Zoek & boek

Mobiele netwerk en Wi-Fi aan boord

In contact blijven met de rest van de wereld terwijl je met ons reist


Gratis internet aan boord van onze schepen
Wi-Fi aan boord onze Stena Line ferry's

In de haven/terminal

Gratis Wi-Fi is momenteel beschikbaar in onze havens. Zo haal je het meeste uit je tijd tussen het inchecken en instappen. Kies Wi-Fi netwerk 'Stena Free wifi'* (beschikbaar gesteld door The Cloud) en accepteer de voorwaarden voor gratis internet.

* Netwerknaam in Hoek van Holland. In andere havens kan netwerknaam afwijken.

Aan boord
Gratis internet in openbare ruimtes op alle Stena Line routes
Op alle Stena Line routes is in de openbare ruimtes gratis internet beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen is het netwerk 'Stena Line Guest Wifi' te selecteren als je aan boord bent en het web is binnen handbereik.

Let op: Je dient er rekening mee te houden dat het netwerk nooit sneller is dan de breedband bij je thuis of op andere locaties op het vaste land. Dit komt, omdat het dataverkeer aan boord van de schepen via de satelliet verloopt. De snelheid van het netwerk hangt dus af van beschikbare bandbreedte die door de satelliet wordt geleverd. Met deze service is het niet mogelijk gebruik te maken van streaming media sites, zoals Netflix, YouTube, online games en Skype.

Betaald internet in de hutten van Stena Britannica en Stena Hollandica
Aan boord van onze schepen naar Engeland, Stena Hollandica en Stena Britannica bieden we een betaalde Premium Wi-Fi-service die beschikbaar is in alle hutten èn uiteraard ook in de openbare ruimtes op dek 9. Vraag voor meer informatie bij onze Guest Service aan boord.

Open jouw Wi-Fi instellingen en kies Premium Wi-Fi. Kies en betaal je product.

 

Internet Surf Light
Surf Light

  • 1 uur internetten
  • Prijs €3,90

Surf Large
Surf Large

  • 3 uur internetten
  • Prijs €5,90

Internet Surf One Way
Surf One Way

  • 7 uur internetten
  • Prijs €10,90

Bellen aan boord van de Stena Line schepen

Aan boord

Uiteraard kun je bij ons tijdens de overtocht jouw mobiele telefoon gebruiken. Het is echter belangrijk te weten dat het mobiele netwerk wordt beheerd door Maritime Communications Partner (MCP). Dit is een internationale GSM Netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld als het schip op zee is. De kosten voor het ontvangen en bellen en/of SMS-en zullen hoger zijn dan die voor het gebruik aan wal. Stena Line heeft hier helaas geen invloed op.

Wanneer je mobiele telefoon verbinding maakt met het MCP-netwerk, krijg je een SMS om je te informeren dat je verbonden bent met dit netwerk. Hoe hoog het tarief is, hangt af van de afspraken die jouw telefoonprovider heeft gemaakt met MCP. Wij adviseren je daarom vooraf je telefoonprovider te raadplegen.

GEEN EU-ROAMING AAN BOORD
De EU heeft besloten roamingkosten binnen de EU te verwijderen. Dit betekent dat er geen extra kosten worden gefactureerd wanneer je je telefoon gebruikt voor spraak of data in een ander EU-land.

Aan boord van de Stena Line schepen is EU-roaming niet beschikbaar, omdat de schepen in internationale wateren opereren. Tarieven voor roaming op zee zijn beschikbaar bij je mobiele provider.

Als je online wilt gaan met je mobiele apparaat of computer, raden we je aan onze gratis Wi-Fi 'Stena Line Guest Wifi' te gebruiken.