Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Als je met de auto reist, is er geen limiet aan de hoeveelheid bagage die je in je voertuig mag meenemen, omdat deze in je voertuig op ons autodek blijft.

 

Voor voetpassagiers die naar Zweden, Denemarken, Duitsland, Letland en Polen reizen, is er geen limiet aan de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen. Je moet deze bagage echter wel zelf aan boord kunnen meenemen.  

 

Voor voetpassagiers die vanuit Ierland naar Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk reizen, is er geen limiet aan de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen. Handbagage mag echter niet groter zijn dan 60 cm x 50 cm x 40 cm en je moet het zelf kunnen dragen.  Als je reist met bagage die groter is dan dit, moet deze bagage worden ingecheckt voordat je aan boord gaat.  Je bagage wordt veilig opgeborgen tijdens de afvaart en kan bij aankomst in de terminal worden opgehaald. Je hebt tijdens de overtocht geen toegang tot je bagage, dus zorg ervoor dat je alle benodigde artikelen verwijdert voordat je deze incheckt.

 

Als je te voet of met Trein & Overtocht op onze route tussen Harwich en Hoek van Holland, mag je naast handbagage ook twee stuks bagage meenemen, met een gewicht tot 20 kg.

 

Passagiers die op een dagtocht reizen op onze routes op de Ierse Zee of Noordzeer, mogen één stuk bagage meenemen. Alle extra bagagestukken worden naar ons goeddunken in rekening gebracht.

 

Wanneer je tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU reist, gelden er beperkingen voor wat je mag meenemen. Zorg ervoor dat je bekend bent met deze regels voordat je op reis gaat.

Beperkte artikelen voor personen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar een EU-land reizen.

Beperkte artikelen voor personen die vanuit een EU-land naar het Verenigd Koninkrijk reizen.