Zoek & boek

Aan boord van de schepen


Wat zijn de kosten als ik mijn mobiele telefoon aan boord gebruik?

Uiteraard kunt u bij ons tijdens de overtocht uw mobiele telefoon gebruiken. Het is echter belangrijk te weten dat het mobiele netwerk wordt beheerd door Maritime Communications Partner (MCP). Dit is een internationale GSM Netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld als het schip op zee is. De kosten voor het ontvangen en bellen en/of SMS-en zullen hoger zijn dan die voor het gebruik aan wal. Stena Line heeft hier helaas geen invloed op.

Wanneer uw mobiele telefoon verbinding maakt met het MCP-netwerk, krijgt u een SMS om u te informeren dat u verbonden bent met dit netwerk. Hoe hoog het tarief is, hangt af van de afspraken die uw telefoonprovider heeft gemaakt met MCP. Wij adviseren u daarom vooraf uw telefoonprovider te raadplegen.


Geen EU-roaming aan boord

Vanaf 15 juni 2017 heeft de EU besloten roamingkosten binnen de EU te verwijderen. Dit betekent dat er geen extra kosten worden gefactureerd wanneer u uw telefoon gebruikt voor spraak of data in een ander EU-land.

Aan boord van de Stena Line schepen is EU-roaming niet beschikbaar, omdat de schepen in internationale wateren opereren. Tarieven voor roaming op zee zijn beschikbaar bij uw mobiele provider.

Als u online wilt gaan met uw mobiele apparaat of computer, raden we u aan onze gratis Wi-Fi 'Stena Line Guest Wifi' te gebruiken.