Zoek & boek

Stena Germanica - Milieuvriendelijk

Van "Groen" naar "Super Groen"

Aangezien bijna 90% van de wereldhandel over zee wordt vervoerd, heeft de scheepvaart en ferrymaatschappij Stena Line een grote verantwoordelijkheid om mensen en goederen zo milieuvriendelijk mogelijk te vervoeren. Methanol als brandstof is een stap in de goede richting.Nieuwe wetten

De uitstoot van zwavel door vrachtschepen is per 1 januari 2015 stevig aan banden gelegd. Dit heeft Stena Line gedwongen om innovatiever dan vroeger te denken. Er zijn verschillende manieren om de milieuprestaties van een veerboot te verbeteren, bijvoorbeeld, door het opnemen van scrubbers en het gebruik van aardgas.

Door het gebruik van methanol worden nauwelijks zwavel en roetdeeltjes uitgestoten en is de emissie van stikstofoxiden veel lager. De uitlaatgassen bestaan hoofdzakelijk uit waterdamp en koolstofdioxide. Daardoor is methanol een van de meest milieuvriendelijke brandstoffen. Het gebruik van methanol levert schonere lucht en schoner water. Als methanol in de zee zou lekken dan lost het op en verdwijnt volledig. Dit betekent dat als alle ferry's met methanol zouden worden uitgerust, er minder milieubelastende ongevallen zouden gebeuren.


HET MILIEU IN FOCUS

Stena Line richt zich op innovaties die zowel voor onze klanten, de maatschappij als het milieu ten goede komen. Om negatieve effecten op het milieu te verminderen, hebben we ons gericht op het verminderen van ons energieverbruik. Nu zijn we de eerste ferrymaatschappij in de wereld die een veerboot op methanol laat varen. Hiermee kan de scheepvaart het schoonste transport worden. Stena Line heeft een grote stap gezet op weg naar een fossiele en koolstof-neutraal transport.