Zoek & boek

Coronavirus (COVID-19) updates & belangrijke informatie

Sail safe met Stena Line


Reisadvies

Welk reisadvies heeft jouw bestemming? Meer informatie over de kleurcodes »

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) voor reizen

Dit digitale Coronabewijs, ook wel vaccinatiepaspoort of CoronaCheck genoemd, wordt gelanceerd om passagiers veilig naar het buitenland te laten reizen. Het wordt uitgegeven door individuele landen aan hun inwoners om gemakkelijker reizen naar het buitenland kunnen hervatten.
Houd er rekening mee dat het digitale Coronabewijs geen vervanger is van de veiligheidsvoorwaarden of reisrestricties. Controleer dus altijd eerst welke reisregels en -maatregelen gelden in het land of regio waar je naartoe gaat.
Gedetailleerde informatie over het reizen met het coronabewijs vind je op rijksoverheid.nl en op de Engelstalige site stenaline.com.

Quarantaine
Passagiers reizend naar het Verenigd Koninkrijk

Houd rekening met onderstaand om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Als je niet voldoet aan deze vereisten van de Britse overheid, zal je bij check-in toegang tot onze schepen worden geweigerd.

Iedereen (inclusief inwoners van het Verenigd Koninkrijk) die in het Verenigd Koninkrijk arriveert van buiten de "Common Travel Area" dient een negatieve COVID-19 test uitslag te overhandigen die niet ouder is dan 3 dagen op het moment van vertrek naar het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england.

Vul je Passenger Locator-formulier in binnen 48 uur voor aankomst. Je moet alle landen die je hebt bezocht of waar je doorheen bent gereisd in de 10 dagen voorafgaand aan je aankomst aangeven op het Passenger Locator Form.
Controleer voor vertrek de lijst met rode, oranje en groene landen, aangezien de lijst regelmatig kan veranderen.

"Red listed" passagiers
1. Boek een aangewezen quarantaine pakket
2. Vul het Passenger Locator Form in

Je kunt uitsluitend het Verenigd Koninkijk betreden met Britse of Ierse nationaliteit. Je moet binnenkomen via een aangewezen locatie en in quarantaine in een door de overheid goedgekeurd hotel voor 10 dagen.

"Amber listed" passagiers
1. Boek een test voor dag 2 en dag 8
2. Vul het Passenger Locator Form in
3. Maak plannen voor zelf isolatie in een eigen accommodatie voor 10 dagen na aankomst (of de volledige verblijfsduur indien korter dan 10 dagen).

Als je uit een "Amber listed" land komt en ten minste 14 dagen voor je aankomst in Engeland volledig bent gevaccineerd via een goedgekeurd vaccinatieprogramma, moet je:
1. Een test voor dag 2 boeken
2. Het Passenger Locator Form invullen

"Green listed" passagiers
1. Boek een test voor dag 2 en dag 8
2. Vul het Passenger Locator Form in

Deze maatregelen zijn van toepassing op alle personen (inclusief die met de Britse nationaliteit en ingezetenen) die in het Verenigd Koninkrijk aankomen van buiten de "Common Travel Area" dat het Verenigd Koninkrijk, Ierland, het eiland Man en de Kanaaleilanden omvat. De Britse overzeese gebiedsdelen liggen niet in het gemeenschappelijke reisgebied. De volksgezondheidsvereisten kunnen variëren, afhankelijk van het deel van het Verenigd Koninkrijk waar je verblijft.

England: www.gov.uk/uk-border-control
Noord Ierland: www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-international-travel-advice
Schotland: www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-international-travel-quarantine/pages/overview/
Wales: gov.wales/arriving-wales-overseas

Er is een lijst met uitzonderingen, zie www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules voor gedetailleerd volksgezondheidsadvies en vereisten voor het betreden van het Verenigd Koninkrijk. Bekijk de lijst met uitzonderingen aandachtig. Het niet naleven van bovenstaande maatregelen is een strafbaar feit en je kunt een boete krijgen.

