Reis per ferry – Litouwen wacht op je!

Ontdek het verrassende landschap van Litouwen!

 

Litouwen is misschien maar een klein land, maar heeft op alle vlakken veel te bieden. Er is veel te zien en te doen en de Litouwers zijn zeer gastvrij – precies wat je nodig hebt na je avonturen op de vlakten en in de bossen, de merengebieden en diverse landschappen. Net als Letland heeft Litouwen ook een aantal witte zandstranden die zomers zeer populair zijn. Er is een geografisch wonder dat Litouwen zo uniek maakt en deels in de Russische enclave Kaliningrad ligt: de Koerse Schoorwal.

 

De meest noordelijke helft van de schitterende Koerse Schoorwal ligt technisch gezien in Litouwen, maar is niet verbonden met het vasteland. Dus om dit deel te bezoeken moet je de ferry nemen vanuit Klaipėda naar Smiltyne. We raden je aan om de auto op de ferry mee te nemen om zoveel mogelijk van het 100 km lange schiereiland te zien. Je kunt bij aankomst ook een fiets huren in Nida. In Nida vind je de Parnidis, de hoogste duin die je kunt beklimmen voor een fantastisch uitzicht. De Koerse Schoorwal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn unieke ecosysteem en ongekende natuurlijke schoonheid.

 

Het Thomas Mann cultureel centrum in Nida is het meest bezochte museum in Litouwen. Dit centrum is een hommage aan deze beroemde Duitse schrijver en een forum voor culturele en wetenschappelijke ontmoetingen, ter bevordering van goed nabuurschap, humanisme en kosmopolitisme.

 

Klaipėda is een havenstad en in het schilderachtige oude centrum vind je 18e-eeuwse houten gebouwen in Duitse stijl en het neoklassieke theater waar het hele jaar door concerten worden gehouden. Het met kinderkopjes geplaveide theaterplein is perfect om naar mensen te kijken die hier samenkomen om te genieten van een mooie dag in de stad. In Klaipėda bevindt zich ook het populaire Litouwse Zeemuseum, het enige in zijn soort in de Baltische staten met meer dan 100.000 dieren en allerlei tentoonstellingen, waaronder pinguïns en een dolfinarium.

 

De hoofdstad van Litouwen, Vilnius, ligt in het zuidoosten. Het heeft de grootste barokke stadskern in Oost-Europa met alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Ga op verkenning in deze historische stad en geniet van de unieke moderne sfeer.

 

Iets naar het westen en bijna in het midden van Litouwen ligt de stad Kaunas , de culturele hoofdstad van Europa in 2022. Het zijn drukke tijden voor deze stad met een 52-weekse culturele kalender vol kunstevenementen die speciaal samengesteld is om het begin van een nieuw creatief tijdperk in te luiden. Mocht je Kaunasal eens willen bezoeken, dan is dit het moment!

 

Litouwen is ook populair bij fijnproevers die hier komen voor het unieke scala aan texturen en smaken dat op het menu staat. Kepta Duona zijn gefrituurde broodstengels van het alom bekende Litouwse roggebrood en een lekkere barsnack. Cepelinai zijn met vlees gevulde aardappelknoedels en perfect als comfortfood. Kibinai is een kleine snack die je op straat of bij de bakker kunt halen en een echte aanrader. Voor kaasliefhebbers is Litouwen echt een paradijs. Combineer de kaasjes met lokale honing voor een match made in heaven. Als je een zoetekauw bent, moet je de Šakotis proberen, een traditionele Pools-Litouwse cake die in lagen aan het spit wordt gebakken.

Ontdek het verrassende landschap van Litouwen!

 

Litouwen is misschien maar een klein land, maar heeft op alle vlakken veel te bieden. Er is veel te zien en te doen en de Litouwers zijn zeer gastvrij – precies wat je...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Litouwen

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Havenlocaties

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

De haven van Ventspils ligt op minder dan een kilometer van het stadscentrum in het oude deel van de stad aan de rivier de Venta. De haven is gemakkelijk met de auto te bereiken via de snelweg E22 en intercitybussen arriveren bij het busstation van Ventspils, dat op slechts 7 minuten lopen van de haven ligt.

De haven van Liepaja is gemakkelijk te bereiken vanaf de A9 vanuit het oosten of de A11 vanuit het zuiden van Letland en ligt op minder dan 30 minuten lopen van het treinstation van Liepaja.

Selecteer bestemmingen

Kies je route...

Geniet van een reis naar Litouwen

Vanaf € 99 single, auto, chauffeur en zitplaats

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.