoonweg idyllisch.

 

Het beeldenpark in Klaipėda is ook een bezoekje waard en heeft een prachtige Russisch-orthodoxe kerk. Je kunt ook de geschiedenis van deze 700 jaar oude stad leren kennen bij de ruïnes van Memelburg.

 

Klaipėda is ook perfect voor een ontspannen gezinsvakantie. Kinderen die dol zijn op dinosaurussen zullen het Radailiai Dinosaur Park fantastisch vinden. Hier kunnen ze op de foto met enkele van hun favoriete reuzen, fossielen opgraven en de 5D-bioscoop bezoeken. Terwijl je in Radailiai bent mag je het huis dat ondersteboven staat niet missen. Dit is een museum van illusies dat jong en minder jong zal betoveren!

Klaipėda: geniet optimaal van de kust!

 

Klaipėda is geen toeristische trekpleister, maar wel een drukke havenstad die gekenmerkt wordt door Duitse vakwerkhuizen uit de 18e eeuw. Voor wie er op doorreis is, is Klaipėda een tussenstop en een plek om...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Litouwen

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Afbeelding van de accommodatie

National Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Hotel Euterpe

Afbeelding van de accommodatie

Dunetton self check-in Hotel

Afbeelding van de accommodatie

VICTORIA Hotel Klaipėda

Afbeelding van de accommodatie

Old Mill Hotel

Afbeelding van de accommodatie

LUNA Self Check-in Hotel Klaipeda

Afbeelding van de accommodatie

Klaipeda Inn

Afbeelding van de accommodatie

Klaipeda Aurora

Afbeelding van de accommodatie

Green Park Hotel Klaipeda (ex Park Inn)

Afbeelding van de accommodatie

Memel Hotel

Kies je route...

Geniet van een reis naar Litouwen

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.