Trondheim

Van stadsgezicht tot landschappen.

 

Trondheim in centraal Noorwegen, gelegen aan een fjord met dezelfde naam, op ongeveer 6 uur ten noorden van Oslo, is rijk aan geschiedenis, avontuur en charme. Haar rijkdom aan ervaringen en prachtige landschappen maken het perfect voor een weekendje weg of een gezinsvakantie. 

 

In Trondheim gaat 1000 jaar geschiedenis samen met een unieke moderne flair. De stad herbergt ook de meest noordelijke gotische kathedraal ter wereld, de Nidaros kathedraal, en het historische Fort Kristiansten, dat werd gebouwd na de grote stadsbrand van 1681 en een prachtig uitzicht biedt. En als je zin hebt in een koninklijke ervaring, bezoek dan Stiftsgården: de majestueuze zalen van de koninklijke residentie zijn in de zomermaanden open voor rondleidingen.

 

Aan de moderne kant van het spectrum is de hippe wijk Bakklandet een populaire ontmoetingsplek waar je te voet of op een gehuurde fiets over de geplaveide straatjes kunt dwalen. Dit is ook de plek waar 's werelds eerste fietslift te vinden is: De "Trampe" tilt mensen (en hun fietsen) de steile helling op van vlakbij de iconische Oude Stadsbrug naar het historische fort. 

 

Trondheim Torg is een druk stadsplein met restaurants en winkels die extra magisch wordt als het tijdens de feestdagen verandert in een kerstmarkt. Niet ver van het centrum ligt het winkelcentrum Solsiden, met populaire modemerken en een rijk aanbod aan restaurants.

 

Tegenwoordig staat Trondheim bekend als een van de beste plaatsen om de smaken van Noorwegen te ervaren. Met de bijnaam "Huis van de Scandinavische smaken" is de stad een uitstekende bestemming voor fijnproevers, dankzij de inventieve koks en de aandacht voor regionale, seizoensgebonden ingrediënten in de hele stad. Voor bierliefhebbers bieden de Hammerhead Brouwerij, de Austmann Brouwerij en de E.C. Dahls Brouwerij geweldige manieren om de Noorse brouwtradities te proeven.

 

Natuurlijk is Trondheim niet alleen een leuke stad: het is een toegangspoort tot de ongelooflijke natuurlijke speeltuin van Noorwegen in de fjord en daarbuiten. Bezoek Ilabekken, een blauwgroene corridor die de stad verbindt met het natuurreservaat Bymarka. Deze wandelroute begint dicht bij het stadscentrum en eindigt bij Theisendammen, een van de populairste meren van Trondheim om in te zwemmen.

 

Wil je de krijger in je losmaken? Neem deel aan de vijfdaagse ervaring die bekend staat als Go Viking: je zult ontdekken hoe je moet overleven in de natuur en leren hoe je voedsel bereidt en klaarmaakt boven een open vuur. Als je op zoek bent naar een korte maar uitdagende wandeling, ga dan naar Gråkallen: perfect voor gezinnen, met op de top een prachtig uitzicht over Trondheim. En als je geluk hebt, kun je in de wintermaanden zelfs het noorderlicht zien.

 

In Trondheim leven modern en oud in harmonie, en een prachtige natuur en een levendige stadservaring wachten op je om je te verwelkomen. Het is de Noorse ervaring waar je van gedroomd hebt. 

Van stadsgezicht tot landschappen.

 

Trondheim in centraal Noorwegen, gelegen aan een fjord met dezelfde naam, op ongeveer 6 uur ten noorden van Oslo, is rijk aan geschiedenis, avontuur en charme. Haar rijkdom aan ervaringen en prachtige landschappen maken het...

Meer weergeven Minder weergeven

Reizen via Göteborg en Trelleborg

Bezoek Trondheim

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Afbeelding van de accommodatie

Britannia Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Clarion Hotel Trondheim

Afbeelding van de accommodatie

Scandic Nidelven

Afbeelding van de accommodatie

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Afbeelding van de accommodatie

Scandic Bakklandet

Afbeelding van de accommodatie

Comfort Hotel Trondheim

Afbeelding van de accommodatie

Quality Hotel Augustin

Afbeelding van de accommodatie

Chesterfield Hotel

Afbeelding van de accommodatie

Clarion Collection Hotel Grand Olav

Reizen via Göteborg en Trelleborg

Bezoek Trondheim

Vanaf 91.11€ enkele reis, auto met bestuurder

Ontdek meer bestemmingen

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.