Hoe lang voor vertrek moet ik inchecken?

Inchecktijden variëren afhankelijk van de ferry en de haven waar je vandaan reist en zijn te vinden in de boekingsbevestiging op je e-ticket. 

 

Inchecken met een voertuig:

Passagiers die met een voertuig reizen, moeten de borden voor de incheckbalies volgen. Toon je e-ticket en andere relevante documentatie aan onze incheckmedewerkers. Zij checken je met plezier in voor je overtocht. Zodra ze klaar zijn, leiden ze je naar de relevante rijstrook ter voorbereiding op het instappen. 

 

Inchecken zonder voertuig: 

Voetpassagiers kunnen inchecken in de passagiersterminal bij een van onze balies of, indien beschikbaar, bij een van onze selfservicekiosken. Als je incheckt bij een kiosk, scan dan de barcode op je e-ticket en er wordt een instapkaart voor je afgedrukt. Indien nodig helpt een van onze personeelsleden je met plezier op weg. 

Houd er rekening mee dat het niet op tijd arriveren voor het inchecken kan leiden tot annulering van je boeking zonder restitutie.

Passagiers worden ook verzocht om ervoor te zorgen dat ze de nodige reisidentificatie en -documenten (zoals paspoorten en visa) bij de hand hebben voordat ze in de haven aankomen. Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier niet in staat is om de relevante vergunningen te verkrijgen die vereist zijn voor een grensoverschrijdende reis.   

 

Ferry en Treinpassagiers:

Als je een ticket voor Ferry en Trein hebt geboekt, houd er dan rekening mee dat sommige treinaankomsten als onderdeel van de ferry en treindiensten mogelijk gepland staan na de laatste inchecktijd. Passagiers kunnen erop rekenen dat ze nog steeds aan boord mogen. Mochten treindiensten vertraagd zijn, dan wachten afvaarten mogelijk op deze voetpassagiers, afhankelijk van het oordeel van de kapitein.

 

Haven van Belfast (naar Cairnryan) en haven van Cairnryan

Inchecken voor auto's gaat 2 uur voor vertrek open en sluit 45 minuten voor vertrek.

Inchecken voor voetpassagiers, inclusief ferry en treinpassagiers, gaat 1 uur en 45 minuten voor vertrek open en sluit 45 minuten voor vertrek.

 

Haven van Belfast (naar Liverpool) en haven van Liverpool

Het inchecken voor de afvaart van 10:30 uur is vanaf 08:00 uur geopend voor voertuigen en voetpassagiers en sluit om 09:30 uur.

Het inchecken voor de afvaart van 22:30 uur is vanaf 19:30 uur geopend voor voertuigen en voetpassagiers en sluit om 21:30 uur.

 

Haven van Dublin en haven van Holyhead

Inchecken voor auto's sluit 30 minuten voor vertrek. Inchecken voor voetpassagiers sluit 40 minuten voor vertrek.

 

Haven Rosslare en haven van Fishguard

Inchecken voor auto's gaat 3 uur voor vertrek open en sluit 30 minuten voor vertrek.

Inchecken voor voetpassagiers, inclusief Ferry en Treinpassagiers, gaat 1 uur en 30 minuten voor vertrek open en sluit 30 minuten voor vertrek.

 

Haven van Harwich

Voor de afvaart met vertrek om 9:00 uur, start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 7:45 uur en sluit om 8:15 uur. 

Voor de afvaart met vertrek om 23:00 uur start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 20:30 uur en sluit om 22:15 uur. Van half mei tot september op drukke afvaarten, kun je om 19:30 uur inchecken.

 

Omdat je reist vanuit een land buiten de EU/Schengen, gelden andere inreisregels. Grenscontroles kunnen langer duren omdat de douane je bagage en reisdocumenten kan controleren.

 

Haven van Hoek van Holland

Voor de afvaart met vertrek om 14:15 uur (ma-za) start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 12:30 uur en sluit om 13:30 uur. Van half mei tot september, start de check-in om 11:30 uur voor voertuigen en voetpassagiers.

Voor de afvaart met vertrek om 13:45 uur (zo) start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 12:15 uur en sluit om 13:00 uur.

Voor de afvaart met vertrek om 22:00 uur start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 18:45 uur en sluit om 21:15 uur. Van half mei tot september start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 18:15 uur.

 

Omdat je reist naar een land buiten de EU/Schengen, gelden er andere inreisregels. Grenscontroles duren mogelijk langer omdat de douane je bagage en reisdocumenten kan controleren.

 

Haven van Cherbourg

Inchecken voor voertuigen sluit 60 minuten voor vertrek. Voetpassagiers kunnen hun tickets ophalen vanaf 12:00 uur op woensdag en vrijdag en vanaf 10:00 uur op zondag. Inchecken voor voetpassagiers sluit 60 minuten voor vertrek.

