Derry ~ Londonderry

Ontdek wat Derry ~ Londonderry zo bijzonder maakt!

 

Als je er nog nooit bent geweest, zul je er dol op zijn! Maar als je er al geweest bent weet je waarom Derry ~ Londonderry anders is dan elke andere Britse stad: de mensen.

 

Het is een beetje buiten de gebaande paden, maar de rit vanuit Belfast of Dublin is wel heel gemakkelijke en mooi (neem de tijd - het maakt allemaal deel uit van het plezier van een autovakantie). We promoten de stad niet al te graag, omdat we het allemaal het liefst voor onszelf houden. Maar we weten zeker dat je er dol op zult zijn: het is een kleine en compacte stad die groots uitpakt: je kunt je er onmogelijk vervelen!

 

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen er hun hart ophalen: een rijke geschiedenis met een verhaal om elke hoek. En dat letterlijk elke dag: je kunt er kiezen uit allerlei wandeltochten. Een van de populairste tocht viert alles wat de Derry Girls te bieden hebben: de meest geliefde inwoners van de stad die door de Channel 4-show wereldberoemd zijn geworden. Anderen verkennen liever de dramatische geschiedenis die deze geweldige stad zo 'LegenDerry' heeft gemaakt. Dit alles wordt meestal verteld in het prachtige lokale accent door kleurrijke personages die hun stad van binnen en van buiten kennen.

 

De stad werd in 2013 niet voor niets uitgeroepen tot de eerste culturele stad van het Verenigd Koninkrijk: de kunst zit haar in het bloed. Mensen komen erop af om de beroemde muurschilderingen te ontdekken, die overal en steeds op loopafstand te zien zijn. Je kunt overdag rustig over de stadsmuren wandelen en 's avonds ontspannen in het Millennium Forum, dat een spannend programma met entertainment biedt, van komedie tot pantomime.

 

Veel meer dan waar dan ook staat de culturele scene open voor - en wordt omarmd door - iedereen. En dat zie je elk jaar in oktober, wanneer de stad zijn kroon claimt als de Halloween hoofdstad van de wereld – spookachtig maar waar! - als iedereen meedoet aan dit ongelooflijke spektakel.

 

De straten en winkelcentra zijn de thuisbasis van alle grote merken die je ook verwacht, maar ook als je op zoek bent naar iets anders, dan heeft Independent Derry het voor je! Dit creatieve collectief zet zich in voor plaatselijke producenten en leveranciers en biedt winkelend publiek beloningen en kortingen - kijk op de link en download de app voor je op reis gaat.

 

Over onafhankelijke mensen gesproken, je zult ook merken dat de stad de thuisbasis is van een schat aan creatieve en heerlijke gerechten. Er is voor elk budget en elke smaak wat wils, of het nu gaat om een leuk familiediner of een romantische maaltijd, streetfood voor onderweg of ambachtelijke producten om mee naar huis te nemen. Noord-Ierland staat bekend om de kwaliteit en versheid van het eten en de stad staat in het epicentrum van de scene, perfect balancerend tussen de velden en de visserij om elke dag verse gerechten te serveren.

 

Als je naar Derry ~ Londonderry reist, zie je dat dit de perfecte uitvalsbasis is om het noordwesten te verkennen - ga dan ook eens naar het oosten om de schilderachtige route langs de noordkust te verkennen: een wereldberoemde rit langs de Giant’s Causeway en nogal wat andere attracties aan zee: stop in Portrush voor een poke (lokale uitdrukking voor een ijshoorntje!) of om te spelen op de wereldberoemde Royal Portrush, gastheer van het 148e Open Championship. Ga je naar het westen, dan koers je af op de Wild Atlantic Way.

 

Met al deze heerlijkheden kan een bezoek aan Derry ~ Londonderry het begin zijn van een mooie legendarische roadtrip! Vaar naar Belfast of Dublin om je autovakantie te beginnen.

Ontdek wat Derry ~ Londonderry zo bijzonder maakt!

 

Als je er nog nooit bent geweest, zul je er dol op zijn! Maar als je er al geweest bent weet je waarom Derry ~ Londonderry anders is dan elke andere...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route...

Geniet van een reis naar Ierland

Vanaf 165.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

City Hotel Derry

Afbeelding van de accommodatie

22 The Square

Afbeelding van de accommodatie

Da Vinci's Hotel Derry

Afbeelding van de accommodatie

Fantastic Location to Ebrington Sq and City Centre

Afbeelding van de accommodatie

The Lawrence

Afbeelding van de accommodatie

Chamberlain Too

Kies je route...

Geniet van een reis naar Ierland

Vanaf 165.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.