Zoek & boek

Veelgestelde vragen | Cadeaubon

Kan de cadeaubon worden verzonden naar een ander e-mailadres dan die van de koper?
Nee, want de cadeaubon wordt niet direct per e-mail verzonden. Maar je kan de cadeaubon wel naar iemand anders sturen. Bij het kopen van de cadeaubon wordt er een knop "Print voucher" getoond, die de PDF met de cadeaubon opslaat/opent. Dezelfde link kan worden gevonden op de factuur die per e-mail naar je wordt verzonden.

Kan ik een cadeaubon met Extra punten kopen?
Nee, dat is niet mogelijk.

Kan ik Extra punten verdienen op de aankoop van een cadeaubon?
Nee, maar je kunt wel Extra punten sparen op het kopen van een Stena Line ticket met je cadeaubon.

Hoeveel cadeaubonnen kunnen per transactie worden gekocht?
Min of meer onbeperkt als de hoeveelheid en bericht overeenkomen. Het is ook mogelijk om terug te gaan en een andere cadeaubon met een ander bericht en bedrag aan de winkelmand toe te voegen voordat je betaalt.

Inwisselen van een cadeaubon: Hoe werkt dit als ik een voucher heb en ermee wil betalen?
Op elke cadeaubon is een unieke nummer (code) afgedrukt welke dient te worden ingevoerd in het veld bij betaling. De makkelijkste manier om met een cadeaubon te betalen is door het te zien als een nieuw betaalmiddel zoals een Credit Card. De stappen voor het maken van een reservering zijn hetzelfde tot aan de daadwerkelijke betalingsstap. Alleen bij betaaloptie kies je als betalingsoptie "Cadeaubon". Als de cadeaubon niet het volledige bedrag dekt kun je een andere betalingsmethode kiezen voor het resterende bedrag bijvoorbeeld via Ideal of Credit Card.

Wat gebeurt er als mijn reis goedkoper is dan de waarde van de cadeaubon. Kan het resterende bedrag op de cadeaubon worden gebruikt voor een volgende boeking?
Ja, de cadeaubon zal het resterende saldo bevatten, zodat de cadeaubon meerdere keren gebruikt kan worden totdat er geen saldo meer opstaat.

Kan ik mijn boeking zowel met Extra punten als met een cadeaubon betalen?
Ja, bij het maken van een boeking kun je beide betalingsmethodes kiezen.

Hoe lang is een cadeaubon geldig?
Vanaf de aankoopdatum zijn cadeaubonnen 36 maanden geldig. De geldigheidsdatum staat gedrukt op de bon.

Kunnen cadeaubonnen ook aan boord worden gebruikt?
Nee, cadeaubonnen zijn alleen geldig voor het betalen van overtochten, niet voor bestedingen aan boord.

Hoe krijg ik een fysieke cadeaubon?
Je ontvangt de cadeaubon als een PDF van Stena Line. Je dient deze zelf uit te printen of dit door iemand anders voor je te laten doen.