Zoek & boek

Mobiele netwerk en Wi-Fi aan boord

In contact blijven met de rest van de wereld terwijl u met ons reist


Gratis internet aan boord van onze schepen

In de haven

Gratis Wi-Fi is momenteel beschikbaar in onze havens. Zo haalt u het meeste uit uw tijd tussen het inchecken en instappen! Kies Wi-Fi netwerk 'Stena Free wifi' (beschikbaar gesteld door The Cloud) en accepteer de voorwaarden voor gratis internet.

 

Wi-Fi aan boord

Aan boord van onze schepen naar Engeland, Stena Hollandica en Stena Britannica bieden we een betaalde Premium Wi-Fi-service die beschikbaar is in alle openbare ruimtes en hutten. Vraag voor meer informatie bij onze Guest Service aan boord.

Als u een laptop, tablet of smartphone heeft, kunt u gratis surfen op het internet op alle Stena Line routes. Het enige wat u hoeft te doen is het netwerk 'Internet@Sea' te selecteren als u aan boord bent en het web is binnen handbereik!

Let op: We zijn verheugd deze gratis dienst aan te kunnen bieden. Het netwerk 'Internet@Sea' zal echter nooit sneller zijn als de breedband bij u thuis of op andere locaties op het vaste land. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het gevolg van de technologie achter de dienst.

Het is een beetje complex, maar we leggen het u graag uit. Al onze schepen hebben een satellietantenne die het signaal van het schip naar een satelliet op 56.000 kilometer afstand de ruimte in stuurt. De satelliet stuurt daarop weer een signaal terug naar de aarde. De snelheid van het netwerk 'Internet@Sea' zal ook variëren door de beschikbare bandbreedte die door satelliet wordt geleverd. Dit hangt mede af van de hoeveelheid gebruikers en schepen die deze dienst tegelijkertijd gebruiken.

Om de service te verbeteren en efficiënt gebruik te maken van de beschikbare bandbreedte, hebben we de toegang tot streaming media sites, zoals Netflix, YouTube, online games, Skype, enz. geblokkeerd.

 

Bellen aan boord

Uiteraard kunt u bij ons tijdens de overtocht uw mobiele telefoon gebruiken. Het is echter belangrijk te weten dat het mobiele netwerk wordt beheerd door Maritime Communications Partner (MCP). Dit is een internationale GSM Netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld als het schip op zee is. De kosten voor het ontvangen en bellen en/of SMS-en zullen hoger zijn dan die voor het gebruik aan wal. Stena Line heeft hier helaas geen invloed op.

Wanneer uw mobiele telefoon verbinding maakt met het MCP-netwerk, krijgt u een SMS om u te informeren dat u verbonden bent met dit netwerk. Hoe hoog het tarief is, hangt af van de afspraken die uw telefoonprovider heeft gemaakt met MCP. Wij adviseren u daarom vooraf uw telefoonprovider te raadplegen.

GEEN EU-ROAMING AAN BOORD
Vanaf 15 juni 2017 heeft de EU besloten roamingkosten binnen de EU te verwijderen. Dit betekent dat er geen extra kosten worden gefactureerd wanneer u uw telefoon gebruikt voor spraak of data in een ander EU-land.

Aan boord van de Stena Line schepen is EU-roaming niet beschikbaar, omdat de schepen in internationale wateren opereren. Tarieven voor roaming op zee zijn beschikbaar bij uw mobiele provider.

Als u online wilt gaan met uw mobiele apparaat of computer, raden we u aan onze gratis Wi-Fi ‘Internet@sea’ te gebruiken.