Loirevallei

Laat je verrassen door de Tuin van Frankrijk

 

Boek voor een werkelijk betoverende vakantie een reis naar de Loirevallei. Met zijn sprookjesachtige omgeving, een overvloed aan kastelen en prachtige landschappen, is het geen wonder dat het bekend staat als de 'Tuin van Frankrijk'.

 

Orléans ligt aan de oevers van de Loire en is een van de oudste steden van Frankrijk. Zijn fascinerende geschiedenis is vooral bekend vanwege de Franse heldin Jeanne d’Arc - de beroemde Maagd van Orléans bevrijdde de stad op 8 mei 1429. Maak een wandeling door Orléans en ontdek de vele vormen van eerbetoon aan deze beroemde heilige. Het Maison de Jeanne d'Arcis een kopie van het huis waarin ze verbleef en brengt het verhaal van de iconische heldin tot leven via interactieve ervaringen en displays, waaronder een animatiefilm. Reis over de weg die vernoemd is naar Jeanne d’Arc en die leidt naar de kathedraal van Sainte-Croix, een prachtig stuk gotische architectuur dat er vooral 's avonds bijzonder uitziet.

 

Musea in het gebied die de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn het Musée Historique et Archéologique de l’Orléanais (waar je een zeldzame collectie Gallo-Romeinse bronzen beelden kunt bewonderen), het Musée des Beaux-Arts (een museum voor beeldende kunst) en, voor fans van hedendaagse kunst, het FRAC Centre dat ook wel de bijnaam draagt... ‘Les Turbulences!’ Je moet een bezoek brengen om erachter te komen waarom! Als je toch in het gebied bent, ga dan naar Hôtel Groslot, een schilderachtig renaissancegebouw met een eigen standbeeld van Jeanne d’Arc.

 

Je zult versteld staan van het gastronomische aanbod in de Loirevallei. Voeg wat kruiden toe aan je maaltijd met lokaal geteelde saffraan, dat in de herfst met de hand wordt geoogst. Wist je dat er tot 150.000 bloemen nodig zijn om slechts 1 kg saffraan te produceren?

 

Als je van hartige gerechten houdt, proef dan een Fouace Angevine. Het is een klein ovengebakken broodje gevuld met champignons, boter, witte bonen of paté. En voor de zoetekauwen, probeer Pralines de Montargis - gegrilde amandelen bedekt met karamel. Heerlijk!

 

Op slechts 1 uur en 30 minuten van Parijs liggen de kastelen van de Loirevallei, die 280 kilometer aan prachtige landschappen beslaat, met 23 schitterende kastelen om te verkennen. Ga terug in de tijd met renaissancehuizen en middeleeuwse forten en maak een wandeling door hun prachtige, lichte tuinen die bloeien met allerlei soorten bloemen en groenten. En als je op zoek bent naar iets romantisch, bezoek dan de ‘tuin van duizend rozen’ in de Jardin de Roquelin en de Les Chemins de la rose de Doué-la-Fontaine.

 

Er zijn veel manieren om de grootsheid van de Loirevallei te ontdekken: wandel langs de Grande Randonnée (lange afstandsvoetpad), leun achterover en kijk de wereld voorbij zoeven in het comfort van een treinwagon, of spring aan boord van een boot en geniet van een ontspannen cruise!

 

Laad de auto vol en ontdek het wonder van de Loirevallei voor een magische vakantie vol onvergetelijke herinneringen!

Laat je verrassen door de Tuin van Frankrijk

 

Boek voor een werkelijk betoverende vakantie een reis naar de Loirevallei. Met zijn sprookjesachtige omgeving, een overvloed aan kastelen en prachtige landschappen, is het geen wonder dat het bekend staat als...

Meer weergeven Minder weergeven

Vaar rechtstreeks van Rosslare naar Cherbourg

Geniet van een reis naar Frankrijk

Vanaf € 249 single, auto en chauffeur

Vaar rechtstreeks van Rosslare naar Cherbourg

Geniet van een reis naar Frankrijk

Vanaf € 249 single, auto en chauffeur

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.