Haven van Goteborg (naar Kiel)

Elof Lindälvs gata, 414 55, Göteborg, Zweden
Elof Lindälvs gata, 414 55, Göteborg, Zweden

Stena Line heeft twee terminals in Goteborg, één naar Kiel, Duitsland en deze terminal voor reizigers die naar Frederikshavn, Denemarken, reizen. De terminal voor Denemarken ligt verder oostelijk aan de rivier de Gota, dicht bij de Alvsborgsbron-brug. De terminal is goed aangegeven vanaf de E6 en kan ook met de tram worden bereikt.

Openingstijden

maandag - vrijdag: 14:00 - 18:45

zaterdag - zondag: 14:00 - 17:45

Locatie

GPS: 57.6938, 11.9144

 

Adres: Duitsland Terminal, Elof Lindalvs gata, 414 55, Goteborg, Zweden.

 

Rij over de snelweg E6 van het noorden naar Malmo en neem vervolgens de afslag Frederikshavn na de Tingstadstunneln. Volg de borden met het grote ferrysymbool en rij verder naar het centrum van Frolunda (Zuid) door de Gota-tunnel (E45). Volg vervolgens de borden naar Kiel, Klippan, Mariaplan en ga rechtsaf de Jaegerdorff op.

Als je vanuit het zuiden op de snelweg E6 rijdt, neem je de afslag richting Garda South, Orgryte en volg je vervolgens de borden met het ferrysymbool.

 

Parkeren

Je vindt parkeerplaatsen direct buiten de centrale Stena Line ferryterminal. Houd er rekening mee dat de parkeerplaats kan overstromen bij slecht weer, dus parkeren is op eigen risico.

Verdere parkeermogelijkheden zijn te vinden op aimopark.se/stader/goteborg/tysklandsterminalen/.

 

Parkeerkosten

per dag: 130 SEK

Het is mogelijk om vanaf vele Zweedse bestemmingen naar het centraal station van Göteborg te reizen. Je kunt de ferryterminal bereiken vanuit het stadscentrum van Gothenburg met de openbare tram 3 of 9, door uit te stappen bij Chapmans Torg.

 

Vanaf het tramstation is het ongeveer 5 minuten lopen naar de terminal.

Het is mogelijk om met de bus naar de ferryterminal van Stena Line te reizen en uit te stappen bij de halte Chapmans Torg.

 

Vanaf deze bushalte is het ongeveer 5 minuten lopen, waarbij je de borden volgt. Als alternatief brengt tram 3 of 9 je rechtstreeks naar en van het centraal station.

 

Ga naar www.vasttrafik.se voor meer informatie

Je kunt een taxi nemen naast het platform op het centraal station en ook direct buiten het busstation. Het is ook mogelijk om vooraf taxi's te boeken door het volgende nummer te bellen: +46 31 650 000.

Tickets & reservations

Icon
Title
Tickets en reserveringen

Toilets

Icon
Title
Toiletten

Passenger Lounge

Icon
Title
Passagierslounge

Wi-Fi

Icon
Title
Gratis Wifi

Disability assistance

Icon
Title
Hulp bij beperking

Short term car park (payable)

Icon
Title
Kort parkeren (betaald)

Long term car park (payable)

Icon
Title
Lang parkeren (betaald)

Drop off area

Icon
Title
Aflevergebied

Disabled toilets

Icon
Title
Toiletten voor mindervaliden

Klantenservice

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je boeking? Neem contact op met onze klantenservice of vind de antwoorden op de meest voorkomende vragen in onze Veelgestelde vragen.