Quarantaine
Passagiers reizend naar Nederland

Voor reizigers uit landen buiten de EU geldt het Europese inreisverbod. Dit betekent dat zij de Europese Unie/het Schengengebied en dus Nederland niet in mogen reizen. Er zijn uitzonderingen op het EU inreisverbod.
Het Verenigd Koninkrijk is momenteel aangewezen als een “zeer hoog risicogebied”.

Om Nederland te betreden dien je te overleggen:
• Een bewijs van een negatieve sneltest of een bewijs van een negatieve NAAT (PCR) test in combinatie met een negatieve sneltest. Kijk hier voor meer details.
• Een volledig ingevulde quarantaine verklaring (digitaal of geprint). Het is verplicht om in quarantaine te gaan voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Kijk hier voor meer details over de quarantaine vereisten.

Als je door reist naar een ander EU/Shengen land dan dien je een nota verbale bewijs van het betreffende land te tonen. Als je door reist naar een land buiten de EU dan dien je een bewijs van de geboekte vlucht te tonen.

Zonder de verklaring(en) van negatieve COVID-19 testuitslagen en een ingevulde quarantaineverklaring mag je niet reizen.
Het niet naleven van bovenstaande maatregelen is een strafbaar feit en je kunt een boete krijgen.
Lees hier de laatste informatie »

Belangrijke informatie coronavirus (COVID-19)

Momenteel gelden er voor veel landen reisbeperkingen. Houd zelf de richtlijnen goed in de gaten en bereid je goed voor voordat je op reis gaat. Het actuele reisadvies van alle landen vind je op www.nederlandwereldwijd.nl.

Dankzij de toegewijde teams en onze betrouwbare schepen, doen we er alles aan om te zorgen dat passagiers, noodzakelijke goederen en vracht op hun bestemming aankomen. Onze ferry's naar Engeland, Ierland en Zweden varen volgens dienstregeling met nieuwe maatregelen om te zorgen dat de veiligheidsnormen de actuele voorschriften overtreffen. Stap met een gerust hart aan boord.

Mondkapjes
Mondkapjes

In verband met je veiligheid en die van je medepassagiers en het personeel is het verplicht een (niet-medisch) mondkapje te dragen in de terminals en op de ferry's op alle routes van en naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden. Dit geldt voor momenten dat het lastig is social distancing te houden, bijvoorbeeld tijdens het aan- en van boord gaan.

Wij adviseren om je eigen mondkapjes mee te nemen. Mondkapjes zijn verkrijgbaar bij het inchecken en aan boord van onze schepen. Een beschrijving voor het zelf maken van een niet-medisch mondkapje vind je op de site van de rijksoverheid.

Tenslotte wijzen wij je erop dat het dragen van een mondkapje wel verplicht is in het openbaar vervoer in Engeland en Nederland.

Voor een nog veiligere reis

Voor ieders veiligheid en welzijn hebben we nieuwe maatregelen ingevoerd boven op de toch al hoge veiligheidsnormen aan boord van al onze schepen en in onze havens en terminals. We volgen de ontwikkeling van de COVID-19-situatie nauwlettend. Zo kunnen we onze processen voortdurend bijstellen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsnormen de actuele voorschriften overtreffen - en je met een gerust hart aan boord stapt.

How to Sail Safe

Buiten de maatregelen die Stena Line heeft genomen om je reis zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er een paar dingen die we allemaal kunnen doen om je reis, en die van je medepassagiers, veilig en plezierig te maken. Het zijn kleine dingen zoals het dragen van een mondkapje, afstand houden, geduldig zijn, attent zijn en instructies van bemanningsleden opvolgen.

Bekijk onze film en zie hoe een paar eenvoudige acties een wereld van verschil zullen maken op je reis.

Voor u op reis gaat met Stena Line
Voor je op reis gaat

 • Zorg dat je op de hoogte bent van onze veiligheidsmaatregelen met betrekking tot hygiëne en social distancing - je vind ze op al onze communicatiekanalen.
 •  

 • Reis niet als je symptomen vertoont of ziek bent.
 •  

 • Volg de nationale gezondheidsrichtlijnen en reisbeperkingen.
 •  

 • Was regelmatig je handen en houd je aan de social distancing regels.
 •  

 • Onderstaande testlocaties bevinden zich in de buurt van Hoek van Holland en voldoen aan de gestelde eisen: coronalab.eu / coronasneltestwestland.nl / www.hethuisartslab.com.

