Noorwegen per ferry voor een reis met een verschil!

Welkom in het paradijs voor autovakanties!

 

Je weet dat we van een roadtrip houden! We weten dat jij van een roadtrip houdt! En hoewel Europa in zijn geheel, van Ierland in het westen tot Letland in het oosten, een aantal ongelooflijk mooie ritten over elk soort terrein biedt, is Noorwegen moeilijk te verslaan als het gaat om roadtrips op twee of vier wielen die je eens in je leven gemaakt moet hebben...  En alles is voor je uitgestippeld.

 

Noorwegen heeft niet minder dan 18 bekroonde schilderachtige routes om aan te bevelen. Dit zijn de mooiste wegen van het land, met in totaal 2136 km aan kust- en plattelandswegen, land- en zeegezichten, prachtige panorama's en adembenemende uitzichten. Onderweg hebben de Noren genoeg aandacht besteed aan de bouw van architectonische hoogtepunten om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten - platforms die de zwaartekracht trotseren en bruggen die spectaculaire watervallen overspannen. Over watervallen gesproken: aangezien plaspauzes zo'n belangrijk onderdeel uitmaken van een epische roadtrip, denken we dat je ook onder de indruk zult zijn van de rustplaatsen, waarvan vele zelfs beschikken over designvoorzieningen.

 

Kunstinstallaties zijn een geweldig onderdeel van de Noorse roadtrip-ervaring en dompelen je op originele en verrassende wijze volledig onder in de natuurlijke belevenis.

 

Onze favoriete schilderachtige route - en ook een van National Geographic ('Een van de 101 mooiste autoritten ter wereld'), is Kystriksveien. Deze 650 km lange kustroute neemt je mee langs de kust van Helgeland, via interessante omwegen zoals het Kustmuseum van Rørvik en het geologische nationale monument van Noorwegen, het rode eiland Leka. Rijd van zuid naar noord, beginnend in Steinkjer in Trøndelag en je eindigt in Bodø, net ten noorden van de poolcirkel, het land van de middernachtzon, en de kleine 'hoofdstad' van Nordland met een cultureel centrum in Kulturkvartalet Stormen dat een bezoek waard is. Bodø is ook de Europese Culturele Hoofdstad van 2024, dus elk moment is nu een goed moment om te gaan!

 

Tijdens deze rit kom je ook langs Torghatten, het beroemdste herkenningspunt van Noorwegen: een berg met een gat in het midden! Of in Vega, een archipel die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, zijn er 6500 eilanden met vele rode vissersdorpjes te verkennen.

 

Als het noorderlicht zien op je bucketlist staat wanneer je naar Noorwegen reist, moet Tromsø je nummer 1-bestemming zijn. Natuurlijk is het poollicht nooit gegarandeerd, maar als je je tussen september en april in het hart van de aurorazone begeeft, maak je de grootste kans. Tromsø heeft ook de meeste bars en restaurants per hoofd van de bevolking in het land.

 

Dat is meer dan Oslo - hoewel we weten dat deze hoofdstad de bezoeker een ongelooflijk welkom biedt. Deze moderne stad uit de 21e eeuw blijft zich ontwikkelen - goed te zien in de veranderende skyline - en er is altijd iets nieuws om te verkennen. Het is een stad die dicht bij de natuur ligt en een ontspannen sfeer heeft. Trek er zeker op uit voor een belevenis in de buitenlucht - het bos is nooit ver weg - of ga ziplinen of skiën voor een opwindende ervaring. En als je Oslo nog nooit als gastronomische bestemming hebt gezien, dan heb je het mis. De stad gooit hoge ogen als het om smaak gaat, en op nieuw culinair gebied is er veel en van alles te ontdekken, van streetfood tot verfijnd dineren.

 

Zoals ze zeggen in Noorwegen – Skål!

Welkom in het paradijs voor autovakanties!

 

Je weet dat we van een roadtrip houden! We weten dat jij van een roadtrip houdt! En hoewel Europa in zijn geheel, van Ierland in het westen tot Letland in het oosten, een aantal...

Meer weergeven Minder weergeven

Kies je route via Zweden...

Geniet van een reis naar Noorwegen

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Havenlocaties

Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden

Stena Line heeft twee terminals in Goteborg, één naar Kiel, Duitsland en deze terminal voor reizigers die naar Frederikshavn, Denemarken, reizen. De terminal voor Denemarken ligt verder oostelijk aan de rivier de Gota, dicht bij het district Masthugget. De terminal is goed aangegeven vanaf de E6 en kan ook met de tram worden bereikt.

 

Let op: je kunt bij vertrek buiten de openingstijden van de terminal of voor vertrek allen per auto aan boord van de Stena Vinga. Instappen als voetpassagier is op deze afvaarten niet mogelijk. 

De haven van Trelleborg is de meest zuidelijke in Zweden en staat bekend als de toegangspoort tussen Scandinavië en Centraal-Europa. De haven is makkelijk te voet bereikbaar vanuit het centrum van Trelleborg of met de bus, trein of auto.

Selecteer bestemmingen

Kies je route via Zweden...

Geniet van een reis naar Noorwegen

Vanaf € 194 single, auto, chauffeur & hut

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.