Hoe lang voor vertrek moet ik inchecken?

Inchecktijden variëren afhankelijk van de ferry en de haven waar je vandaan reist en zijn te vinden in de boekingsbevestiging op je e-ticket. 

 

Inchecken met een voertuig:

Passagiers die met een voertuig reizen, moeten de borden voor de incheckbalies volgen. Toon je e-ticket en andere relevante documentatie aan onze incheckmedewerkers. Zij checken je met plezier in voor je overtocht. Zodra ze klaar zijn, leiden ze je naar de relevante rijstrook ter voorbereiding op het instappen. 

 

Inchecken zonder voertuig: 

Voetpassagiers kunnen inchecken in de passagiersterminal bij een van onze balies of, indien ze beschikbaar zijn, bij een van onze selfservicekiosken. Als je incheckt bij een kiosk, scan dan de barcode op je e-ticket en er wordt een instapkaart voor je afgedrukt. Indien nodig helpt een van onze personeelsleden je met plezier op weg. 

Houd er rekening mee dat het niet op tijd arriveren voor het inchecken kan leiden tot annulering van je boeking zonder restitutie.

Passagiers worden ook verzocht om ervoor te zorgen dat ze de nodige reisidentificatie en -documenten (zoals paspoorten en visa) bij de hand hebben voordat ze in de haven aankomen. Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier niet in staat is om de relevante vergunningen te verkrijgen die vereist zijn voor een grensoverschrijdende reis.   

 

Ferry en Trein-passagiers:

Als je een Ferry en Trein-ticket hebt geboekt, houd er dan rekening mee dat sommige treinaankomsten als onderdeel van de trein-en-overtochtdiensten mogelijk gepland staan na de laatste inchecktijd. Passagiers kunnen erop rekenen dat ze nog steeds aan boord mogen. Mochten treindiensten vertraagd zijn, dan wachten afvaarten mogelijk op deze voetpassagiers, afhankelijk van het oordeel van de kapitein.

 

Haven van Hoek van Holland

Voor de afvaart met vertrek om 14:15 uur (ma-za) is het voor voertuigen en voetpassagiers mogelijk om in te checken tussen 12:30 uur en 13:30 uur. Van half mei tot september, start de check-in om 11:30 uur voor voertuigen en voetpassagiers.

Voor de afvaart van 13:45 uur (zo) is het voor voertuigen en voetpassagiers mogelijk om in te checken tussen 12:15 uur en 13:00 uur.

Voor de afvaart van 22:00 uur is het voor voertuigen en voetpassagiers mogelijk om in te checken tussen 18:45 uur en 21:15 uur. Van half mei tot september start het inchecken voor voertuigen en voetpassagiers om 18:15 uur.

 

Omdat je naar een land buiten de EU/Schengen reist gelden er andere inreisregels. Grenscontroles duren mogelijk langer omdat de douane je bagage en reisdocumenten kan controleren.

 

Haven van Harwich

Voor de afvaart van 9:00 uur is het voor voertuigen en voetpassagiers mogelijk om in te checken tussen 7:45 uur en 8:15 uur. 

Voor de afvaart van 23:00 uur is het voor voertuigen en voetpassagiers mogelijk om in te checken tussen 20:30 uur en 22:15 uur. Van half mei tot september op drukke afvaarten, kun je om 19:30 uur inchecken.

 

Omdat je vanuit een land buiten de EU/Schengen reist gelden er andere inreisregels. Grenscontroles duren mogelijk langer omdat de douane je bagage en reisdocumenten kan controleren.

 

Haven van Belfast (naar Cairnryan) en haven van Cairnryan

Inchecken voor auto's is mogelijk vanaf twee uur voor vertrek tot 45 minuten voor vertrek.

Inchecken voor voetpassagiers, inclusief Ferry en Trein-passagiers is mogelijk vanaf 1 uur en 45 minuten voor vertrek tot 45 minuten voor vertrek.

 

Haven van Belfast (naar Liverpool) en haven van Liverpool

Inchecken voor de afvaart van 10:30 uur is mogelijk voor voertuigen en voetpassagiers tussen 08:00 uur en 09:30 uur.

Inchecken voor de afvaart van 22:30 uur is mogelijk voor voertuigen en voetpassagiers tussen 19:30 uur en 21:30 uur. Voor de afvaarten van 22.00 uur op maandag, sluit de check-in om 21.00 uur.

 

Haven van Dublin en haven van Holyhead

Inchecken voor auto's sluit 30 minuten voor vertrek. Inchecken voor voetpassagiers is mogelijk tot 40 minuten voor vertrek.

 

Haven van Rosslare

Inchecken voor voertuigen is mogelijk vanaf drie uur voor vertrek. Inchecken is mogelijk tot 30 minuten voor vertrek als je naar Fishguard reist en tot 45 minuten voor vertrek als je naar Cherbourg reist.

Inchecken voor voetpassagiers, inclusief Ferry en Trein-passagiers, is mogelijk vanaf anderhalf uur voor vertrek tot 30 minuten voor vertrek.

