Wexford

Wonderful Wexford!

 

Wexford is feitelijk gezien geen stad, maar het provinciestadje ligt in County Wexford, vaak ook wel het zonnige zuidoosten van Ierland genoemd, omdat het meer uren zon krijgt dan waar dan ook in het land. Dat is slechts één van de redenen waarom het de beste Ierse keuze is voor staycations in 2020. En als iets ter plaatse de beste beoordeling krijgt, is dat goed genoeg voor ons. Volg de drukte en reis naar Wexford - er is genoeg ruimte voor iedereen!

 

Wexford krijgt niet alleen het beste weer, het heeft ook de beste plekken om ervan te genieten! De 250 km lange kustlijn van Wexford omvat niet minder dan zeven Blue Flag stranden, waaronder Ballinesker waar Steven Spielberg “Saving Private Ryan opnam. Er zijn ook 13 Green Coast stranden en twee jachthavens in Kilmore Quay en New Ross. Curraloe Beach is het langste strand van het hele land, De Saltee Islands zijn in de zomer de thuisbasis van een kolonie papegaaiduikers (ook zij houden van de zon!) en Hook Peninsula is populair bij watersportliefhebbers. Je vindt hier ook een behoorlijk indrukwekkende vuurtoren - Lonely Planet beschrijft deze als ‘...de grootvader van alle vuurtorens’ en verkoos het tot de nr. 1 vuurtoren op aarde.

 

In het binnenland is er net zoveel te zien. Of je nu een fervent tuinier bent of gewoon een goed onderhouden gazon waardeert, de Wexford Garden Trail is een absoluut genot en heeft meer dan 20 prachtige locaties, waaronder Johnstown Castle & Gardens en het John F. Kennedy Arboretum.

 

Als je geïnteresseerd bent in de Ierse geschiedenis, vind je de laatste 9000 jaar ervan in The National Heritage Park in Ferrycarrig. Met meer dan 35 hectare kun je prehistorische kampen, ringforten, fulacht fiadh verbrande heuvels, crannogs en Vikinghuizen ontdekken en precies ervaren hoe Ierland eruitzag voor zijn voorouders. De ervaring van het Dunbrody Famine Ship en het National 1798 Rebellion Centre zijn ook magneten voor amateurhistorici die meer willen weten over de diverse geschiedenis van Ierland.

 

Het goede weer betekent ook dat Wexford bekend staat om zijn sappige aardbeien - je kunt er wat van oppikken langs de weg, een bezoek brengen aan een van de lokale familieboerderijen of, als je het goed timet, genieten van het jaarlijkse Strawberry Festival.

 

Als je eindelijk in Wexford bent aangekomen (er is ook zoveel te zien!), kun je de oude stadsmuren en middeleeuwse straatjes verkennen en de warme Ierse gastvrijheid ervaren. Dan is het tijd voor wat verfrissing en voedsel en die vind je bij uitstek in de lokale restaurants en bars met hun uitzonderlijke lokale producten. De provincie is ook beroemd om zijn ijs en lokaal bier.

 

Het meest verrassende aan Wexford is dat het de thuisbasis is van het National Opera House en dat het Wexford Festival Opera een wereldwijd toonaangevend evenement is, dat publiek uit binnen- en buitenland trekt. Je kunt hier ook komedie, cabaret, circus, dans, film, theater, muziek en poppenspel meepikken - dus zorg dat je je zaakjes voor elkaar hebt en kom naar Wexford! Het is het hele jaar door een topbestemming.

Wonderful Wexford!

 

Wexford is feitelijk gezien geen stad, maar het provinciestadje ligt in County Wexford, vaak ook wel het zonnige zuidoosten van Ierland genoemd, omdat het meer uren zon krijgt dan waar dan ook in het land. Dat is slechts...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Ierland

Vanaf 169.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Talbot Hotel Wexford

Afbeelding van de accommodatie

Crown Quarter

Kies je route...

Geniet van een reis naar Ierland

Vanaf 169.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.