Bij de Stena Line terminal
Bij de terminal

 • In onze terminals heb je meer mogelijkheden om je handen te wassen en te desinfecteren. Met name "hand- en contactpunten" zoals deurgrepen, touchpads en telefoons worden vaker schoongemaakt.
 •  

 • We raden je dringend aan met credit card of contactloos te betalen.
 •  

 • Onze verkooppunten zijn uitgerust met plexiglas schermen.
 •  

 • Onze foodservice is aangepast om maximale hygiëne te garanderen.

Boarden en van board gaan bij Stena Line
Boarden en van board gaan

 • Bij het inchecken word gevraagd naar je gezondheidstoestand.
 •  

 • Passagiers met enige indicatie van vermoedelijke COVID-19 mogen niet aan boord.
 •  

 • Social distancing wordt aangemoedigd door vloermarkeringen op al onze ferry's en in de terminals. Daarnaast herinneren we je eraan afstand te houden via ons omroepsysteem.

AAN BOORD VAN ONZE FERRY’S


Veilige social distancing bij Stena Line
Veilige social distancing

 • Meer ruimte aan boord! De passagierscapaciteit van alle schepen is aangepast om social distancing mogelijk te maken. Er is voldoende ruimte voor een comfortabele en veilige reis.
 •  

 • Je hebt de mogelijkheid je terug te trekken in je eigen hut.
 •  

 • De kassa's van onze verkooppunten zijn uitgerust met plexiglas schermen.
 •  

 • Bepaalde ruimtes zoals kinderspeelruimtes en sauna's etc. zijn gesloten.

Shops, bars en restaurants aan boord bij Stena Line
Shop, bars en restaurants aan boord

 • Onze foodservice is aangepast om maximale hygiëne te garanderen.
 •  

 • Bij het buffetrestaurant worden schotels uitsluitend geserveerd door het personeel en je kunt alleen zelf voorverpakte etenswaren pakken.
 •  

 • Tussen 22:00 en 05:00 uur wordt er in onze bars & restaurants geen alcohol geschonken.
 •  

 • We raden je dringend aan met credit card of contactloos te betalen.
 •  

 • De kassa's van onze verkooppunten zijn uitgerust met plexiglas schermen.
 •  

 • Op sommige schepen hebben we de zelfbediening van dranken uitgebreid.

Reinigings- en hygiënemaatregelen aan boord bij Stena Line
Reinigings- en hygiëne-maatregelen aan boord

 • Aan boord zijn er mogelijkheden om je handen te wassen en te desinfecteren in openbare ruimtes.
 •  

 • Meldingen via het omroepsysteem, posters en digitale schermen herinneren onze passagiers aan hygiënemaatregelen en richtlijnen.
 •  

 • We maken openbare ruimten vaker schoon en desinfecteren, met name van "hand- en contactpunten" zoals deurgrepen, touchpads en telefoons.
 •  

 • Ons ventilatiesysteem aan boord zorgt voor 100% verse lucht. Er is geen luchtcirculatie.
 •  

 • Onze bemanning is opgeleid en uitgerust met geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen om infectie te voorkomen.

Wijzig eenvoudig je boeking online

We hebben er alle begrip voor als je twijfelt over je reisplannen en blijven alles in het werk stellen om je te helpen. Je kan je boeking eenvoudig online omzetten via Mijn Stena Line naar een nieuwe datum. De voorwaarden van het tarief dat je geboekt hebt, zijn van toepassing. Je betaalt alleen -indien van toepassing- het verschil in tarief en de eventuele wijzigingskosten.

Bij het maken van een nieuwe boeking raden wij je aan te kiezen voor ons Flexi tarief, zo houd je je reisplannen flexibel en kan je je ticket wijzigen wanneer je plannen veranderen. Je betaalt alleen -indien van toepassing- het verschil in tarief.

Lees hier de instructies 'hoe je boeking te wijzigen'.