Zoek & boek

Duurzaamheid binnen Stena Line

Stena Line zet haar strategische inspanningen voort op het gebied van duurzaamheid gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk.

In ons jaarlijkse evaluatie kijken we naar de dingen die we hebben gedaan voor een duurzame toekomst. Bekijk de brochure »


Schone energie

DOEL: Onophoudelijk streven naar verbetering van energieverbruik aan wal en op zee.

RESULTATEN: De SECA regelgeving heeft geleid tot een vermindering van de uitstoot van zwaveldioxide van Stena Line schepen in 2015, onder meer door de installatie van scrubbers op de Noordzee. In maart 2015, is de Stena Germanica conversie naar methanol begonnen.

Verantwoorde energie

Doel: Verantwoord inkopen, elk jaar verminderen van afval en het verhogen van recycling.

RESULTATEN: Stena Line's voedselverspillings project heeft geleid tot een vermindering van voedselafval. Afval wordt tevens gescheiden en in biogas omgezet op verschillende schepen.

Gezondheid en welzijn

DOEL: Zorg voor elkaar en toewijding aan de veiligheid en het welzijn van onze passagiers en medewerkers.

RESULTATEN: Vorig jaar werden meer dan 1.700 veiligheidsoefeningen uitgevoerd. Nieuw geïntegreerd veiligheidsmanagement systeem: ontworpen om een veilige werkomgeving met betrekking tot mensen, milieu en ladingen te bewerkstelligen.

Leven onder water

Doel: Voor het bestaan van ons bedrijf zijn we afhankelijk van de oceaan, en als zodanig, dienen onze activiteiten een minimale impact op het leven in zee te hebben.

RESULTATEN: Stena Line schepen zijn verplicht om vervuild water aan de wal te pompen. In de Noordzee regio wordt het water vervolgens gereinigd door middel van een bacteriologisch proces.