 

Haven van Fishguard

Inchecken voor voertuigen is mogelijk vanaf drie uur voor vertrek. De incheckbalie sluit 30 minuten voor vertrek.

Inchecken voor voetpassagiers, inclusief Ferry en Trein-passagiers, is mogelijk vanaf anderhalf uur voor vertrek tot 30 minuten voor vertrek.

 

Haven van Cherbourg

Inchecken voor voertuigen sluit 60 minuten voor vertrek. Voetpassagiers kunnen hun tickets ophalen vanaf 12:00 uur op woensdag en vrijdag en vanaf 10:00 uur op zondag. Inchecken voor voetpassagiers is mogelijk tot 60 minuten voor vertrek.

 

De havens van Göteborg (naar Denemarken) en Frederikshavn

Inchecken begint 60 minuten voor vertrek wanneer je met een voertuig reist en 45 minuten voor vertrek voor voetpassagiers. Inchecken is mogelijk tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. 

 

Haven van Göteborg (naar Kiel)

Tussen 21 juni en 17 augustus 2024 is de incheckbalie voor voertuigen en voetpassagiers elke dag vanaf 15:00 uur geopend tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. Het aan boord gaan begint om 15:00 uur voor voetpassagiers. Cruisepassagiers kunnen vanaf 14:00 uur aan boord gaan.

 

Buiten deze data is de incheckbalie voor voertuigen en voetpassagiers geopend op maandag - vrijdag om 16:00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur geopend tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. Het aan boord gaan begint van maandag - vrijdag om 17:00 uur en op zaterdag en zondag om 16:00 uur voor voetpassagiers.

Cruisepassagiers kunnen vanaf 14:00 uur aan boord gaan.

 

Haven van Kiel

Tussen 21 juni en 17 augustus 2024 is de incheckbalie voor voertuigen en voetpassagiers elke dag vanaf 14:00 uur geopend tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. Het aan boord gaan begint om 15:00 uur.

 

Buiten deze data is de incheckbalie voor voertuigen en voetpassagiers geopend op maandag - zondag vanaf 14.00 uur geopend tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd. Het aan boord gaan begint van maandag - vrijdag om 17:00 uur en op zaterdag en zondag om 16:00 uur.

Zweedse cruisepassagiers kunnen vanaf 13:15 uur via loopbrug aan boord gaan.

 

Havens van Halmstad en Grenaa

Je kunt niet als voetpassagier vanuit Halmstad of Grenaa reizen.

Personen mogen een fiets meenemen, maar volwassenen en kinderen moeten beschikken over een eigen fiets; baby's mogen reizen in een veilig fietsstoeltje of aanhanger die aan de fiets van een volwassene is bevestigd. Tandems en aanhangers voor jongere kinderen zijn ook toegestaan, maar iedereen moet een eigen zitplaats hebben. 

 

Voertuigen die vanuit de havens van Halmstad of Grenaa reizen: inchecken is mogelijk vanaf 90 minuten voor vertrek tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd.  

 

Haven van Rostock

Inchecken voor voertuigen is mogelijk tot 60 minuten voor de geplande vertrektijd.

Voetpassagiers moeten hun tickets ten minste 45 minuten voor vertrek ophalen bij de vrachtbalie (de vrachtbalie is op ma - za geopend van 05:30 tot 22:45 uur en op zo van 08:15 tot 22:15 uur). Inchecken voor voetpassagiers is mogelijk tot 30 minuten voor vertrek. De transferbus vertrekt 30 minuten voor vertrek. Daarna is er geen vervoer naar het schip beschikbaar.

 

Haven van Trelleborg

Inchecken is mogelijk tot 60 minuten voor de geplande vertrektijd.

Voetpassagiers en passagiers met fietsen dienen in te checken op Hamngatan 9, 231 42, Trelleborg.

 

Haven van Karlskrona en Gdynia

Inchecken is mogelijk tot 60 minuten voor de geplande vertrektijd. Groepen van meer dan 20 personen moeten ten minste 90 minuten voor vertrek inchecken. 

Passagiers zijn verplicht om vóór aankomst in de haven de paspoort- en visumvoorschriften te lezen. Stena Line is niet aansprakelijk in het geval dat een passagier geen vergunning kan verkrijgen om de grens over te steken. Meer informatie is te vinden op www.msz.gov.pl 

 

Haven van Travemünde en Liepāja

De registratie opent 2,5 uur voor vertrek in Travemünde en 3 uur voor vertrek in Liepāja. De check-in voor passagiers die zonder voertuig reizen sluit 60 minuten voor de geplande vertrektijd, en 90 minuten voor de geplande vertrektijd voor passagiers die met een voertuig reizen.

 

Haven van Nynäshamn en Ventspils

Inchecken is mogelijk vanaf 2,5 uur voor vertrek. Inchecken voor passagiers die zonder voertuig reizen is mogelijk tot 60 minuten voor de geplande vertrektijd, en voor passagiers die met een voertuig reizen tot 60 minuten voor vertrek.