 

De havens van Göteborg (naar Denemarken) en Frederikshavn

Inchecken begint 60 minuten voor vertrek wanneer je met een voertuig reist en 45 minuten voor vertrek voor voetpassagiers. Inchecken is mogelijk tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. 

 

Haven van Göteborg (naar Kiel)

Inchecken is mogelijk vanaf 17:00 uur (maandag t/m vrijdag) en vanaf 16:00 uur (zaterdag en zondag) en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd voor voetpassagiers en 60 minuten voor de geplande vertrektijd wanneer je met een voertuig reist. 

 

Haven van Kiel

Van 17 juni tot 21 augustus 2022 start het inchecken elke dag vanaf 14:00 uur en sluit het 30 minuten voor de geplande vertrektijd voor voertuigen en voetpassagiers. Instappen begint om 15:00 uur

 

Buiten deze datums kun je van maandag tot en met vrijdag vanaf 16:00 uur inchecken en zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur. Het inchecken sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd voor voertuigen en voetpassagiers. Het aan boord gaan begint om 17:00 uur van maandag - vrijdag en om 16:00 uur op zaterdag en zondag.

 

Zweedse cruisepassagiers kunnen vanaf 13:15 uur via loopbrug aan boord gaan.

 

Havens van Halmstad en Grenaa

Voetpassagiers kunnen alleen tussen 27 juni en 14 augustus vanuit de haven van Halmstad reizen. Buiten deze datums moeten passagiers met een voertuig reizen. Wanneer er een reis voor voetpassagiers beschikbaar is, kun je inchecken bij het centraal station van Halmstad. Houd er rekening mee dat er geen mogelijkheid is voor voetpassagiers om in te checken in de haven; alleen passagiers met voertuigen kunnen inchecken in de haven. Inchecken als voetpassagier bij het centraal station van Halmstad opent 75 minuten voor vertrek en sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd van de ferry. Een shuttlebus van Stena Line brengt voetpassagiers van het centraal station naar de ferry. Zodra de bus het station heeft verlaten, kan hij niet meer stoppen om onderweg meer passagiers op te pikken.  

Personen mogen een fiets meenemen, maar volwassenen en kinderen moeten beschikken over een eigen fiets; baby's mogen reizen in een beveiligd fietsstoeltje of aanhanger die aan de fiets van een volwassene is bevestigd. Tandems en aanhangers voor jongere kinderen zijn ook toegestaan, maar iedereen moet een eigen stoel hebben. 

 

Voetpassagiers kunnen alleen vanuit Grenaa-haven reizen tussen 27 juni en 14 augustus. Het inchecken begint 45 minuten voor vertrek en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd

Personen mogen een fiets meenemen, maar volwassenen en kinderen moeten beschikken over een eigen fiets; baby's mogen reizen in een beveiligd fietsstoeltje of aanhanger die aan de fiets van een volwassene is bevestigd. Tandems en aanhangers voor jongere kinderen zijn ook toegestaan, maar iedereen moet een eigen stoel hebben. 

 

Voertuigen die vanuit de havens van Halmstad of Grenaa reizen: het inchecken begint 90 minuten voor vertrek en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd.  

 

Haven van Rostock

Het inchecken voor voertuigen sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd.

Voetpassagiers moeten hun tickets ten minste 45 minuten voor vertrek ophalen bij de vrachtbalie (de vrachtbalie is geopend van 05:30 tot 22:45 uur op ma - za en van 08:15 tot 22:15 uur op zo). Inchecken voor voetpassagiers sluit 30 minuten voor vertrek. De transferbus vertrekt 30 minuten voor vertrek, waarna er geen vervoer naar het schip beschikbaar is.

 

Haven van Trelleborg

Het inchecken sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd.

 

Havens van Karlskrona en Gdynia

Het inchecken sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd. Groepen van meer dan 20 personen moeten ten minste 90 minuten voor vertrek inchecken. 

Passagiers zijn verplicht om vóór aankomst in de haven de paspoort- en visumvoorschriften te lezen, Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier geen vergunning kan verkrijgen om de grens over te steken. Meer informatie is te vinden op www.msz.gov.pl 

 

Havens van Travemünde, Liepāja en Ventspils

Inchecken voor passagiers reizend zonder een voertuig sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd en 90 minuten voor passagiers reizend mét een voertuig.

 

Haven van Nynäshamn (alleen route Nynäshamn - Ventspils)

Inchecken voor passagiers reizend zonder een voertuig sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd en 90 minuten voor passagiers reizend mét een voertuig.

 

Havens van Hanko en Nynäshamn (alleen route Hanko - Nynäshamn)

Het inchecken voor passagiers bij de ferryterminal eindigt 60 minuten voordat de ferry vertrekt. Inchecken voor passagiers die zonder voertuig reizen is op deze route niet toegestaan.