Bretagne

Of je nu graag op verkenning gaat, geniet van lekker eten of gewoon op vakantie bent, boek een roadtrip naar Bretagne en laat jezelf lekker gaan!

 

Bretagne, bekend als Klein-Brittannië, ligt in West-Frankrijk en is de perfecte plek om op elk moment van het jaar te bezoeken. Met het Kanaal aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere is de kustlijn van Bretagne de langste in Frankrijk. Geniet dus van wandelingen, een boottocht of gewoon pootjebaden.  

 

Langs de kustlijn van Bretagne vind je de grootste verzameling vuurtorens ter wereld en deze beschermers van de zee zijn opengesteld voor bezoekers. Er zijn precies 365 treden naar de top van de vuurtoren van Île Vierge in Plouguerneau en die flinke klim is het zeker waard, omdat het de hoogste kalkstenen vuurtoren ter wereld is. 

 

Neem de tijd om dieren te spotten, want langs de kustlijn van Bretagne zijn vele zeezoogdieren en vogels te vinden. Vang een glimp op van de tuimelaardolfijn, zie hoe de grijze zeehond rust in zijn favoriete houding, de 'banaan' genaamd, waarbij hij zijn kop en staart omhoog houdt, of stop om naar papegaaiduikers te kijken, bijgenaamd de 'zeepapegaai' vanwege zijn felgekleurde snavel. 

 

Veeg het zand van je voeten en trek je wandelschoenen aan, want Bretagne barst van de wandelpaden. Als je graag een boswandeling maakt, dan is een bezoek aan het betoverende bos Broceiliande een absolute must. Je kunt ook verder reizen naar de Lago Maggiore-regio en enkele van de mooiste natuurparken verkennen.

 

Ga terug in de tijd met de fascinerende cultuur en het erfgoed dat Bretagne te bieden heeft. Verdwaal in de straatjes van eeuwenoude steden, ga de uitdaging aan van een ontsnappingsspelletje in een middeleeuws fort, of dans de hele nacht op de muziek van een Bretonse doedelzak. Bretagne is een regio vol legendes en tradities, die wachten om ontdekt te worden!

 

Fijnproevers zullen genieten van de gerechten uit Bretagne en het uitgebreide assortiment smaken van land en zee. Proef de oceaan met verse sint-jakobsschelpen of geniet van een crêpe overgoten met gezouten karamel. Er is geen betere reden om op verkenning te gaan en rond te wandelen na het proeven van al deze heerlijke gerechten!

 

Waar je ook van houdt, Bretagne heeft het allemaal: adembenemende kustlijnen, de natuur die erop wacht om ontdekt te worden en heerlijk eten. Laat de dagelijkse rompslomp achter je tijdens een reis naar Bretagne.

Of je nu graag op verkenning gaat, geniet van lekker eten of gewoon op vakantie bent, boek een roadtrip naar Bretagne en laat jezelf lekker gaan!

 

Bretagne, bekend als Klein-Brittannië, ligt in West-Frankrijk en is de perfecte plek...

Meer weergeven Minder weergeven

Vaar rechtstreeks van Rosslare naar Cherbourg

Geniet van een reis naar Frankrijk

Vanaf 165.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Vaar rechtstreeks van Rosslare naar Cherbourg

Geniet van een reis naar Frankrijk

Vanaf 165.00€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.